نامه اساتید حوزه علمیه زنجان به نمایندگان مجلس / فاصله حقوق ۷ برابری مدیران عادلانه نیست



جمعی از اساتید حوزه علمیه زنجان در نامه ای به نمایندگان مجلس با اشاره به ابلاغ بخشنامه سه برابر شدن سقف حقوق مدیران توسط دولت تصریح کردند: این فاصله به پانزده برابر کاهش پیدا کرده، اما امید است مجلس انقلابی در صحن علنی برای کاهش این فاصله اقدامی جدی تر از خود نشان دهد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، جمعی از اساتید حوزه علمیه زنجان در نامه ای به نمایندگان مجلس خواستار رفع تبعیض در حقوق کارمندان و مدیران شدند.

متن کامل این نامه بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

حضرات نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی زید عزهم

با سلام و آرزوی توفیقات الهی؛ در موضوع تعیین میزان فاصله حقوقی کارمندان و مدیران از باب «النصیحة لأئمة المسلمین» توجه شما را به مطالب مهم ذیل جلب می کنیم؛

یا أیها الذین آمنوا کونوا قوامین بالقسط شهداء لله و لو علی أنفسکم أو الوالدین و الأقربین إن یکن غنیا أو فقیرا فالله أولی بهما فلا تتبعوا الهوی أن تعدلوا و إن تلووا أو تعرضوا فإن الله کان بما تعملون خبیرا ﴿النساء، ۱۳۵

عدالت خواهی از آرمان های بسیار مهم همه انبیاء علیهم السلام و از مهمترین ارزشهای قرآنی است؛ «لقد أرسلنا رسلنا بالبینات و أنزلنا معهم الکتاب و المیزان لیقوم الناس بالقسط» (حدید /۲۵).

اقامه قسط از اولین، مشهورترین و مهم ترین برنامه های حضرت صاحب الامر [عجل الله تعالی فرجه الشریف] است «یملأ الله به الارض قسطا و عدلا» همچنین از اساسی ترین اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی ایران است که بارها در بیانات امامین انقلاب منعکس شده است.

امام خامنه ای [دامت برکاته] در ۲۹ بهمن سال ۹۶ در دیدار مردم آذربایجان شرقی فرمودند: «در مورد عدالت ما عقب مانده هستیم؛ در این تردیدی نیست؛ خودمان اعتراف می کنیم، اقرار می کنیم. در دهه ی پیشرفت و عدالت بایستی هم در پیشرفت موفق می شدیم، هم در عدالت؛ در پیشرفت به معنای واقعی کلمه موفق شدیم، واقعا پیشرفت کردیم و در همه ی زمینه ها پیشرفت اتفاق افتاده است؛ [اما] در زمینه ی عدالت، باید تلاش کنیم، باید کار کنیم، باید از خدای متعال و از مردم عزیز عذرخواهی کنیم. در مورد عدالت مشکل داریم و ان شاءالله با همت مردان و زنان کارآمد و مؤمن، در این ناحیه هم پیشرفت خواهیم کرد.

هنگامی که هنوز تسلط فرهنگی غرب در برخی مسئولان جمهوری اسلامی تا این حد رسوخ نکرده بود یا لااقل فریفتگان آن فرهنگ تا آن مقدار مسئول نبودند و اسلام و تفکر اسلامی بارز بود، به تعبیر رهبر معظم انقلاب: نماینده مجلس وقتی اول بار به او حقوق دادند، خجالت کشید حقوق را بگیرد! بعضی از دوستان ما در دوره ی اول نمایندگی مجلس، شرمشان آمد و ننگشان کرد که حقوق بگیرند! گفتند ما حقوق بگیریم؟» (۲۳ /۵ /۷۰).

ایشان همچنین بعد از رسانه ای شدن فیش های نجومی در جمع هیأت دولت فرمودند: «درباره حقوق های نجومی من خواهش میکنم از این قضیه اقدامیکه می کنید، خیلی مهم است؛ به مردم بگویید که چه کار کردید. در این قضیه، مردم اعتمادشان ضربه خورده. مایه ی اصلی ما، اعتماد و امید مردم است - با این کارها (حقوق غیر عادلانه) نباید ضایع کرد. با مردم همدردی کنید که مردم احساس کنند که همان رنجی را که او می برد شما هم می برید».

اعتذار و خواهش و فرامین ولی امر و امام امت باید بیشتر برای نیروهای انقلاب و جریان انقلابی یعنی «مردان و زنان کارآمد و مؤمن» انگیزه بخش باشد. چه کسی برای نشر و مطالبه این بیان مهم امام جامعه، سزاوارتر است؟ بی شک یکی از وظایف علما و حوزه های علمیه، مطالبه عدالت است. حضرت امیرالمومنین [علیه السلام] می فرمایند: «خداوند از عالمان پیمان گرفته تا نسبت به سیری و شکم بارگی ظالمان و گرسنگی مظلومان ساکت نباشند» (خطبه سوم نهج البلاغه).

این مطالبه اسلام، انقلاب، ولایت امر و امامت امت است، و تبعیض یک انحراف از اسلام و انقلاب و یک تهدید جدی علیه انقلاب و نظام اسلامی است. مساله تبعیض و شکاف طبقاتی زخمی دردناک و ناخوشایند بر پیکره نظام اسلامیست و از مهم ترین عوامل کاهش سرعت نفوذ و پیشرفت نظام اسلامی در تحقق گام دوم انقلاب و ایجاد جامعه و امت اسلامی است.

بدترین نوع تبعیض ها، شکاف فراوان در پرداخت ها از بیت المال است

پیش تر فاصله تأسف بار هفت برابری [حداقل و حداکثر] دریافتی ها رخ می نمود. حال با کمال تعجب و تاسف ابلاغ بخشنامه سه برابر شدن همان سقف یعنی ۲۱ برابر شدن فاصله توسط دولت مطرح می شود. البته با اقدام کمیسیون تلفیق مجلس این فاصله به پانزده برابر کاهش پیدا می کند. اما امید است مجلس انقلابی در صحن علنی برای کاهش این فاصله اقدامی جدی تر از خود نشان دهد.

ریاست محترم مجلس فرمودند: «روح حاکم بر تحول در بودجه ۱۴۰۰ رفع تبعیض است.»

اما فاصله ۱۵ برابری یا حتی ۷ برابری حقوق حداقل و حداکثر و تصویب ۵/۳۱ میلیون تومان حقوق برای مدیران نشان گر رفع تبعیض نیست؟!

جناب رئیس و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی! فقط نیم نگاهی به وضعیت اقتصادی کشور و توده های مردم مستضعف (وضع بیکاری و خط فقر و کولبران) که حامی کشور، اسلام و انقلاب بوده و هستند کافیست تا عرق شرم بر پیشانی انسان از این وضعیت و این تصمیم بنشیند.

بی شک مردم ادعاها را با عمل و خروجی کار مقایسه می کنند. به فرموده شهید مطهری؛ کارگر اگر تحصیلات کمتری دارد و تخصصی ندارد اما در مقابل ،زحمت بیشتری تحمل می کند.

قابل ذکر است که همه ما بویژه مسئولین برای یوم الحساب هم باید پاسخی داشته باشیم که با کدام حجت شرعی برای برخی ها برخورداری خاص و ویژه را اجازه می دهیم!؟

این تبعیض های فاحش در پرداخت ها از مصادیق بارز ایجاد نارضایتی و تخریب کننده سرمایه اجتماعی نظام است.

اساتید و طلاب حوزه علمیه استان زنجان از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی که به عنوان مجلس انقلابی شناخته شده اند و مورد امید امام و امت هستند بالاخص از نمایندگان استان زنجان،خواستارند تا با تلاش و همت مضاعف، میزان فاصله نجومی بگیران با حقوق های پایین را کم تر نمایند و شیرینی عدالت را به عامه مردم ایران بچشانند و این تبعیض های فاحش رو به کاهش گزارد و امید مردم به عدالت بیشتر شود تا اعتماد و سرمایه اجتماعی نظام تقویت گردد.

ما ضمن تشکر از موضع انقلابی نمایندگان شهر شور و شعور حسینی، از همه نمایندگان به جد خواستاریم تا از تثبیت چهره زشت تبعیض ناروا بر تارک نظام اسلامی جلوگیری نمایند.

اینک مردم ایران ناظر رفتار جریان انقلابی در تعدیل میزان این فاصله ها هستند. روشن است که سکوت و بی عملی در برابر این ظلم نفرت انگیز می تواند مایه تضعیف پایگاه اجتماعی نظام باشد و انقلابی بودن مجلس را به شدت مخدوش نماید، و اقدام عدالت طلبانه مجلس، مایه افزایش امید و اعتماد به جریان انقلاب و افزایش امید به اصلاح و فزونی مشارکت مردم خواهد بود.

«بالعدل قامت السموات و الارض» رسول اکرم (ص) تفسیر صافی ، (ج ۲ ص ۶۳۸)

والسلام علیکم ورحمه الله و برکاته.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «نامه اساتید حوزه علمیه زنجان به نمایندگان مجلس / فاصله حقوق ۷ برابری مدیران عادلانه نیست» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.