افزایش کانون های بیماری هاری در اصفهان / آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شایع بود- اخبار اصفهان - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سیدرضا موسوی ظهر امروز در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه استان اصفهان در عرصه تولید جایگاه بسیار برجسته ای دارد، اظهار داشت: اصفهان در تولید شیر خام، گوشت بوقلمون و تخم مرغ رتبه نخست، در تولید گوشت شترمرغ رتبه دوم، تولید عسل رتبه سوم، در تولید گوشت قرمز رتبه چهارم و در تولید گوشت مرغ رتبه پنجم را دارد.

وی با بیان اینکه با دامپزشکی اصفهان براساس کد بیولوژیک روی مناطق و شهرستان های مختلف استان نظارت می کند، افزود: در این راستا با توجه به نحوه تقسیم بندی مناطق، شهرستان و روستاهای مختلف استان اصفهان ۶ هزار ۵۰۰ کد بیولوژی در دامپزشکی استان ثبت شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه در کشورهای توسعه یافته دامپزشکی جایگاه بالایی در حوزه سلامت و طب پیشگیری دارد، تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا طب پیشگیری در کشور تببین شود زیرا موفقیت مجموعه دامپزشکی در پیشگیری از بیماری ها، به معنای حفاظت و حراست از سرمایه ملی است و سبب ارتقای بهداشت عمومی و جامعه خواهد شد.

وی اضافه کرد: هر چقدر برای پیشگیری از بیماری ها در مجموعه دام و طیور تلاش بیشتری انجام دهیم، میزان نیاز به تخت های بیمارستانی را کاهش خواهیم داد و در همین راستا باید دست به دست هم دهیم تا موقعیت و جایگاه پیشگیری در کشور را ارتقا دهیم.

موسوی با تاکید بر اینکه باید کشور را از دیدگاه درمان محور به سمت نگاه پیشگیری محور سوق دهیم، متذکر شد: هزینه پیشگیری نسبت به درمان کمتر است و موجب کاهش دردهای جامعه بشری شده و سرمایه انسانی و دامی را حفظ و ارتقا می دهد.

وی با بیان اینکه در استان اصفهان ۵ هزار ۸۵۰ واحد اماکن دامی وجود دارند، تصریح کرد: اصفهان ۴۵۰ هزار راس گاو و گوساله، ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار راس گوسفند و بز، ۵۵۰ هزار اسب و تک سمی، ۵ هزار نفر شتر دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان یادآور شد: از مجموعه ۴۵۰ هزار راس گاو و گوساله موجود در استان، حدود ۳۳۰ هزار راس آن در مجموعه های صنعتی و نیمه صنعتی ساماندهی شده و حدود ۱۶۰ هزار راس گاو و گوساله در مجموعه دام روستایی قرار می گیرند.

وی با بیان اینکه شروع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان اصفهان شایع بود، گفت: با مجاهدات سازمان دامپزشکی استان توانستیم که آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را کنترل کنیم و خوشبختانه در ۵ سال متوالی اخیر هیچ موردی از این بیماری در استان مشاهده نشده است و حفظ سرمایه طیور استان در ۵ سال گذشته جزو افتخارات ماست.

موسوی اضافه کرد: خوشبختانه طی دو سال گذشته بیماری لمپی اسکین در دام ها دیده نشده و برای چهارمین سال متوالی است که هیچ نمونه ای از بیماری وی اچ اس در آبزیان مشاده نمی شود، همچنین در سال ۱۴۰۱ بیماری آبله گوسفند و بز نیز ۵۵ درصد کاهش یافت و با کاهش ۶۰ درصدی بیماری نکروز عفونی پانکراس قزل آلا، کاهش ۴۰ درصدی راکتورهای سلی و کاهش صددرصدی بیماری مشمشه روبه رو هستیم.

وی با تاکید بر افزایش ۳۰ درصدی کانون های بیماری هاری، اظهار داشت: افزایش تعداد کانون های بیماری هاری در سگ و گربه از هشدارهای بسیار جدی محسوب می شود و به همین منظور برنامه ریزی برای نحوه برخورد، کنترل بیماری و سلامت سگ و گربه باید به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد که این موضوع نیازمند همکاری شهروندان است.

مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه سال گذشته ۱۷ میلیون و ۴۹۰ هزار دوز واکسن به دام ها تزریق شده است، خاطرنشان کرد: واکسیناسیون در استان اصفهان یکی از شاخص ها بوده و سال گذشته بالای ۹۵ درصد پوشش واکسیناسیون انجام شده است.

وی متذکر شد: متأسفانه برخی از همکاران دامپزشکی در عرصه انجام واکسیناسیون دامی، دچار آسیب های متعددی شده و علاوه بر صدمات فیزیکی، برخی نیز به بیماری هایی مانند تب مالت مبتلا می شوند، اما با وجود سختی های شغل دامپزشکی، این حوزه فعالیت جزو مشاغل سخت محسوب نمی شود و این موضوع یکی از دغدغه های موجود است.

موسوی با بیان اینکه پیشگیری با تقویت واکسیناسیون و نمونه گیری در کانون های دام و طیور تقویت می شود، گفت: سال گذشته ۳۸ هزار و ۳۳۸ مورد نمونه سرمی، ۱۷ هزار و ۱۳ مورد نمونه مولکولی، یک هزار و ۳۲ مورد نمونه برداری ماهی،۵۷۵ مورد نمونه برداری زنبور و هزار ۷۲۶ مورد بازدید از مزارع پرورش زنبور انجام شده است.

وی اضافه کرد: در عرصه طیور سال گذشته ۷۳۰ میلیون دوز واکسن به طیور گوشتی، بوقلمون، پولت تخم گذار، جوجه یک روزه تخم گذار و جوجه یک روزه مادر گوشتی تزریق و منجر به کاهش کانون ها شده است و کنترل تردد نحوه حمل و نقل دام و طیور نیز در دستور کار است.

مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه حدود ۵۳۰ مزرعه پرورش آبزیان در استان اصفهان وجود دارد، افزود: این مزارع به صورت سالیانه حدود ۱۰ هزار و ۲۵۰ تن انواع مختلف آبزیان را تولید می کنند که از این تعداد، تولید بچه ماهی قزل آلا ۶۶ میلیون قطعه و ماهی زینتی ۷۲ میلیون قطعه است و صادرات ماهی زینتی، پرورشی و دریایی جزو موارد صادرات استان اصفهان به شمار می رود.

وی افزود: استان اصفهان دارای ۱۸۱ واحد پرورش ماهی سردآبی است که این واحدها در طول سال حدود ۶ هزار و ۲۵۰ تن ماهی را تولید می کنند. علاوه بر این ۱۱۷ واحد تولید ماهی گرم آبی در سطح استان فعال هستند که این واحدها در طول سال ۴ هزار تن ماهی تولید می کنند.

موسوی با بیان اینکه استان اصفهان در عرصه صادرات فرآورده های لبنی از جمله شیرخشک، کره، خامه و پودر آب پنیر،جایگاه بالایی دارد، گفت: طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ و ساماندهی کیفیت بهداشتی شیر خام نیز از سایر طرح های برگزار شده در سال ۱۴۰۱ بوده است. از ۵۵۰۰ تن شیر خامی که به صورت روزانه در استان تولید می شود، ۴ هزار تن به صورت صنعتی است و هفت واحد از اداره کل دامپزشکی استان به منظور صادرات کد آی آر دریافت کرده اند.

وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ حدود ۲ هزار و ۴۹۰ گواهی حمل صادراتی به ۳۴ کشور صادر شد و ارزش این محموله های صادراتی حدود ۶۹ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱۰ درصد افزایش ارزآوری را نشان می دهد.

موسوی با اشاره به فعالیت های سازمان دامپزشکی استان در عرصه نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی، گفت: در سال گذشته میزان نظارت ها را تشدید کردیم و حدود ۵۹ هزار ساعت بازرسی انجام شد. در مجموعه های تحت نظارت دامپزشکی، از فرهیختگان و متخصصان دامپزشکی به عنوان مسئول فنی و ناظر بهداشتی استفاده می شود که ۵۴۰ نفر از آنها در بخش خصوصی فعال هستند.

وی با تاکید بر اینکه نظارت های بهداشتی در قالب طرح های نوروز، ماه مبارک رمضان، ماه محرم، عید قربان تشدید می شوند، اظهار داشت: حدود ۸۴ نفر در مراکز عرضه، ۱۵۰ نفر در کارخانجات، ۱۳۸ نفر در کشتارگاه ها و میادین دام، ۵۳ نفر در مراکز جمع آوری شیر، ۹۸ دامپزشک در مرغ داری، دامداری ها و پرورش ماهی و ۱۸ دامپزشک در سردخانه های نگهداری فرآورده های خام دامی، در حال خدمت هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان در ادامه به تشریح فعالیت های دامپزشکی در زمینه آموزش پرداخته و گفت: در سال ۱۴۰۱ حدود ۶ هزار و ۷۶۸ نفر آموزش چهره به چهره، ۲۴۱ کلاس حضوری برگزار شده و بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر آموزش فراگیر دیده اند و بیش از ۲۵ هزار بروشور آموزشی توزیع کردیم. همچنین در سال ۱۴۰۱ برای توانمندسازی نیروهای انسانی حدود ۸ هزار و ۹۰۸ ساعت کلاس آموزشی در قالب ۲۴ دوره ویژه کارکنان شاغل برگزار کردیم.

مدیرکل دامپزشکی استان گفت: یکی از اهداف ما گسترش شرکت های دانش بنیان دامپزشکی و به عرصه رساندن محصولات دانش محور این شرکت هاست؛ همچنین به کارگیری ۵۲۰ مسئول فنی، واگذاری امور درمانی به بخش خصوصی، حمایت از آزمایشگاه های غیردولتی و آموزش کارآموزان به صورت رایگان از جمله دیگر اهداف ماست.

موسوی با بیان اینکه جمع کشتار دام استان در سال ۱۴۰۲ برابر با دو میلیون و ۹۹۳ هزار و ۲۵۵ رأس دام سبک، سنگین، شتر و شترمرغ بوده است، گفت: از میزان دام کشتار شده حدود ۲۲۲ هزار و ۸۲۵ کیلوگرم حذف شد؛ همچنین با دستور مقام قضایی ۴۴۶ هزار و ۴۳۲ کیلوگرم فرآورده های خام دامی غیرقابل مصرف در سطح عرضه معدوم سازی شد.

وی اضافه کرد: سال گذشته در کشتارگاه های طیور استان ۶۰ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۱۷۹ قطعه، کشتار صورت گرفته که از این میزان حدود ۳۶۷ هزار و ۶۷۸ قطعه در کشتارگاه به دلایل مختلفی از جمله بیماری، حذف شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان بیان داشت: ۳۵ کارخانه تولیدکننده دارو، شش شرکت واردکننده، سه شرکت پخش سراسری، ۱۹ شرکت پخش استانی، ۲۸ آزمایشگاه، ۱۲۵ داروخانه، سه پلی کلینیک و دو بیمارستان زیر نظر اداره کل دامپزشکی استان فعالیت دارند.

وی در تشریح نیروهای انسانی دامپزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: ۹۶ نفر دامپزشک به صورت تمام وقت و ۱۸ نفر به صورت نیمه وقت به امور درمانی اشتغال دارند؛ همچنین در درمانگا ه های عمومی دامپزشکی استان ۴۱ نفر فعالیت می کنند و در درمانگاه های تخصصی نیز ۵۹ نفر دامپزشک به صورت تمام وقت و ۶۶ نفر به صورت نیمه وقت فعالیت دارند.

وی با اشاره به وجود ۸۰ مرکز مستقل و وابسته واکسیناسیوندامی در سطح استان، یادآور شد: واکسن در طیور به صورت اسپری، قطره چشمی، آشامیدنی و تزریقی انجام می شود و نحوه واکسیناسیون متفاوت است. در سال گذشته ۳۹۲ مورد قراردادهای خرید خدمت به بخش خصوصی برون سپاری شده است.

انتهای پیام/۱۷۰/.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «افزایش کانون های بیماری هاری در اصفهان / آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شایع بود- اخبار اصفهان - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.