زنگ خطر خشکسالی و تنش آبی در کشور به گوش می رسد



به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به صدا در آمدن زنگ خشکسالی و کم آبی در کشور امشب ۸ اردیبهشت ماه در برنامه گفت و گوی ویژه خبری با حضور تقی زاده معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

تقی زاده معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو با اشاره به اینکه وضع ما نسبت به سال های قبل خوب نیست گفت: تقریبا نسبت به سال گذشته حدود ۵۴ درصد کاهش بارندگی و نسبت به متوسط ۵۲ سال گذشته حدود ۴۰ درصد کاهش بارندگی داریم.

وی با اشاره به اینکه در اردیبهشت پیش بینی بارندگی های خوبی در سراسر کشور شده است گفت: روند بارندگی کشور در ۵۲ سال گذشته نشان داده است که ۳۰ سال زیر نرمال بارندگی داشتیم . بیشترین بارندگی در ۵۲ سال اخیر در سال ۹۸ صورت گرفت یعنی همان سالی که سیل آمد.

معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو با اشاره به اینکه ۲۰ الی ۲۱ سال پر آب بودیم و مابقی سال ها در خشکسالی به سر می بریم ادامه داد: از سال ۸۶ تا ۹۶ دوره های کم بارش به صورت متناوب بوده است، در دو سال گذشته پر بارش بودیم ولی امسال در ردیف های آخر قرار گرفته ایم.

وی ادامه داد: مسئله هواشناسی به گونه ای نیست که بگوییم که صد در صد درست است یا نه. هواشناسی یک پیش بینی است حتی ۴۸ ساعت بعد را با تخمین ۸۰ درصد می توان اعلام کرد. حالت حدی را کسی نمی تواند پیش بینی کند، لذا در ۵۲ سال گذشته در دی ، اسفند و فروردین ماه بدترین شرایط را از نظر بارندگی داشتیم.

تقی زاده با اشاره به اینکه امسال سیستان و بلوچستان ۹۷ درصد بارش نداشته و بدترین شرایط را در حال حاضر دارد افزود: ظرفیت مخازن سدهای کشور در حدود ۵٫۵ میلیارد متر مکعب است . در سال آبی جاری به علت کاهش ورودی ها علیرغم کاهش نسبی خروجی ها حجم آب ذخیره شده در مخازن کشور در شرایط فعلی در حدود ۲۹٫۶ است لذا کاهش ۷٫۷۲ میلیارد مترمکعب نسبت به سال گذشته داشتیم.

در حال تکمیل …
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «زنگ خطر خشکسالی و تنش آبی در کشور به گوش می رسد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.