بیانیه گام دوم به معنای واقعی راهکار است / بسیاری از مسئولان درک درستی از گذشته و آینده ندارند



دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه بیانیه گام دوم سیاست گذاری کلان رهبر معظم انقلاب است، گفت: بیانیه گام دوم انقلاب راهکار وجود دارد و اصلا خودش به معنای واقعی راهکار است .

به گزارش خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، پیام مرادی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور در میزگرد « نسبت جنبش دانشجویی با بیانیه گام دوم انقلاب» که با حضور دبیران اتحادیه های بزرگ دانشجویی در خبرگزاری فارس، برگزار شد، گفت: مقام معظم رهبری در بخشی از این بیانیه می فرمایند نمی شود گذشته را از زبان دشمن و پیاده نظام آن بشنویم، این یعنی مجموعه های مردم نهاد متعهد مانند تشکل های دانشجویی و بعضا نهادها و سازمان هایی که با این فضا مرتبط هستند باید به میدان بیایند و گذشته را به درستی برای مردم تبیین کنند.

وی افزود: این بیانیه درس بسیار بزرگی برای بسیاری از سیاسیون دارد به اعتقاد بنده ما باید گذشته را به صورت واقع بینانه برای مردم توصیف کنیم ضعف ها را به صورت واقعی ببینیم و فرصت های پیش رو را هم به درستی توصیف کنیم. قطعا اگر ما گذشته را اشتباه ببنیم در ادامه مسیر هم اشتباه خواهیم رفت.

مرادی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد مقام معظم رهبری به این نتیجه رسیده است که بعد از ۴۰ سال اول ما باید دوره جدیدی را شروع کنیم و اساسی ترین موضوعی که باید تغییر کند به نظر ما صاحب منصبان هستند. یعنی تصمیم گیران، تصمیم سازان، مدیران باید تغییر کند و جوانان در کانون مدیریت قرار گیرد و میدان دار شوند.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: مقام معظم رهبری به این نتیجه رسیده اند که در پایان ۴۰ سال اول نسل قدیم دیگر توانایی گذشته را برای اداره کشور ندارند برای همین هم تاکید دارند فضا باید برای جوانان آمده شود.

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقلگفت: من تعجب می کنم که اگر کسی بگوید این بیانیه حرف جدیدی ندارد، حرف جدید اگر به این معنا باشد که ما اساس باورها و نگرش هایمان را بخواهیم امتحان کنیم، بله حرف جدیدی ندارد، ولی اگر به این معنا باشد که در دوره جدید هستیم و مدیریت کشور تغییر کند و این یک سیاست کلان برای نظام اسلامی است و متوجه همه دستگاه ها و نهادها است، حرف جدیدی است.

مرادی اظهار داشت: نکته مهم دیگر این است که این حرف جدید نباید توسط سازمان ها و نهادها، مدیران و تصمیم سازان نادیده گرفته شود. این سیاست باید عملیاتی شود و نکته مهم هم همین است. بنابراین آنجایی که بیانیه می خواهد نقش جوانان را جا بیندازند، به این نکته باید توجه شود که یک بخش جوانان هستند که باید مسئولیت پذیر شوند و یک بخش هم تصمیم سازان ومدیران هستند که باید درک کنند و فرصت کار را برای جوانان فراهم کند.

وی افزود: اگر سیستم نظام را با تدبیر جوان نکنیم قطعا ناکارآمدی آن به کنار رفتن مدیران خواهد انجامید، پس چه بهتر کسانی که الان روی کرسی های مدیریتی هستند شرایطی را برای حضور جوانان فراهم کرده و این باور غلط را کنار بگذارند که گفته می شود به جز ما یا بهتر از ما کسی نمی تواند مدیریت کند.

دبیر انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در بخش دیگری با اشاره به اتفاقاتی که قبل از انقلاب برای مردم و کشور رخ می داد، یادآور شد: در تاریخ دو قرن اخیر تحقیر شدیم و این موضوع باید به درستی گفته شود و اینکه جمهوری اسلامی جلوی این تحقیر را گرفته است.

مرادی اضافه کرد: اگر کسی مخالف پیشرفت کشور در حوزه های مختلف است باید دلیل آن را نشان دهد، ما اگر می گوییم در داروسازی، نانو عرصه فضایی، حوزه های آی تی و مهندسی و برق تولیدات داریم می توانیم آن را نشان دهیم، آیا کسی می تواند بگوید قبل از انقلاب آیا این تولیدات وجود داشته است؟ البته اینکه تولیدات دیگران را سر هم کنیم ملاک نیست.

این فعال دانشجویی ادامه داد: جمهوری اسلامی در تمام عرصه ها آنجایی موفق بوده که مردم را دخیل کرده است. ما کجای تاریخ چنین چیزی را داشتیم کجا مردم مشارکت داشتند، کجا نهادهایی مانند بسیج سازندگی، جهاد سازندگی، بسیج مردمی، گروه های جهادی داشته ایم؟

وی تاکید کرد: می گویند در حکومت پهلوی یک گروهبان می توانست یک شهر را اداره کند چون مردم به حقوق خود آشنا نبودند، اعتماد به نفس نداشتند. آیا غیر از این است که جمهوری اسلامی به مردم ما یاد داد که حق خود را مطالبه کنند. البته ممکن است با نقطه مطلوب فاصله داشته باشد ولی اصل این مسئله مهم است. اینکه جمهوری اسلامی به مردم ما شخصیت و جایگاه حقوقی داد.

وی تصریح کرد: پرونده جمهوری اسلامی در بحث عدالت هم مشخص است. همین که الان می بینیم در سوژه های مختلف امکاناتی مانند درمانگاه و بیمارستان ساخته می شود نشانه این مسئله است البته با نقطه مطلوب فاصله داریم.

دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب راهکار وجود دارد و اصلا خودش به معنای واقعی راهکار است برای اینکه بیانیه سیاست گذاری کلان رهبر معظم انقلاب است. شخص اول حاکمیت مطالبه کرده اند که سیستم باید جوان شود و عملیاتی شدن دستورالعمل ها و اهداف به دست جوانان ممکن است.

وی گفت: متأسفانه در بسیاری از مسئولان کشور درک درستی از گذشته و آینده وجود ندارد و این ها خودشان باور ندارند که آینده خوبی در پیش رو هست.

وی ضمن بیان خاطره ای تأکید کرد: یکی از کاندیداهای مجلس در جلسه ای به گفت که هر فردی وارد مجلس شود فرقی ندارد، نهایت درصد پائینی اتفاقات تغییر می کند! این باور که یک نماینده مجلس بگوید هر کسی وارد مجلس شود فرقی ندارد، باعث تعجب است. راهکار این است که نگرش چنین افرادی تغییر کند یا اینکه فضای مدیریتی را به کسانی واگذار کنند که به آینده امید دارند. هستند کسانی که امید داشته اند و آینده روشن را هم ساخته اند. اگر کسانی که یک روز به دنبال ساخت موشک بوده اند ناامید می شدند مطمئنا امروز چنین پیشرفتی در حوزه موشکی و دفاعی نداشتیم.

مرادی یادآور شد: متأسفانه برخی از مسئولان بلندپایه را می بینیم که به استدلال های رسانه های معاند و غربی استناد می کنند، پیداست که برخی مسئولان تحت الشعاع چنین اخباری قرار گرفته اند، اینکه در سطح برخی مدیران چنین نگرشی وجود دارد خطرناک است.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: اگر مسئولی تا این اندازه تحت الشعاع مواقع بیگانه قرار می گیرد طبیعی است که در تصمیماتی که می گیرد بر اساس آن عدم خودباوری که رسانه های معاند القاء می کند با تصویب لوایح FATF و امثال آن مشکلات حل می شود و احساس می کند اروپا و آمریکا باید برای ما تصمیم بگیرد.

دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل خاطرنشان کرد: متأسفانه فضای سیاسی و اجتماعی ما هیچ تفکیکی میان نگرش کلان ملی و صورت بندی های سیاسی قائل نیست و برای همین می بینیم برای کسب منافع سیاسی چنان تنش هایی در جامعه ایجاد می کند و چنان بدبینی ای در جامعه تزریق می کند که هیچ دشمنی شاید نتواند چنین کاری کند. این موضع چپ و راست هم ندارد و هر دو جناح به نوعی ممکن است دست به چنین اقداماتی بزنند. ما نباید برای منافع شخصی و سیاسی خود منافع ملی را از بین ببریم.

وی گفت: متأسفانه ما گاهی می بینیم کسی چنین حرف هایی را می زند که خودش استاندار، معاون رئیس جمهور، دبیر شورای عالی امنیت بوده و مسئولیت های کلان تری هم داشته است، یعنی خودش بخشی از واقعیت موجود است، ولی واقعیت را چنان سیاه توصیف می کند و اساس نظام را تخریب می کند که هر انسانی تعجب می کند! کجای دنیا ما داریم که مسئول اجرایی بر کرسی نظریه پردازی نظری بخواهد تکیه بزند و بنیان های نظری نظام را تخریب کند!

مرادی یادآور شد: مسئولی می گوید من خودم امیدی به آینده ندارم ولی چون رهبری امید دارند ما هم به آن اعتنا می کنیم! واقعا اگر امیدی به آینده ندارید کنار بروید و بگذارید آنهایی که امید دارند امور را به دست بگیرند.

این فعال دانشجویی اضافه کرد: نادیده گرفتن اولویت ها در آزادی خواهی و عدالت خواهی، از مسائل دیگر مورد توجه است. در بحث آزادی خواهی دو جریان ضربات بدی زدند که به نظر بنده باید در گام دوم جبران شود، یک گروه آمد آزادی را به ولنگاری تفسیر کرد و آن را به ابتذال کشید، اینکه ما دختران مان را به بی حیایی ترغیب کنیم، پسرمان را به بی اخلاقی ترغیب کنیم، معنای آزادی نیست ولی یک جریان سیاسی چنین تعریفی از آزادی دانست البته اگر ۵ دقیقه با آنها مخالفت کنیم چنان ما را ترور شخصیت می کند که هیچ گروهی چنین کاری نمی کند.

دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل تأکید کرد: یک جریان دیگر هم هر جا دم از آزادی زده شد مقابله با دین تعریف کردند آزادی آن چیزی است که در بیانیه گام دوم به صراحت به آن اشاره شده است.

وی افزود: در مقوله آزادی یک عده حاشیه سازی و یک عده هم شبیه بازی می کنند، دائما این زد و خوردهای رسانه ها مردم را از اولویت های اصلی دور می کند.

مرادی در ادامه با انتقاد از عملکرد مجلس گفت: متأسفانه بسیاری ازم شکلات به دلیل تصمیمات نادرست برخی نمایندگان است مسئله اصلی ما باید این باشد که مجلس شورای اسلامی را مؤاخذه کنیم.در تریبون های مجلس بیش از اینکه در مورد مسائل اصلی مردم صحبت شود در مورد مسائلی که اولویت ندارد حرف می زنند و نقش نظارتی مجلس در مورد خصوصی سازی ها کجا بود؟ چرا در مجلس طرحی ارائه نمی شود که مشکلات حل شود؟

دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل خاطرنشان کرد: در موضوع خودروسازی چرا کمیسیون صنایع مجلس پاسخ نمی دهد؟ فکر می کنند ما این موضوع را رها می کنیم قطعا جنبش دانشجویی مسئله خودروسازی را رها نخواهد کرد و به صورت جدی به این موضوع ورود خواهیم کرد.

این فعال دانشجویی تأکید کرد: آنها که موجب شدند پراید ۲۰ میلیونی ۵۰ میلیون تومان شود الان کجا هستند؟ این افراد مطمئن باشند ما آنها را به نقد خواهیم کشید، مسلما نقش مجلس کمتر از دولت نیست.

وی افزود: در گام دوم انقلاب مجلس باید اصلاح شود، چرا از جوانان نخبه و انقلابی استفاده نمی شود؟

دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل یادآور شد: قوه قضائیه هنوز هم متأسفانه در باب اتخاذ رویکردهای اجتماعی تحول ایجاد نکرده است قوه قضائیه محل کانون انتقادات است. قوه قضائیه پتانسیلی دارد برای مطالبه حق مردم، دادستان باید مدعی حق مردم باشد و چه پتانسیلی و جذابیتی بالاتر از این که مردم احساس کنند حقوق آنها را قوه قضائیه دنبال می کند.

وی گفت: امروز مسئولان ما در دولت توان اداره مسئولیت خود را ندارند ولی به جای پاسخگویی خودشان هم به منتقد تبدیل شده اند هر دو جریان سیاسی باید پاسخ دهد که چه کاری انجام داده اند.

مرادی تأکید کرد: جوانان مخاطب بیانیه گام دوم بودند و در گام دوم کانون تحولات جمهوری اسلامی هستند.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «بیانیه گام دوم به معنای واقعی راهکار است / بسیاری از مسئولان درک درستی از گذشته و آینده ندارند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.