جذب دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی ۱۵ درصد افزایش یافت



به گزارش خبرگزاری تسنیم از گنبدکاووس، احمدرضا پیش بین ظهر امروز در نشست خبری اظهارداشت: بعد از ۲۷ سال از تاسیس این دانشگاه امروز در نقطه ای قرار گرفتیم که ۹۰ درصد دانشگاه های علمی کاربردی کشور دارای اساسنامه بوده و یا در حال تکمیل این فرایند هستند.

وی با بیان اینکه تا دو سال قبل مدرسان از سوی مراکز انتخاب می شدند ، افزود: اکنون مدرسان جامع علمی کاربردی با حداقل ضوابط و شرایط لازم اجازه تدریس در این دانشگاه ها را دارند. ویژگی خاص این دانشگاه این است که برخی از مدرسان مدرک دانشگاهی ندارند اما در کار خود دارای مهارت و خبره هستند.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور بیان داشت: مدرسانی که مدرک دانشگاهی ندارند می توانند با گذراندن فرآیند جذب خبرگی (تبحر در رشته های مهارتی و هنری) در این دانشگاه تدریس کنند. در حال حاضر ۸۰۰ نفر از این طریق به عنوان مدرس جذب شدند که از این تعداد ۳۴ نفر در استان گلستان هستند.

وی با تاکید بر ماموریت گرایی دانشگاه های علمی کاربردی ادامه داد: هر یک از مراکز ما موظف هستند در یک خوشه شغلی و مهارتی فعالیت کنند که این ماموریت گرایی سبب ارتقای کیفیت آموزشی می شود.

پیش بین با اشاره به افزایش ۱۵ درصدی شهریه دانشگاه ها از سوی وزارت علوم گفت: به رغم افزایش ۱۵ درصدی شهریه از سوی وزارت علوم، در این دانشگاه شهریه ۱۰ درصد افزایش داشته است. هدف این است تا همه به مهارت آموزی دسترسی پیدا کنند.

وی اولویت دانشگاه جامع علمی کاربردی را تقویت رشته های کاردانی برشمرد و افزود: هدف ما افزایش و تقویت رشته های کاردانی تا ۶۰ درصد و رشته های کارشناسی تا ۴۰ درصد است.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور ادامه داد: کلیه پذیرش شدگان سال ۹۸ در مقاطع کاردانی و کارشناسی از کارت رفاهی و یارانه ارزاق بهره مند می شوند. بر اساس سیاست وزارت علوم تا ۵۰ درصد مبلغ شهریه دانشجویان تسهیلات از طریق صندوق رفاهی این وزارتخانه پرداخت می شود که بازپرداخت آن بعد از فارغ التحصیلی و در مدت زمان ۲۴ ماه است.

وی افزود: فارغ التحصیلانی که شرکت دانش بنیان راه اندازی کنند از منابع دانشگاه ۵۰ میلیون تومان و از طریق معاون علمی ریاست جمهوری نیز ۵۰ میلیون تومان به صورت تسهیلات دریافت می کنند.

پیش بین خاطرنشان کرد: در کل کشور ۲۲۳ هزار ظرفیت در مقطع کاردانی و ۱۵۲ هزار در مقطع کارشناسی در دانشگاه های ما وجود دارد که تاکنون کمتر از ۵۰ درصد آن تکمیل شده است.

وی درباره فعالیت های فرهنگی این دانشگاه بیان داشت: در اربعین امسال چهار موکب در مرز مهران، خسروی، چذابه و در استان سیستان و بلوچستان برای ارائه خدمات به زائران برپا می شود. ۳۲ کاروان از ۳۲ دانشگاه کشور نیز در این مراسم عظیم شرکت می کنند.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: همچنین جشنواره سراسری قرآن و عترت نیز آبان امسال در قم برگزار می شود.۴۵۰ انجمن علمی و ۳۹۰ کانون فرهنگی و ۱۲۲ انجمن ورزشی در مراکز علمی کاربردی سراسر کشور فعال است.

۱۴۰ رشته مهارتی در مراکز علمی کاربردی گلستان تدریس می شود

امیراحمد دهقان ظهر امروز در نشست خبری اظهارداشت: دانشگاه علمی کاربردی بزرگترین متولی مهارت آموزی و کیفی سازی مهارت زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. فارغ التحصیلان این دانشگاه جذب بازار کار شده و می توانند برای خود شغل ایجاد کنند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گلستان افزود: چهار هزار و ۲۰۰ دانشجو در گلستان در ۱۲ مرکز و در ۱۴۰ رشته مهارتی تحصیل می کنند. برای گسترش آموزش های مهارتی خانواده ها باید از مدرک گرایی فرزندان خود فاصله بگیرند و به مهارت آموزی آنها توجه بیشتری داشته باشند.

وی بیان داشت: دانشجویان می توانند در چهار حوزه صنعت، کشاورزی، فرهنگی هنری و مدیریت خدمات، متناسب با علایق خود در مقطع کاردانی یا کارشناسی تحصیل کنند.

دهقان ادامه داد: رشته های مهارتی براساس آمایش استانی و نیاز بومی منطقه و استان است به رشته های مراکز افزوده می شود. اولویت ما رشته های کشاورزی و صنایع وابسته و گردشگری است و برای نخستین بار رشته دام و پرورش اسب از مهرماه امسال در دانشگاه علمی کاربردی گلستان تدریس می شود.

وی گفت: بیش از ۷۵ درصد دانش آموختگان در این دانشگاه وارد بازار کار می شوند و ۷۰ درصد واحدها به صورت عملی است.

انتهای پیام/ ع
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «جذب دانشجو در دانشگاه علمی کاربردی ۱۵ درصد افزایش یافت» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.