جدیدترین تصاویر مرمت خانه یکی از سران مشروطه / کارگران در ظهیرالاسلام مشغول کارند



به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، خانه ظهیرالاسلام خانه ای مسکونی است مربوط به دوره قاجار و در مرکز شهر تهران، در نزدیکی میدان بهارستان، خیابان هدایت واقع شده است. البته در اقدامی پرسش برانگیز این بنا دو بار در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. خانه ظهیرالاسلام سال ۱۳۹۳ به ثبت ملی رسید اما این ثبت تغییری در اوضاع این خانه ایجاد نکرد زیرا نام این خانه در هنگام ثبت ملی به نام خانه سردار تنکابنی ذکر شده و بنا شماره ثبت دریافت نکرد. با این وجود این اثر در بار دوم در تاریخ ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ با شمارهٔ ثبت ۳۱۰۹۶ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

خانه ظهیرالاسلام عمارتی از دورهٔ قاجار است. این عمارت از آن جهت که خانهٔ مسکونی یکی از سران مشروطه بوده و با توجه به آنکه نمونه ای کم نظیر و کامل از بناهای مسکونی دورهٔ قاجار است و از آنجا که این بنا مبین تحول در بناهای کوشکی دورهٔ قاجار و تلفیق با معماری اروپایی است، ارزشهایی را برای بنا به دنبال دارد.

طبق مطالعات، این بنا فاقد لوح یا کتیبه ای است که تاریخ ساخت آن را مشخص کند، ولی با توجه به تلفیق معماری بومی و غربی و سقف شیروانی این خانه گواه بر این است که این کوشک متعلق به اواخر دورهٔ ناصرالدین شاه است. مساحت خانهٔ منسوب به «سپهبد تنکابنی» مشهور به «ظهیرالاسلام»، حدود ۲۲۰۰ متر مربع زیربنا با ساختمانی ۲۲۰ مترمربع در دو طبقه شامل یک طبقه زیرزمین و یک طبقه همکف است که در دورهٔ قاجار ساخته شده است.

مالکیت بنا به طور خصوصی در دست سازمان تأمین اجتماعی است و سال ۹۶ مرحوم سیدتقی نوربخش - مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی دربارهٔ وضعیت این خانه عنوان کرده بود که عملیات ساختمانی و مرمت این خانه تاریخی شروع شده و ما برای آن بوجه هفت میلیارد تومانی اختصاص داده ایم تا به صورت یک مرکز فرهنگی به بهره برداری برسد و سال (۱۳۹۶) این خانه بازسازی شده و به بهره برداری می رسد که تا این تاریخ یعنی اسفند ۹۷ این بهره برداری صورت نپذیرفته است.

همچنین علی محمد سعادتی - شهردار منطقه ۱۲ شهرداری تهران نیز چندی قبل در گفتگو با رسانه ها درباره بازسازی خانه ظهیرالاسلام عنوان کرده بود که فرایند مرمت این بنا در محیط پیرامونی و داخل ساختمان آغاز شده است. ابتدا قرار بود این ساختمان از سوی مالک تخریب شود که این اتفاق نیفتاد و با هماهنگی های صورت گرفته از سوی میراث فرهنگی، مشکلاتی که بین مالک و میراث بود حل شده است و از تخریب این بنای تاریخی جلوگیری شد.

وی درباره کند بودن فرایند مرمت ساختمان ظهیرالاسلام نیز توضیح داد: این ساختمان در تملک سازمان تأمین اجتماعی است و برای تصمیم گیری این سازمان جهت جمع بندی و بازسازی بنا، مدتی زمان برد که طبیعی است روند بازسازی ساختمان کند شود. البته زمانی که سازمان تأمین اجتماعی به جمع بندی نرسیده بود، ما اقدامات حفاظتی از بنا را انجام دادیم و اکنون کارگاه بازسازی ساختمان ظهیرالاسلام فعال است.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در جدیدترین تصاویر مرمت خانه یکی از سران مشروطه / کارگران در ظهیرالاسلام مشغول کارند

گفتگو با هوش مصنوعی