واردات ۱۰ میلیون تن کالا ی اساسی طی ۵ ماه اول سال



رئیس کل گمرک ایران خبر داد:

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی میراشرفی با اشاره به شرایط سخت تحریم ها و مشکلات اقتصادی اظهار داشت: تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان امروز در شرایط سخت تحریم ها فعالیت می کنند و بخشنامه ها و قوانین و مقررات پیچیده و متناقض مشکلات را تشدید کرده اند، اما در گمرک با همه توان در راستای کاهش مشکلات این حوزه قدم برمی داریم.

او افزود: اگر زحمات و تلاش های فعالان اقتصادی در این زمینه نبود با وجود تحریم ها دشمنان به اهداف خود می رسیدند و این موفقیت حاصل همت بلند مردم و فعالان این حوزه است که سبب برهم زدن معاملات غرب شده و با توجه به وعده خداوند در قرآن در آینده نزدیک سختی ها به گشایش تبدیل می شود.

رئیس کل گمرک ایران بیان کرد: در مدت ۵ ماهه ابتدای سال ۵۲ میلیون تن کالا به کشور وارد و از کشور صادر شده و سهم صادرات ۳۸ میلیون تن و سهم واردات ۱۳٫۸ میلیون تن است که اکنون دغدغه دولت تامین کالا های اساسی است تا فشار بر مردم کمتر شود.

میراشرفی بیان کرد: از ۱۷٫۸ میلیون تن واردات، حدود ۱۰ میلیون تن کالا های اساسی بودند.

او ادامه داد: دیدگاه گمرک حمایت از تولید و تسهیل شرایط موجود است متاسفانه پیچیده ترین قوانین را در حوزه تجارت و تولید داریم به طوری که بیش از ۲۵ سازمان در حوزه تجارت در کشور نظارت دارند در صورتیکه دنیا بر ساده سازی در کاهش قوانین و مقررات و تسهیل آن ها تاکید می کند.

رئیس کل گمرک ایران خاطرنشان کرد: کارشناسان مجازی ارائه خدمت بین خدمت گیرنده و خدمت دهنده را سرعت می بخشند و درخواست رویت کالا را به گمرک گزارش می دهند و تعیین مسیر کالا در مسیر سبز و قرمز دنبال می کنند و در واقع ارتباط فیزیکی و ملموس به غیرفیزیکی و غیرملموس تبدیل می شود.

میراشرفی در زمینه صدور اظهارنامه هاگفت: این موضوع قبل از تحریم ها حدود ۲۰ روز طول می کشید، اما اکنون تا ۴۰ روز هم ادامه دارد و این روند طولانی شده به همین سبب بیشتر فعالیت ها به صورت الکترونیکی در کوتاه ترین زمان انجام می شود به همین سبب شعار گمرک از هرجا از هرزمان است.

او ادامه داد: بر اساس تبصره ۱ ماده ۱۰۸ قانون گمرکی امکان بخشش ۱۰۰ درصدی جرائم در کمیسیون های گمرکی وجود دارد که می تواند به صفر تغییر کند که در هر دو حوزه واردات و صادرات شامل می شود.

رئیس کل گمرک ایران بیان کرد: در زمینه احیای کمیته فنی یکی از اقداماتی که انجام شده این است که تقریبا همه اختیارات گمرک ایران به گمرک استان ها داده شده است و در زمینه مشکلات قطع سیستم گمرکی حدود ۲۵ سازمان به سیستم متصل می شوند و زمانی که سیستم یکی از سازمان ها قطع شود کاربری که از سیستم گمرک وارد شده مشکل این قطعی را گمرک می داند.

میراشرفی ادامه داد: با توجه به اینکه پهنای باند و سرعت سامانه به حد مطلوب نرسیده متاسفانه این مشکلات وجود دارد، اما با تلاش های بسیار ارتباط ۲۴ ساعته شده تا در خارج از ساعات اداری و روز های تعطیل هم امکان ارتباط با سیستم وجود داشته باشد.

وی با اشاره به مشکلات ارزی گفت: بر اساس ۴ نامه از وزارت اقتصاد وضعیت رسوب کالا و ماندگاری آن برآورد شد و بانک مرکزی این پیشنهاد را قبول کرد که کالا های اساسی بدون تامین ترخیص شوند و تا ۳ ماه آینده ارز محموله تامین شود و حدود ۴ میلیون تن کالا به ازای ۶ میلیارد دلار کالا های مواد اولیه و ماشین آلات خط تولید در گمرک وجود دارد که عدم ترخیص آن ها به سبب کد رهگیری بانک است.

رئیس کل گمرک ایران افزود: در زمینه صادرات اگر به سامانه عرضه و بانک مرکزی مجاز اعلام کند می تواند در مقابل صادرات واردات انجام شود و مشکل تامین ارز مرتفع شود همچنین اگر پروژه راهبردی است بدون تامین، ترخیص انجام می شود.

میراشرفی تصریح کرد: شناسایی کالا هایی که برای صنایع استان راهبردی است انجام شود و در راستای تسهیل اقدامات به گمرک ارائه شود، ۲٫۷ میلیارد دلار مبادلات با اوراسیا و صادرات ۸۲۳ میلیون و واردات ۱٫۹ میلیارد دلار است که امیدواریم این اقدام توسعه پیدا کند.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در واردات ۱۰ میلیون تن کالا ی اساسی طی ۵ ماه اول سال

گفتگو با هوش مصنوعی