بحرانی ترین دوره برای یک گاو شیری چه زمان است؟



ایسنا/لرستان یک عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: بحرانی ترین دوره برای یک گاو شیری از زمان زایمان تا زمان حداکثر تولید شیر است.

بهروز یاراحمدی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: بحرانی ترین دوره برای یک گاو شیری از زمان زایمان تا زمان حداکثر تولید شیر است.

وی ادامه داد: هر یک کیلوگرم افزایش در تولید شیر معمولا معادل ۲۰۰ کیلوگرم افزایش شیر در طی دوره شیردهی بوده اما چون اشتهای دام عقب تر از نیاز حقیقی است.

یاراحمدی اضافه کرد: در مرحله یک (حداکثر تولید شیر) بالانس مواد مغذی منفی است.

این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان یادآور شد: در طی این مرحله شیردهی هدف آن است که به منظور کاهش کمبودهای تغذیه ای مصرف مواد غذایی با حداکثر سرعت ممکن افزایش یابد اما تغییر در جیره نباید با چنان سرعتی انجام گیرد که موجب بروز ناراحتی های گوارشی و کاهش اشتها شود.

وی خاطرنشان کرد: وقتی که استرس زایمان تمام شد معمولا می توان مقدار مصرف غلات را افزایش داد.

یاراحمدی افزود: اگر از جیره های کاملا مخلوط شده استفاده می شود به تدریج نسبت کنسانتره به علوفه را تا حداکثر ۲۰ تا ۴۰ افزایش داد.

این محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: در جیره هایی که کنسانتره بیشتری دارند به سختی می توان حداقل ۱۸ تا ۱۹ درصد ADF را حفظ کرد.

وی یادآور شد: یک برنامه تغذیه ای مرحله یک باید بتواند حداکثر تولید پیک (Peak) را داشته باشد، از وزن بدن به عنوان انرژی استفاده و در طی هشت تا ۱۰ هفته بعد از زایمان بالانس انرژی گاو را مثبت کند.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «بحرانی ترین دوره برای یک گاو شیری چه زمان است؟» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.