برگزاری کنفرانس ملی «دیپلماسی و چالشهای فرامرزی زیست محیطی»- اخبار دیپلماسی ایران - اخبار بین الملل تسنیم



به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، اولین کنفرانس ملی «دیپلماسی و چالشهای فرامرزی زیست محیطی»، امروز ۷ اسفندماه با حضور محمد حسن شیخ الاسلامی، رییس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه و علی سلاجقه، رییس سازمان محیط زیست در محل دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه برگزار شد.

در این نشست چهار موضوع محوری دیپلماسی و تغییرات آب و هوایی، دیپلماسی و راهکارهای مقابله با پدیده گردوغبار، دیپلماسی و مدیریت پایدار رودخانه ها و منابع آبی مشترک و دیپلماسی و آلودگی دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان مورد بررسی قرار گرفت.

محمد حسن شیخ الاسلامی، رییس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه در ابتدا در خصوص این همایش گفت: پیگیری زیست محیطی بدون همدلی و همکاری همه نهادهای دولتی ممکن نخواهد بود. بسیار خوشحالم مسیر طی شده در ۶ ماهه گذشته در این زمینه سپری شد. این کنفرانس با هدف کمک به توسعه دیپلماسی زیست محیطی شکل گرفته است. افرایش سطح اگاهی عمومی و افزایش مشارکت ملی در چالش های زیست محیطی دیگر اهداف این همایش است. وزارت خارجه در چارچوب اهداف تعیین شده و با عنایت به فرامین مقامات عالی ایران مبنی بر نقش آفرینی وزارت خانه در مسائل زیست محیطی، ابتکار برگزاری این همایش را در دستور کار قرار داد.

وی ادامه داد: نخستین کنفرانس دیپلماسی و مقابله با چالش های زیست محیطی با همکاری سازمان های مختلف برگزار می شود. معضلات و تبعات مربوط به تغییرات آب و هوایی و آلودگی دریایی موضوعات مهمی است که دولت سیزدهم بر حل و فصل آنان اهتمام جدی دارد.

کنفرانس ملی با رویکرد آینده نگرانه و نگاه به چشم انداز فرارو در صدد ایجاد ادبیات جدیدی به منظور تحقق اهداف در سطوح مختلف مدیریتی کشور می باشد. وزارت خارجه و بخش های ذی ربط در راستای اهداف کنفرانس حاضر امیدوارند با هم افزایی انجام شده کنفرانسی را در سال آینده در سطوح منطقه ای و یا بین المللی برگزار نمایند.

در ادامه علی سلاجقه، رییس سازمان محیط زیست گفت: وقتی که واگنر تئوری انشقاق زمین را مطرح کرد، به این روزگار فکر نمی کرد که محیط زیست زمین انشقاق ناپذیر است. قرآن می فرماید ما شما را جمعیت های متفاوت آفریدیم برای اینکه معرفت پیدا کنید. ما اکنون می بینیم که اشتراکاتی بین جمعیت وجود دارد که محیط زیست را مورد انشقاق قرار نمی دهد.

وی ادامه داد: در این راستا با توجه به وظیفه ای که وزارت امور خارجه دارد و همچنین سازمان محیط زیست که در بسیاری از سازمان ها عضو است، در کنار وزارت خارجه برای تحقق اهداف قرار دارد. ما در نشست های متعدد خارجی زبان مشترک را دیدیم و این اصل مبنای اتحاد کشورها قرار دارد. بر اساس قطعنامه سازمان ملل کشور ایران به برگزاری نشست گرد و غبار در سال آینده مکلف شد.

سلاجقه گفت: آنچه که دنیا را تهدید می کند تغییر اقلیم است. ما مکلف هستیم که در نشست متعدد درباره آن حرف بزنیم. وقتی به فعالیت های انسانی نگاه می کنیم دنیا دارد ما را در یک محدودیت قرار می دهد و کشور ما که مبتنی بر آموزه های دینی غنی است، می طلبد که سرآمد باشد و کلیدواژه هایی را به دنیا هدیه دهد. در نشست ها باید به آلودگی ها و تغییرات زیست محیطی پرداخت.

وی افزود: ما در مسائل دریا مشکل داریم و قبل از اینکه دیگران به سراغ ما بیایند و قوانینشان را تحمیل کنند، باید دست به دست هم داده و مشکلات را حل کنیم. ان شاالله نشستی را در تهران برای رسیدگی به دریای خزر برگزار خواهیم کرد.

سلاجقه تاکید کرد: امیدوارم روندی که در پیش گرفته شده و ایران می تواند پرچمدار رسیدگی به مشکلات محیط زیستی منطقه باشد، ان شاالله دستورکارهایی را ترتیب خواهیم داد. ما پیش نویس لایحه تغییر اقلیم را تدوین کردیم و ان شاالله هر چه زودتر به مجلس شورای اسلامی ارسال می شود.

در حال تکمیل …
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «برگزاری کنفرانس ملی «دیپلماسی و چالشهای فرامرزی زیست محیطی»- اخبار دیپلماسی ایران - اخبار بین الملل تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.