لرستان پتانسیل تولید بیش از ۱۰۰ هزار تن انواع آبزیان را دارد



ایسنا/لرستان رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان گفت: یکی از مهمترین اولویت های توسعه اقتصادی استان شیلات و صنعت آبزی پروری است.

اسفندیار حسنی مقدم در دیدار با مدیرکل و معاونین شیلات لرستان که ۲۱ تیرماه صورت گرفت، اظهار کرد: با یک برنامه ریزی پنج ساله می توانیم ظرفیت فعلی تولید آبزیان در استان را به دو برابر افزایش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: توسعه شیلات در استان دارای توجیه اقتصادی بسیار زیادی است و با انجام برنامه ریزی منسجم و دقیق می بایست بتوانیم بهره وری حداکثری از هر متر مکعب مزارع پرورش ماهی و مجتمع های آبزی پروری داشته باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اضافه کرد: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و تحقق شعارسال، در راستی جهش تولید در بخش کشاورزی لازم است برنامه ریزی های انجام شده مبتنی بر افزایش تولید در واحد سطح و افزایش عملکرد محصولات مختلف کشاورزی باشد که با توجه به پتانسیل های بالفعل و بالقوه لرستان،یکی از اولویت های توسعه اقتصاد استان شیلات و آبزی پروری است.

حسنی مقدم بیان کرد: با استفاده مناسب و حداکثری از منابع آب استان و افزایش تولید در واحد سطح می توانیم به نحو چشمگیری در افزایش درآمد بهره برداران در صنعت آبزی پروری و اشتغال زایی سهیم باشیم.



کیارش بیرانوند مدیرکل شیلات لرستان نیز در این دیدار، اظهار کرد: استان پتانسیل تولید بیش از ۱۰۰ هزار تن انواع آبزیان را دارد، شیلات لرستان ویترین استان های غیرساحلی تولید انواع آبزیان کشور است.

وی ادامه داد: وجود ۲۴۵۰ کیلومتر رودخانه زمینه مساعدی را برای پرورش انواع آبزیان از جمله ماهیان گرمابی و سردآبی، ماهیان زینتی، میگو، آزاد ماهی و ….فراهم کرده است.

مدیرکل شیلات لرستان عنوان کرد: در حال حاضر ۵۶۵ مزرعه پرورش ماهی در استان حدود ۲۸ هزار تن انواع آبزیان را تولید می کند و با توجه به شرایط ویژه این پتانسیل وجود دارد که تولید را به بیش از ۱۰۰ هزار تن افزایش دهیم و این مهم در حمایت از صنعت شیلات و تعامل بین بخشی محقق خواهد شد.

بیرانوند به برنامه های در دست شیلات اشاره کرد و گفت: پروژه پرورش ماهی سپیدشت با ظرفیت تولید ۶۰۰۰ تن در دست احداث است، همچنین در راستای منویات مقام معظم رهبری و تحقق شعار سال ۱۰۰ مزرعه پرورش ماهی ژئوممبران که طرح های زودبازده هستند راه اندازی می شود و از پرورش ماهی در قفس در حال حاضر ١٠٠٠ تن تولید خواهد شد.

وی اظهار کرد: پیش بینی شده است در سال جاری، ۳۰۰۰ تن به ظرفیت تولید آبزیان لرستان اضافه شود.

مدیرکل شیلات لرستان افزود: با توجه به پتانسیل خوب لرستان، آزاد ماهی دریای خزر را به استان آورده ایم و بومی سازی کرده ایم؛ همچنین استان ١٠٠٠ تن ظرفیت تولید ماهیان خاویاری را دارد و زمینه های لازم فراهم شده که خاویار استحصال شود.

بیرانوند تصریح کرد: روی سرانه مصرف آبزیان در لرستان فرهنگ سازی شده و از چهار کیلوگرم در سال به بیش از ۷ کیلوگرم رسیده است که این میزان نیز از طریق آموزش، ترویج، فرهنگ سازی و با برگزاری کلاس های طبخ آبزیان قابل افزایش است.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «لرستان پتانسیل تولید بیش از ۱۰۰ هزار تن انواع آبزیان را دارد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.