آتش نشانان؛ خلیل هایی که آتش را گلستان می کنند



هفتم مهر، روز ملی آتش نشانی و ایمنی نام گذاری شده است.

به گزارش ایسنا، وقتی می خواهند از دو چیز متضاد یاد کنند، می گویند مثل آب و آتش است ولی کسانی هستند که شجاعت آنان، آتش سرکش را رام آب می کند، وقتی اسم شان به میان می آید همه قریب به اتفاق یاد ماشین قرمز آژیردار، لباس های قرمز و زرد ضخیم با نوارهای براق، کلاه های بزرگ، دستکش ها و چکمه های زمخت می افتند.

وقتی آتش سوزی اتفاق می افتد، وقتی سر پسرک بازیگوش همسایه میان نرده ها گیر می کند، وقتی ماری در سبد پیک نیک پیدا می شود، وقتی گربه وارد کانال کولر می شود، وقتی داخل آسانسور گیر می کنیم، وقتی، وقتی، وقتی … در صورت بروز این موارد اولین چیزی که به یادمان می آید، آتش نشان و شماره تماس ۱۲۵ است.

اگر از بچه ای بخواهید یک آتش نشان را برای شما نقاشی کند به احتمال قوی یک فرد بلند قامت با لباس های فرم آتش نشانی نقاشی می کند و همه این بچه ها آتش نشان ها را انسان هایی مهربان و شجاع معرفی می کنند و همیشه لبخندی را برای آنان متصور هستند.

هفتم مهر؛ روز فرشته های مبارز با آتش

هفتم مهرماه روزی است که به بهانه رشادت های آتش نشانان، روز ملی آتش نشانی و ایمنی نام گذاری شده است. سال ۱۳۵۹ درست در همین روز بود که پالایشگاه آبادان در جنگ ایران و عراق از سوی دشمن مورد حمله هوایی قرار گرفت. پس از این اتفاق، آتش نشانان برای اطفای حریق وارد عمل شدند اما این بار آتش تنها دشمن آن ها نبود، بلکه در حین اطفای حریق بار دیگر این پالایشگاه بمباران شد و تعداد زیادی از آتش نشانان در این حادثه شهید شدند.

حدود ۲۰ سال پس از این اتفاق یعنی در سال ۷۹ ستاد هماهنگی امور ایمنی آتش نشانی کشور پیشنهاد داد تا به بهانه این اتفاق، هفتم مهرماه به عنوان روز ملی آتش نشانی و ایمنی نام گذاری شود و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز آن را تصویب کرد.

جنگ آتش نشانان با آتش تمامی ندارد و آن ها وقتی در ایستگاه صدای آژیر را بشنوند لحظه ای را برای رسیدن به محل حادثه تلف نمی کنند تا هر چه زودتر برای نجات جان و مال مردم دل به حادثه بزنند. رشادت های آتش نشانان داستان های فراوانی دارد که خط بسیاری از این داستان ها را ایثار و از خودگذشتگی تشکیل می دهد.

یکی از این داستان هایی که هنوز در یاد و خاطره ها پررنگ است و آدم هایی به سن و سال من به خوبی آن را به یاد می آورند حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو است، صبح ۳۰ دی ماه سال ۱۳۹۵خبر حریق ساختمان پلاسکو تهران، سراسر ایران را درنوردید و همه ایران، چشم و گوش شده بودند و اخبار لحظه به لحظه این آتش عظیم را پیگیری می کرند.

استان زنجان در این روز پراندوه میزبان محمود واعظی وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات بود و با وجود جلسات پی در پی و برنامه فشرده ای که پیش بینی شده بود از وزیر گرفته تا استاندار و خبرنگار و همه افرادی که در جلسات حضور داشتند، همه در اولین فرصت، پیگیر اخبار حادثه پلاسکو بودند. ۱۶ فرشته مبارز با آتش در حادثه پلاسکو به آسمان پرکشیدند ولی مظلومیت آنان سبب شد که دوباره جایگاه آتش نشانان و ملزومات به روز مورد نیاز آنان دوباره مورد توجه قرار گیرد.

بنا به اعلام روابط عمومی سازمان آتش نشانی زنجان، ۱۱۷ آتش نشان در شهر زنجان فعالیت می کنند که در این سال ها همه شهر شاهد رشادت ها و از خود گذشتگی آنان در زمینه های مختلف هستند. خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) هفتم مهر، روز آتش نشانی و ایمنی را به دلیران آب و آتش، خلیل هایی که آتش سوزان را به گلستان تبدیل می کنند، تبریک می گوید.

یادداشت از: پریسا یوسفی خبرنگار ایسنا (منطقه زنجان)

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «آتش نشانان؛ خلیل هایی که آتش را گلستان می کنند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.