۲۰۰ دامغانی مبتلا به بیماری سالک هستند / روستائیان بیشترین قربانی



به گزارش خبرنگار مهر، بهراد پورمحمدی صبح یک شنبه در کارگروه اجتماعی فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده دامغان به میزبانی فرمانداری این شهر ضمن بیان اینکه ۲۰۰ دامغانی مبتلا به بیماری سالک هستند، ابراز داشت: آمار مبتلایان به این بیماری امسال نسبت به سال قبل افزایش انگشت شماری داشته و دو برابر شدن بیماران سالک شایعه ای بیش نیست.

وی افزود: برای مبارزه و درمان بیماری سالک به جز ارسال دارو از مرکز استان، ۵۰ میلیون تومان شبکه بهداشت و درمان دامغان نیز هزینه کرده است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان دامغان بابیان اینکه بیماری سالک به جز روستاهای شمالی بقیه در روستاهای جنوبی بیشترین شیوع را به خود اختصاص داده که تمام تلاش ها برریشه کنی این بیماری است، ابراز داشت: مسئولان دانشگاه علوم پزشکی سمنان و شهرستان دامغان نیز در این امر غفلت نکردند.

پورمحمدی روستاهای جنوب دامغان را بیشترین مراکز شیوع بیماری سالک ذکر کرد و افزود: برای مبارزه با این بیماری طرح های مختلفی شامل جلسات هماهنگی درون و برون بخشی، جلسات آموزشی، توزیع پلت آموزشی و نصب بنر از سوی شبکه بهداشت و درمان با همکاری بخشداری امیرآباد و دهیاری ها اجرا شد.

وی اضافه کرد: طرح مبارزه با بیماری سالک در مناطق شیوع آن از اردیبهشت تا پایان شهریور طی چهار مرحله با توزیع یک هزار و ۲۰۰ کیلوگرم طعمه آلوده به سم برای جوندگان اجرا شد که این طرح هرساله انجام می شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان دامغان بابیان اینکه شش هزار و ۸۰۰ خانوار آموزش های مبارزه با بیماری سالک را فراگرفتند، ابراز داشت: بیماری سالک قابل ریشه کنی نیست و امکان دارد آمار بیماران مبتلا هرسال کم یا زیاد شود اما ۳۵ درصد از بیماران مبتلابه سالک در دامغان به صورت کرایو تراپی درمانی (سرما درمانی) و آمپول گلو کانتیم تحت درمان واقع شدند.

پورمحمدی افزود: دامغان ۳۲ خانه بهداشت و ۱۱ مرکز جامع سلامت شهری و روستایی دارد که از این تعداد یک مرکز جامع سلامت روستایی در روستای فرات و هفت خانه بهداشت در روستاهای حسین آباد، خورزان، رشم، کوه زر، علیان، حسینان و شیمی در جنوب این شهرستان قرار دارد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۲۰۰ دامغانی مبتلا به بیماری سالک هستند / روستائیان بیشترین قربانی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.