فارس تشنه است / اجرای ۹۹ پروژه آبرسانی برای مقابله با بحران



به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، علی شبانی در نشست خبری امروز با اشاره به نامگذاری هفته پایانی خرداد به عنوان «هفته صرفه جویی در مصرف آب»، از بحران کم آبی در استان خبر داد و اظهار کرد: استان فارس با کمبود شدید بارندگی و توزیع نامناسب آن مواجه است.

به گفته ی وی، میانگین بارش استان در سال آبی گذشته ۱۷۰ میلی متر بوده و پراکنش آن بسیار نامتوازن است. مناطق غربی استان وضعیت نسبتا مطلوبی دارند، اما در شمال شرق، جنوب شرق و جنوب استان، کاهش بارندگی بین ۶۰ تا ۸۰ درصد نسبت به سال زراعی گذشته گزارش شده است. بارش های رگباری در بخش مرکزی استان نیز منجر به سیلاب قابل توجهی نشده و سد ها آبگیری مناسبی نداشته اند.

شبانی با اشاره به وابستگی شدید استان به منابع زیرزمینی (۸۴ درصد آب استان به جز شیراز از این منابع تأمین می شود)، وضعیت را وخیم تر توصیف کرد و گفت: میانگین عمق چاه های استان به حدود ۳۰۰ متر رسیده و در برخی مناطق مانند مهدی آباد فسا به ۴۹۵ متر می رسد. این امر دسترسی به منابع آب زیرزمینی را دشوارتر و هزینه های استحصال را افزایش داده است.

وی ادامه داد: تولید سالانه ی آب شرب در استان بین ۳۸۰ تا ۳۹۰ میلیون مترمکعب است که سهم شیراز حدود ۲۲۰ میلیون مترمکعب می باشد. برداشت کل منابع آب استان نیز سالانه بین ۶٫۵ تا ۷ میلیارد مترمکعب است.

مدیرعامل آبفا فارس با اشاره به فاصله ی زیاد منابع آبی از مراکز شهری (۶۰ تا ۷۷۰ کیلومتر) بر چالش های جدی در تأمین آب تاکید کرد و افزود: سد سیوند نیز به طور کامل خشک شده و آب مورد نیاز مناطق اطراف آن از طریق چاه های دیگر مناطق تامین می شود.

شبانی با اشاره به یک میلیون و ۲۰۰ هزار مشترک آبفا در استان (۳۳ درصد روستایی با مصرف بالا) و الگوی مصرف ۱۲ مترمکعب در ماه برای هر مشترک، بر لزوم صرفه جویی و تغییر رویکرد به سمت مدیریت مصرف آب تاکید کرد.

وی از اجرای ۹۹ پروژه آبرسانی در ۳۳ شهرستان، ۴۱ شهر و ۳۷۳ روستا با هدف افزایش دسترسی به آب خبر داد و گفت: این پروژه ها شامل ۳۸۰ کیلومتر لوله گذاری، ۴۶ حلقه چاه، ۲۹ کیلومتر برق رسانی و تجهیز ۱۲ ایستگاه پمپاژ است و پیش بینی می شود ۱۱ پروژه تا پیش از تابستان، ۵۳ پروژه در هفته دولت و ۲۵ پروژه در دهه فجر به بهره برداری برسند.

شبانی ادامه داد: در بخش فاضلاب نیز، تنها هشت شهر و چهار روستا دارای تصفیه خانه هستند (۱۵ تا ۱۶ درصد پوشش). پروژه های شبکه فاضلاب در شش شهر دیگر در حال اجراست، همچنین راه اندازی نیروگاه های خورشیدی با ظرفیت ۳ هزار کیلووات در کنار تصفیه خانه های برخی شهرستان ها و برنامه ریزی برای استفاده ی بهینه از پساب فاضلاب از دیگر اقدامات ذکرشده بود. اجباری شدن کنتور های هوشمند نیز برای بهبود مدیریت مصرف آب در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام/۴۲۴/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «فارس تشنه است / اجرای ۹۹ پروژه آبرسانی برای مقابله با بحران» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.