گذری بر نکات مهم جزء بیست ودوم قرآن / نمودهایی از جاهلیت مدرن در دنیای امروز



به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت مصادف با بیست ودومین روز از ماه مبارک رمضان است و طبق روال روزهای قبل صوت ترتیل جزء بیست ودوم قرآن کریم با صدای «عبدالباسط و عباس امام جمعه» جهت بهره مندی هرچه بیشتر مخاطبان منتشر شد که در اینجا می توانید بشنوید.

حجت الاسلام سیدعلی بطحایی کارشناس مسائل دینی در گفت وگو با تسنیم به بیان نکاتی مهم از جزء بیست ودوم قرآن کریم پرداخت که متن آن در ادامه آمده است:

***

سوره فاطر آیه ۱۸؛ ﴿ و لا تزر وازرة وزر أخری و إن تدع مثقلة إلی حملها لا یحمل منه شیء و لو کان ذا قربی إنما تنذر الذین یخشون ربهم بالغیب و أقاموا الصلاة و من تزکی فإنما یتزکی لنفسه و إلی الله المصیر﴾

کلمه «وزر» به معنای سنگینی و بار است. «مثقلة» یعنی سنگین بار. «حمل» بار پشت و «حمل» بار شکم را گویند. در قرآن می خوانیم که گروهی برای اغفال و فریب دیگران می گویند: «اتبعوا سبیلنا ولنحمل خطایاکم» ما گناه شما را به دوش می گیریم این آیه جواب آنها را می دهد.

سوره فاطر آیه ۱۵؛ ﴿ یا أیها الناس أنتم الفقراء إلی الله و الله هو الغنی الحمید﴾

دعوت خدا از مردم، نشانه نیاز او به مردم نیست. همان گونه که گفتیم مردم خانه های خود را رو به خورشید بسازند، این دعوت نشانه نیاز خورشید به ما نیست، بلکه نشانه نیاز ما به نور است. «أنتم الفقراء إلی الله» یکی از راه های مبارزه با غرور و تکبر، دعوت انسان به درگاه خداست تا انسان به ضعف و جهل و فقر و نیاز خود پی ببرد.



سوره سبأ آیه ۳۶؛ ﴿ قل إن ربی یبسط الرزق لمن یشاء و یقدر و لکن أکثر الناس لا یعلمون﴾

پیامبر(ص) باید عقائد انحرافی مردم را اصلاح کند تا گمان نکنند نعمت های خداوند همیشه نشانه مهر و لطف اوست.

سوره احزاب آیه ۶۶؛ ﴿ یوم تقلب وجوههم فی النار یقولون یا لیتنا أطعنا الله و أطعنا الرسولا

ممکن است معنای آیه این باشد که صورت های کافران در اثر حرارت آتش، به رنگ های مختلفی در می آید.

سوره احزاب آیه ۳۳؛ ﴿ و قرن فی بیوتکن و لا تبرجن تبرج الجاهلیة الأولی و أقمن الصلاة و آتین الزکاة و أطعن الله و رسوله إنما یرید الله لیذهب عنکم الرجس أهل البیت و یطهرکم تطهیرا﴾

«قرن» از «وقار» یا «قرار» است، و نتیجه هر دو معنا یکی است. یعنی برای خودنمایی از خانه های خود خارج نشوید. «تبرج» از «برج» به معنای خودنمایی است، همان گونه که برج در میان ساختمان های دیگر جلوه خاصی دارد. جاهلیت اولی نشان دهنده ظهور جاهلیت اخری است که ما امروز شاهد آن هستیم. در حدیث نیز آمده است: «ستکون الجاهلیة الاخری؛ به زودی جاهلیت دیگری فرا می رسد.»

اگر در جاهلیت آن روز دختر را زنده به گور می کردند، امروز با سقط جنین، هم دختر را نابود می کنند، هم پسر را. اگر در جاهلیت آن روز قتل و آدم کشی وجود داشت، امروز در جنگ های بزرگ و جهانی کشتارهای میلیونی انجام می گیرد. در جاهلیت آن روز مدرسه نبود و جنایت انجام می گرفت، امروز با وجود هزاران دانشگاه، مهم ترین حقوق انسان ها پایمال می شود. در جاهلیت آن روز فساد و زنا جرم بود؛ اما امروز در مترقی ترین کشورهای جهان همجنس بازی قانونی است.

سوره احزاب آیه ۳۲؛ ﴿ یا نساء النبی لستن کأحد من النساء إن اتقیتن فلا تخضعن بالقول فیطمع الذی فی قلبه مرض و قلن قولا معروفا﴾

حساب خانواده رهبران دینی از سایرین جداست و باید بیش از دیگران مراقب رفتار خود باشند. «یا نساء النبی لستن کأحد من النساء» موقعیت اجتماعی، محدودیت آور است.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در گذری بر نکات مهم جزء بیست ودوم قرآن / نمودهایی از جاهلیت مدرن در دنیای امروز

گفتگو با هوش مصنوعی