درخواست افزایش ۴۵۷٫۷ درصدی سرمایه «وتجارت» با ارزیابی دارایی ها



به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری فارس، در حالی که کمتر از ۴۰ روز کاری دیگر به پایان سال جاری باقی نمانده، مصوبه هیات مدیره بانک تجارت مبنی بر درخواست افزایش ۴۵۷٫۷ درصدی سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی های ثابت شامل املاک و مستغلات و سرقفلی های این بانک و همچنین سرمایه گذاری های بلند مدت برای ارائه به مجمع فوق العاده صاحبان سهام بر روی سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران بورس نشست.

گزارش توجیهی این افزایش سرمایه که در راستای اصلاح ساختار سرمایه و خروج بانک تجارت از شمولیت ماده ۱۴۱ اصلاحیه قانون تجارت تهیه شده سرمایه ۴ هزار و ۵۷۰ میلیارد تومانی کنونی این ناشر را به مبلغ ۲۵ هزار و ۴۸۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان افزایش می دهد.

به گزارش فارس، بانک تجارت بر اساس لایحه قانونی اداره بانک ها مصوب ۲۵ مهر ماه ۱۳۵۸ از ادغام ۱۱ بانک خصوصی داخلی و مشترک ایرانی خارجی با سرمایه ای بالغ بر ۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان در تاریخ ۲۹ آذر ماه ۱۳۵۸ در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسید و سپس در سال ۱۳۶۰ با الحاق بانک ایران و روس به آن ، سرمایه ای بالغ بر ۴ میلیارد و یکصد میلیون تومان افزایش یافت.

با اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی ، سهام بانک تجارت برای نخستین بار در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۳۸۸ در بورس تهران عرضه عمومی شد.

در ترکیب سهامداری بانک تجارت ، ۱۷ درصد از سهام این بانک همچنان در اختیار دولت باقی مانده است.

همچنین ۷٫۶۴ درصد سهام این بانک در مالکیت سرمایه گذاری صبا تأمین وابسته به وزارت رفاه ،۵ درصد در وکالت سازمان خصوصی سازی به عنوان سهام ترجیحی پرسنل بانک تجارت، ۴٫۴۱ درصد در مالکیت صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازار گردانی تجارت ایرانیان اعتماد وابسته به بانک تجارت، صندوق سرمایه گذاری مشترک توسعه بازار با مالکیت ۲٫۴۲ درصدی،شرکت خدمات پشتیبانی مهر ۷۸ وابسته به بانک کشاورزی با مالکیت ۲٫۳۳ درصد، سرمایه گذاری ملی ایران و توسعه معادن جنوب وابسته به ع.م. مالک برکنار شده آلومینیوم المهدی به ترتیب با مالکیت ۲٫۲۷ درصد و ۱٫۷۵ درصد،شرکت ماکرو اینترنشنال سرویسز با مالکیت ۱٫۵ درصد،بیمه سلامت با مالکیت ۱٫۱۳ درصدی و شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت با مالکیت ۳۰٫۲۸ درصدی در کنار مالکیت ۱۵٫۷۴ درصدی ۲۱۹ سهام خرد حقوقی و مالکیت ۸٫۴۳ درصدی ۴۳ هزارو ۴۷۷ سهامدار خرد حقیقی ترکیب سهامداران این بانک را تشکیل می دهند.

هیات مدیره سه نفره بانک تجارت نیز شامل رضا دولت آبادی مدیر عامل و عضو هیات مدیره موظف، علیرضا حاجعلی رییس هیات مدیره موظف و عباس اشرف نژاد نایب رییس هیات مدیره موظف هستند.

بر اساس این گزارش، میانگین تعداد شعب ایرانی و خارجی بانک تجارت در شش ماهه اول امسال به ۱۵۴۳ شعبه رسیده که در مقایسه با پارسال با کاهش ۵ درصدی مواجه شده است.

بانک تجارت در پایان سال مالی ۱۳۹۶ با سرمایه ۴ هزار و ۵۷۰ میلیارد تومانی، زیان خالص ۶ هزار و ۶۰۸ میلیارد و ۹۷۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی را محقق کرده که به ازای هر سهم مبلغ ۱۴۴۶ ریال تمام می شود.

رقم زیان خالص بانک تجارت در پایان شش ماهه نخست امسال نیز به دو هزار و ۲۰۶ میلیارد و ۴۹۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید که به ازای هر سهم ۴۸۳ ریال بود.

به این ترتیب زیان جامع بانک تجارت در پایان عملکرد شش ماهه منتهی به پایان شهریور ماه امسال به سه هزار و ۹۲۳ میلیارد و ۵۳۴ میلیون تومان بالغ شده است.

به گزارش فارس نکته قابل تأمل در گزارش های مالی بانک تجارت متورم شدن زیان انباشته آن تا پایان شش ماهه نخست امسال است که با افزایش حدود ۲۳درصدی نسبت به کل زیان انباشته دوره عملکردی پارسال به ۱۱ هزار و ۹۴۹ میلیارد و ۱۹ میلیون تومان افزایش یافته است.

بر این اساس هر یک سهم بانک تجارت تا پایان تابستان امسال اندکی بیش از ۲۶۱ تومان از زیان انباشته این ناشر را به دوش می کشد.

این ناشر در حالی از تصمیم به افزایش سرمایه برابر با ۲۵ هزار و ۴۸۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان خبر داده که مطابق با اطلاعات ترازنامه ای بانک تجارت، برای خروج از شمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت نیازمند افزایش سرمایه ۲۶ هزار میلیارد تومانی است.

اختلاف ۵۵۰ میلیارد تومانی مصوبه افزایش سرمایه هیات مدیره بانک تجارت نسبت به سرمایه تئوریک مورد نیاز برای خروج از شمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت در حالی است که بازرس قانونی این بانک، باید نسبت به گزارش توجیهی افزایش سرمایه «وتجارت» اظهار نظر کند.در عین حال در گزارش توجیهی بانک تجارت توجه به محاسبه هزینه های استهلاک قابل تأمل است.

با توجه به لزوم خروج بانک تجارت از زیان و اظهار نظر بازرس قانونی به نظر می رسد، اجرای برنامه افزایش سرمایه این بانک اصل چهل و چهاری به سال آینده موکول شود.

گزارش توجیهی افزایش سرمایه جدید به مجمع فوق العاده سهامداران و محاسبات بانک تجارت پیرامون ارزش کارشناسی و تجدید ارزیابی دارایی های ثابت و سرمایه گذاری بلند مدت آن و همچنین هزینه استهلاک آنها شامل ۱۳ شرکت ،۳۱ ساختمان ، ۲۲ سرقفلی و ۲۱ قطعه زمین در استان های مختلف کشور را از اینجا ببینید.

انتهای پیام/ب

پرسش و پاسخ در درخواست افزایش ۴۵۷٫۷ درصدی سرمایه «وتجارت» با ارزیابی دارایی ها

گفتگو با هوش مصنوعی