مردم بازوی توانمند حفاظت از جنگل ها هستند / بازسازی ۴ هزار واحد دامی خسارت دیده در زلزله سراب و میانه



به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، اکبر فتحی در گفت وگو با خبرنگاران به مناسبت فرارسیدن هفته دولت، اظهارداشت: کشاورزی ازجمله بخش هایی است که تحریم ها و ناملایمات نتوانسته است در آن تأثیر گذار باشد.

وی افزود: در شرایطی که برخی از بخش ها با رشد منفی روبرو هستند، کشاورزی از رشد مثبتی برخوردار بوده است که تحقق این امر جز با همت بالای کشاورزان خدوم در مزارع و واحدهای تولیدی است.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی، ابرازداشت: کشاورزی رابطه مستقیمی با تغذیه مردم دارد و کمترین کوتاهی در آن می تواند تأثیر بسزایی در مردم داشته باشد، با این تأکید ما سعی کردیم در تولیدات زراعی، باغی، شیلاتی و دامی استان وجود داشته باشد که تأمین به موقع و کافی نهاده های دامی از آن جمله است.

وی با اشاره به این که سازمان جهاد کشاورزی سعی دارد دانش کارشناسان خود را باتجربه کشاورزان تلفیق کند تا نتیجه ای مطلوب حاصل شود، ادامه داد: کارشناسان سعی دارند از هر ظرفیتی مانند رسانه و … استفاده کنند تا کشاورزان به بهترین نحو کاشت، داشت، برداشت و فروش خود را انجام دهند.

بازسازی ۴ هزار واحد دامی خسارت دیده در زلزله سراب و میانه

فتحی با تاکید بر این که در جریان زلزله میانه و سراب از اولین لحظه طرح ها و برنامه های خود را جمع بندی نمودیم، گفت: بااینکه ورود به این حیطه در وظایف سازمانی ما نبود اما به صورت خودجوش برای دامداران خسارت دیده پرونده تشکیل داده و هنگامی که دولت دستور اعطای تسهیلات به دامداران خسارت دیده را تصویب کرد در اسرع وقت پرونده ها را تحویل بانک ها دادیم.

وی ادامه داد: در زلزله سراب و میانه حدود ۴ هزار واحد دامی آسیب و خسارت دیده بود که ۱۵ میلیون تومان تسهیلات و ۵ میلیون تومان بلاعوض پرداخت می کنیم که ۹۹ درصد از پرونده ها در فرآیند پرداخت قرار دارند.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی علت تأخیر را نیز اولویت داشتن بازسازی و پرداخت تسهیلات واحدهای مسکونی عنوان کرد و اذعان داشت: تلاش داریم تا ساخت واحدهای دامی تا فصل سرما به اتمام برسد.

وی با اشاره به فعالیت های سازمان جهاد کشاورزی استان در حوزه مکانیزاسیون گفت: ۱۱۸ میلیارد تومان خط اعتباری مکانیزاسیون داریم که ۲۴ درصد نیز بیشتر از سهم استانی بود و برنامه داریم جهت ارتقا بهره وری به ناوگان کشاورزی استان ادوات جدیدی را اضافه کنیم.

فتحی اصلاح الگوی کشت را از اقدامات سازمان جهادکشاورزی خواند و گفت: در حوزه دریاچه ارومیه در سال های اخیر مخصوصا سال زراعی ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ محصولات با نیاز آبی کمتر را ارائه کرده ایم، برای مثال سیب زمینی و پیاز آب زیادی برای رشد مصرف می کردند که کلزا، محصولات گل خانه ای و … این گونه نیست و آب کمتری مصرف می کند.

وی از افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه کشاورزی خبر داد و اذعان داشت: پیش تر در حوزه صنعت و خدمات سرمایه ها معطوف شده بود اما حالا سرمایه گذاران با رغبت برای سرمایه گذاری در این حوزه پیش می آیند.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی کشت کلزا و ذرت را مورد تاکید قرار داد و گفت: نهاده های دامی عمدتا وارداتی هستند و در تحریم ها با مشکل روبرو می شویم، ورود سرمایه گذاران به تولید نهاده های دامی نوید بخش رفع مشکلات است.

عدم تحریم ایران در حوزه مواد غذایی دروغ بزرگ است

وی عدم تحریم ایران در حوزه مواد غذایی را دروغ بزرگی از سوی استکبار جهانی خواند و اذعان داشت: اگر مواد اولیه برای کشاورزی و دامداری و یا نهاد های دامی تحریم شود که ارتباط مستقیمی و تنگاتنگی با مواد غذایی دارند چگونه می توان ادعای عدم تحریم مواد غذایی را داشت.

فتحی گفت: علی رغم تمام نابسامانی ها و تحریم ها هیچ کمبود مواد غذایی نداشته ایم، هر چند که قیمت ها شاید افزایش داشته اند، البته تنظیم قیمت وظیفه سازمان جهاد کشاورزی نبوده و دادگستری و صمت باید پیگیر آن باشند و ما به آنان در این راه کمک های لازم را بکنیم.

وی با بیان این که به صورت روزانه محصولات را پایش می کنیم، افزود: چند قلم محصول را در نظر گرفته ایم تا با مشخص نمودن این که محصول چه تاریخی از دست چه کسی، درچه منطقه ای خارج شده و به چه کسانی آن را در بازار عرضه کرده اند، حتی چه میزان کود و سم برای آن مصرف کرده اند.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی خرید تضمینی را مختص گندم دانست و عنوان کرد: خریدار گندم دولت است و به همین خاطر آن را خرید تضمینی می کند، دولت محصولاتی مانند گوجه فرنگی را نمی تواند تضمینی خرید کند و کشاورزان باید الگوی کشت را جهت جلوگیری از متضرر شدن رعایت نمایند.

وی با بیان این که ۸۲ پروژه در هفته دولت توسط سازمان جهاد کشاورزی استان بهره برداری می شود، یادآور شد: ۱۲۳ میلیارد تومان برای این پروژه ها منابع مالی صرف شده است که ۵۰ درصد آن سرمایه بخش خصوصی است و این امر نوید آینده ای بهتر برای صنعت کشاورزی را می دهد.

مردم بازوی توانمند حفاظت از جنگل ها هستند

فتحی در پاسخ به این که سازمان جهاد کشاورزی استان در وظیفه مرتع داری و حفاظت از جنگل ها تا چه حد موفق بوده است، پاسخ داد: موفقیت ما در گرو گزارشات مردمی است، وسعت مراتع و جنگل های استان به حدی است که ما نمی توانیم برای هر نقطه از آن محافظ قرار دهیم اما گزارشات مردمی می تواند بازوی توانمند ما باشد.

وی با اشاره به وجود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان، گفت: ۹۰۰ هزار هکتار از این اراضی دیم هستند، زمین دیم نیز نمیتوان سم و کود استفاده کرد و به همین خاطر تمامی محصولاتشان ارگانیک است، ۳۰۰ هزار هکتار نیز اراضی آبی وجود دارد که میزان مصرف کود کنترل شده ای دارند.

انتهای پیام/۱۱۴/ ع
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «مردم بازوی توانمند حفاظت از جنگل ها هستند / بازسازی ۴ هزار واحد دامی خسارت دیده در زلزله سراب و میانه» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.