تلخ تر از کرونا

ایسنا/قزوین از دهه ۸۰ مقام معظم رهبری در سخنان خود همواره به بحران جمعیت اشاره داشتند و امروز با کاهش آمار ازدواج و نرخ موالید زنگ هشدار پیری جمعیت به صدا درآمده است؛ در سال جاری مشاور عالی وزیر بهداشت در روز جمعیت به نکته قابل تأملی اشاره کرد که وارد بحران جمعیت شدیم و آن را تلخ تر از کرونا دانست.
جلسه رونمایی و بررسی نشریه دانشجویی «جلوه» که در راستای مطالبه گری از مجلس یازدهم در موضوعات «زنان، خانواده و جمعیت» توسط انجمن اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) نگارش شده؛ در خبرگزاری ایسنا در قزوین برگزار شد؛ این نشریه در سه فصل «در فراکسیون زنان مجلس چه گذشت؟!»، «تکه های گمشده پازل قانون گذاری» و «گذر از مسیر سیاست گذاری صحیح» تدوین شده است.
امیررضا بخشی پور دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در این میزگرد اظهار می کند: قرار بود این نشریه زودتر از این زمان رونمایی شود که به خاطر شیوع کرونا به تعویق افتاد، این شماره از نشریه «جلوه» پیرامون حوزه زنان و خانواده است و با توجه به اینکه مقام معظم رهبری دغدغه های بسیاری پیرامون زنان و خانواده داشتند در انجمن اسلامی دانشگاه امام خمینی (ره) به این نتیجه رسیدیم که نشریه ای با عنوان «اولویت های زنان و خانواده و مجلس جدید» تدوین و منتشر کنیم.
وی ادامه می دهد: رهبر معظم انقلاب همواره بر این امر تأکید دارند که مجلس شورای اسلامی باید به مسائل کلیدی کشور توجه داشته باشد و از پرداخت به حاشیه ها بپرهیزد. ایشان در سخنرانی خود به مسکن و ازدواج، تسهیل ازدواج جوانان و سپس به جلوگیری از حرکت کشور به سمت پیری جمعیت اشاره دارند. با دقت در سخنرانی رهبر معظم انقلاب درمی یابیم که تأکید ایشان بعد از اولویت دادن ازدواج، مسائل پیری جمعیت است.
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) تصریح می کند این نشریه حاصل خروجی فعالیت مستمری است که دانشجویان از سال ۹۵ در حوزه زنان و خانواده داشتند و برنامه های مهمی است که در این راستا برگزار کردند.
در فراکسیون زنان مجلس چه گذشت؟
فاطمه کریمی، سردبیر نشریه دانشجویی «جلوه» نیز در این میزگرد بیان می کند: این نشریه ماحصل فعالیت ۲ ساله دانشجویان است که مطالب در حوزه قانون گذاری و مطالبات جمع آوری و در ویژه نامه تخصصی درج شده است.
وی ادامه می دهد: در فصل نخست با عنوان «در فراکسیون زنان مجلس چه گذشت؟» به روند قانون گذاری در این چندساله پرداخته شده است؛ مجلس در چند سال گذشته به مباحثی همچون کودک همسری پرداخت و آن را اولویت خود قرار داد درحالی که دربرگیری آن بسیار اندک بود؛ هرچند که اتفاقات خوبی مانند پرداخت بیمه زنانه خانه دار نقطه مثبتی بود.
سردبیر نشریه دانشجویی «جلوه» بیان می کند: گاهی در روند قانون گذاری مشاهده می شود که برخی اولویت ها در نظر گرفته می شوند که اولویت نخست به شمار نمی روند؛ اولویت بندی نادرست و غفلت از موضوعات اساسی می تواند منجر به بحران شود؛ ازدواج و جمعیت جزو اولویت های کشور است؛ در مجلس قبل به تابعیت فرزندان با مادران ایرانی پرداخته شد، نمی گوییم این اقدام خوب نیست ولی طیف آمار ۵۰ هزار نفر درگیر این مشکل بودند و این در حالی است که ۱۳ میلیون جوان مجرد در کشور وجود دارد که برای آنان اقدامی از سوی مجلس صورت نگرفت و گامی برای تسهیل ازدواج برداشته نشد.
کریمی تصریح می کند: مهم ترین نکته این است که در این سال ها مقام معظم رهبری تأکیدات ویژه ای روی سیاست های کلی جمعیت و خانواده داشته اند ولی توجه چندانی به آن ها نشده است.
سردبیر نشریه دانشجویی «جلوه» تأکید می کند: بخشی از هدف ما از نگارش نشریه مطالبه از مسئولین، نمایندگان مجلس و حاکمیت بود، صرفا توجه به این قوانین کافی نیست و کارآمدی آن نیز مهم است، نمایندگان داده و بسترهای لازم را دارند بنابراین باید اهتمام ویژه ای داشته باشند تا قانونی وضع شود که کارآمدی و تأثیرگذاری لازم را داشته باشد که در فصل سوم این نشریه به کارآمدی پرداخته شده است.
بحران جمعیت، تلخ تر از کرونا
مژگان صلایی یکی از دانشجویان ادوار انجمن اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و از محققین نشریه دانشجویی «جلوه» نیز بیان می کند: سال هاست که طرح تعالی جمعیت و جامعه تصویب شده ولی خاک می خورد؛ مسئولین اغلب در مناسبت ها به موضوعات می پردازند و با اتمام آن مناسبت موضوع را به فراموشی می سپارند معمولا هرسال یک بار در روز جمعیت به این امر می پردازند و سخنانی را مطرح و سپس فراموش می کنند .
وی اضافه می کند: در سال جاری محمداسماعیل اکبری مشاور عالی وزیر بهداشت در روز جمعیت به نکته قابل تأملی اشاره کرد که وارد بحران جمعیت شدیم و آن را تلخ تر از کرونا دانست.
محقق این نشریه دانشجویی اشاره می کند: بحث جمعیت یک موضوع استراتژیک است که نتیجه سیاست غلط در دهه ۶۰ و ۷۰ است؛ بررسی ها نشان می دهد طی ۳۰ سال آینده ایران به یکی از پیرترین کشورهای جهان تبدیل خواهد شد؛ برای همین امر از سال ۸۵ پنجره جمعیتی باز شده و تا ۱۴۲۵ نیز ادامه خواهد داشت تا این خلأ را جبران کنیم.
وی تصریح می کند: نرخ جایگزینی سه فرزند است که عملا با سیاست های سه دهه اخیر این نرخ کاهش چشمگیری داشته و به ۱٫۸ رسید و متأسفانه در سال ۹۹ به کمتر از یک درصد رسیده است؛ تقریبا می توان گفت که فاجعه است و جهانیان نیز از کاهش جمعیت ایران متعجب شدند.
نمایندگان مجلس دهم باید پاسخگو باشند
صلایی تأکید می کند: نمایندگان مجلس دهم باید پاسخگو باشند و مجلس یازدهم که خود را انقلابی می داند نیز باید پای کار باشد. تا به امروز عملا جز حرف چیز دیگری نشنیدیم، البته پیشنهاداتی برای کمیسیون جمعیت داشتند و اینکه این کمیسیون چقدر می تواند اثرگذار باشد جای بحث دارد؛ نمایندگان باید گزارش عملکرد دهند.
وی عنوان می کند: مسئولین همیشه تقویمی به موضوعات نگاه می کنند و این در حالی است که مسئله جمعیت موضوعی نیست که یک ساله و ۲ ساله به آن نگاه کنیم بلکه باید اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای آن تعریف کنیم و در حقیقت نگاه کاریکاتوری به آن نداشته باشیم.
محقق نشریه دانشجویی «جلوه» اشاره می کند: ۱۳ میلیون جوان مجرد در کشور وجود دارد که در سن ازدواج قرار دارند که از این تعداد ۱٫۵ میلیون دختر بالای ۳۵ سال هستند، آیا دلسوزی وجود دارد؟ چه برنامه ریزی صورت گرفته شده است؟ نباید فراموش کنیم که این جوانان تا سن مشخصی قدرت باروری خواهند داشت.
هزینه درمان ناباروری سرسام آور است
وی تشریح می کند: ۳٫۵ میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد که عملا دولت هیچ تمهیدی برای آن ها نداشته است و متأسفانه درمان های پرهزینه این زوج ها سرسام آور است. سه سیکل درمانی برای زوج های نابارور وجود دارد که در بخش دولتی هر سیکل ۲۰ میلیون و در بخش خصوصی نیز تا ۴۰ میلیون تومان هزینه دارد. مسلما همه زوج ها توان پرداخت این هزینه و درنتیجه مداوا را نخواهند داشت. البته در بودجه این مبلغ دیده می شود ولی اینکه کجا هزینه می شوند جای سؤال دارد. باید از دولت پرسید که چرا این هزینه ها در جای خودش انجام نشده است؟!
کاهش ۴۰ درصدی ازدواج در دهه اخیر
صلایی ادامه می دهد: در مجلس دهم کم کاری صورت گرفت و دستگاه های نظارتی باید به این موضوع رسیدگی کنند مجلس دهم به بررسی کودک همسری پرداخت که شاید جامعه آماری چند هزار نفری را در برمی گرفت ولی برای ۱۳ میلیون جوان مجرد هیچ گامی برداشته نشد.
محقق نشریه دانشجویی «جلوه» اشاره می کند: طرح تعالی جمعیت و خانواده و قانون تسهیل ازدواج خاک می خورد، چرا نمایندگان مجلس دهم به آن نپرداختند؟ از دستگاه قضا انتظار می رود به این بخش واردشده و در این موضوع انقلابی عمل کند.
وی با تأکید بر اینکه نقدها باید شنیده شود، اظهار می کند: به طرح تعالی جمعیت و خانواده نیز نقدهایی وارد است که باید با چکش کاری و اصلاح وارد فاز اجرایی شود؛ تا چقدر باید آزمون وخطا صورت گیرد؟ آیا زمان های ازدست رفته بس نیست؟!
صلایی در پایان اعلام می کند: از سال ۹۰ تا ۹۹ میزان ازدواج در کشور ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است چه کسی باید پاسخگو باشد؛ سه قوه در این میان نقش اساسی دارند ولی نقش مجلس را پررنگ تر می بینیم چون در رأس قانون گذاری است و امیدواریم به این موضوع واقف باشند.
برهم خوردن تعادل جمعیتی یک مخاطره امنیتی است
بخشی پور دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) می گوید: مخاطرات احتمالی جمعیت؛ در علم سیاست، قدرت منطقه ای درگرو مؤلفه هایی همچون موقعیت ژئوپولتیک، اقتصاد قوی و ارتش قدرتمند است. مسئله جمعیت به قدری مهم است که علمای علم سیاست از بین مؤلفه ها، جمعیت را مهم تر می دانند. در چند سال اخیر دچار بحران جمعیت شدیم و این ریشه در سیاست گذاری های غلط در دهه ۶۰ و ۷۰ دارد. تمامی دستگاه ها باید به مسئله جمعیت بپردازند و صرفا نباید این مسئله را موضوعی فرهنگی بدانیم.
وی اضافه می کند: برهم خوردن تعادل جمعیتی یک مخاطره امنیتی است؛ همان طور که در کشورهای غربی به جمعیت از دریچه امنیتی می نگرند می طلبد که کمیسیون های امنیتی مسئله جمعیت را در اولویت خود قرار دهند.
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) بیان می کند: عمده فعالیت های مربوط به مسائل جمعیت شناختی زیرنظر مرکزی تحت عنوان CMOC یا مرکز عملیات های نظامی و غیرنظامی آمریکا انجام می شود. طبق تعاریف این مرکز تمامی سازمان های بین المللی بایستی در جهت تأمین منافع آمریکا و با تبعیت از دکترین ملی آمریکا فعالیت کنند.
وی عنوان می کند: مرکز CMOC برای کنترل جمعیت کشورهای مسلمان سه دستورالعمل «هدایت و جهت دهی مدیریت سیاسی کشورهای اسلامی توسط مدیران داخلی»، «استفاده از ظرفیت سازمان های بین المللی برای کاهش جمعیت این کشورها» و «نبرد فرهنگی و رسانه ای بر روی کشورهای هدف» را در نظر گرفت.
بخشی پور ادامه می دهد: در روش نخست در ذهن مسئولین به گونه ای تلقین کردند که با افزایش جمعیت مدیریت دشوار است و متأسفانه مسئولین ما نیز به آن سو حرکت کردند.
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) تأکید می کند: افراد دغدغه مند باید طرح را کامل مطالعه کنند و به حساسیت موضوع واقف شوند؛ بیم آن می رود که مسئولین به راحتی از کنار این موضوع حساس و مهم بگذرند؛ از نمایندگان می خواهیم گفتمان مجلس را به این سو ببرند و زیرساخت های لازم را نیز فراهم کنند.
به گزارش ایسنا، مسئله جمعیت از مهم ترین مسائلی است که امروزه باید بدان توجه کرد چراکه قدرت نظامی و اقتصادی هر کشور درگرو آن است ولی متأسفانه در دهه های اخیر با غفلت مسئولین شاهد کاهش جمعیت کشور و حرکت به سمت پیری جمعیت ایران هستیم و این امر می طلبد که مسئولین به صورت جهادی و انقلابی پای کار آیند و تدبیری بیندیشند.
انتهای پیام
جلسه رونمایی و بررسی نشریه دانشجویی «جلوه» که در راستای مطالبه گری از مجلس یازدهم در موضوعات «زنان، خانواده و جمعیت» توسط انجمن اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) نگارش شده؛ در خبرگزاری ایسنا در قزوین برگزار شد؛ این نشریه در سه فصل «در فراکسیون زنان مجلس چه گذشت؟!»، «تکه های گمشده پازل قانون گذاری» و «گذر از مسیر سیاست گذاری صحیح» تدوین شده است.
امیررضا بخشی پور دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در این میزگرد اظهار می کند: قرار بود این نشریه زودتر از این زمان رونمایی شود که به خاطر شیوع کرونا به تعویق افتاد، این شماره از نشریه «جلوه» پیرامون حوزه زنان و خانواده است و با توجه به اینکه مقام معظم رهبری دغدغه های بسیاری پیرامون زنان و خانواده داشتند در انجمن اسلامی دانشگاه امام خمینی (ره) به این نتیجه رسیدیم که نشریه ای با عنوان «اولویت های زنان و خانواده و مجلس جدید» تدوین و منتشر کنیم.
وی ادامه می دهد: رهبر معظم انقلاب همواره بر این امر تأکید دارند که مجلس شورای اسلامی باید به مسائل کلیدی کشور توجه داشته باشد و از پرداخت به حاشیه ها بپرهیزد. ایشان در سخنرانی خود به مسکن و ازدواج، تسهیل ازدواج جوانان و سپس به جلوگیری از حرکت کشور به سمت پیری جمعیت اشاره دارند. با دقت در سخنرانی رهبر معظم انقلاب درمی یابیم که تأکید ایشان بعد از اولویت دادن ازدواج، مسائل پیری جمعیت است.
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) تصریح می کند این نشریه حاصل خروجی فعالیت مستمری است که دانشجویان از سال ۹۵ در حوزه زنان و خانواده داشتند و برنامه های مهمی است که در این راستا برگزار کردند.
در فراکسیون زنان مجلس چه گذشت؟
فاطمه کریمی، سردبیر نشریه دانشجویی «جلوه» نیز در این میزگرد بیان می کند: این نشریه ماحصل فعالیت ۲ ساله دانشجویان است که مطالب در حوزه قانون گذاری و مطالبات جمع آوری و در ویژه نامه تخصصی درج شده است.
وی ادامه می دهد: در فصل نخست با عنوان «در فراکسیون زنان مجلس چه گذشت؟» به روند قانون گذاری در این چندساله پرداخته شده است؛ مجلس در چند سال گذشته به مباحثی همچون کودک همسری پرداخت و آن را اولویت خود قرار داد درحالی که دربرگیری آن بسیار اندک بود؛ هرچند که اتفاقات خوبی مانند پرداخت بیمه زنانه خانه دار نقطه مثبتی بود.
سردبیر نشریه دانشجویی «جلوه» بیان می کند: گاهی در روند قانون گذاری مشاهده می شود که برخی اولویت ها در نظر گرفته می شوند که اولویت نخست به شمار نمی روند؛ اولویت بندی نادرست و غفلت از موضوعات اساسی می تواند منجر به بحران شود؛ ازدواج و جمعیت جزو اولویت های کشور است؛ در مجلس قبل به تابعیت فرزندان با مادران ایرانی پرداخته شد، نمی گوییم این اقدام خوب نیست ولی طیف آمار ۵۰ هزار نفر درگیر این مشکل بودند و این در حالی است که ۱۳ میلیون جوان مجرد در کشور وجود دارد که برای آنان اقدامی از سوی مجلس صورت نگرفت و گامی برای تسهیل ازدواج برداشته نشد.
کریمی تصریح می کند: مهم ترین نکته این است که در این سال ها مقام معظم رهبری تأکیدات ویژه ای روی سیاست های کلی جمعیت و خانواده داشته اند ولی توجه چندانی به آن ها نشده است.
سردبیر نشریه دانشجویی «جلوه» تأکید می کند: بخشی از هدف ما از نگارش نشریه مطالبه از مسئولین، نمایندگان مجلس و حاکمیت بود، صرفا توجه به این قوانین کافی نیست و کارآمدی آن نیز مهم است، نمایندگان داده و بسترهای لازم را دارند بنابراین باید اهتمام ویژه ای داشته باشند تا قانونی وضع شود که کارآمدی و تأثیرگذاری لازم را داشته باشد که در فصل سوم این نشریه به کارآمدی پرداخته شده است.
بحران جمعیت، تلخ تر از کرونا
مژگان صلایی یکی از دانشجویان ادوار انجمن اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و از محققین نشریه دانشجویی «جلوه» نیز بیان می کند: سال هاست که طرح تعالی جمعیت و جامعه تصویب شده ولی خاک می خورد؛ مسئولین اغلب در مناسبت ها به موضوعات می پردازند و با اتمام آن مناسبت موضوع را به فراموشی می سپارند معمولا هرسال یک بار در روز جمعیت به این امر می پردازند و سخنانی را مطرح و سپس فراموش می کنند .
وی اضافه می کند: در سال جاری محمداسماعیل اکبری مشاور عالی وزیر بهداشت در روز جمعیت به نکته قابل تأملی اشاره کرد که وارد بحران جمعیت شدیم و آن را تلخ تر از کرونا دانست.
محقق این نشریه دانشجویی اشاره می کند: بحث جمعیت یک موضوع استراتژیک است که نتیجه سیاست غلط در دهه ۶۰ و ۷۰ است؛ بررسی ها نشان می دهد طی ۳۰ سال آینده ایران به یکی از پیرترین کشورهای جهان تبدیل خواهد شد؛ برای همین امر از سال ۸۵ پنجره جمعیتی باز شده و تا ۱۴۲۵ نیز ادامه خواهد داشت تا این خلأ را جبران کنیم.
وی تصریح می کند: نرخ جایگزینی سه فرزند است که عملا با سیاست های سه دهه اخیر این نرخ کاهش چشمگیری داشته و به ۱٫۸ رسید و متأسفانه در سال ۹۹ به کمتر از یک درصد رسیده است؛ تقریبا می توان گفت که فاجعه است و جهانیان نیز از کاهش جمعیت ایران متعجب شدند.
نمایندگان مجلس دهم باید پاسخگو باشند
صلایی تأکید می کند: نمایندگان مجلس دهم باید پاسخگو باشند و مجلس یازدهم که خود را انقلابی می داند نیز باید پای کار باشد. تا به امروز عملا جز حرف چیز دیگری نشنیدیم، البته پیشنهاداتی برای کمیسیون جمعیت داشتند و اینکه این کمیسیون چقدر می تواند اثرگذار باشد جای بحث دارد؛ نمایندگان باید گزارش عملکرد دهند.
وی عنوان می کند: مسئولین همیشه تقویمی به موضوعات نگاه می کنند و این در حالی است که مسئله جمعیت موضوعی نیست که یک ساله و ۲ ساله به آن نگاه کنیم بلکه باید اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای آن تعریف کنیم و در حقیقت نگاه کاریکاتوری به آن نداشته باشیم.
محقق نشریه دانشجویی «جلوه» اشاره می کند: ۱۳ میلیون جوان مجرد در کشور وجود دارد که در سن ازدواج قرار دارند که از این تعداد ۱٫۵ میلیون دختر بالای ۳۵ سال هستند، آیا دلسوزی وجود دارد؟ چه برنامه ریزی صورت گرفته شده است؟ نباید فراموش کنیم که این جوانان تا سن مشخصی قدرت باروری خواهند داشت.
هزینه درمان ناباروری سرسام آور است
وی تشریح می کند: ۳٫۵ میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد که عملا دولت هیچ تمهیدی برای آن ها نداشته است و متأسفانه درمان های پرهزینه این زوج ها سرسام آور است. سه سیکل درمانی برای زوج های نابارور وجود دارد که در بخش دولتی هر سیکل ۲۰ میلیون و در بخش خصوصی نیز تا ۴۰ میلیون تومان هزینه دارد. مسلما همه زوج ها توان پرداخت این هزینه و درنتیجه مداوا را نخواهند داشت. البته در بودجه این مبلغ دیده می شود ولی اینکه کجا هزینه می شوند جای سؤال دارد. باید از دولت پرسید که چرا این هزینه ها در جای خودش انجام نشده است؟!
کاهش ۴۰ درصدی ازدواج در دهه اخیر
صلایی ادامه می دهد: در مجلس دهم کم کاری صورت گرفت و دستگاه های نظارتی باید به این موضوع رسیدگی کنند مجلس دهم به بررسی کودک همسری پرداخت که شاید جامعه آماری چند هزار نفری را در برمی گرفت ولی برای ۱۳ میلیون جوان مجرد هیچ گامی برداشته نشد.
محقق نشریه دانشجویی «جلوه» اشاره می کند: طرح تعالی جمعیت و خانواده و قانون تسهیل ازدواج خاک می خورد، چرا نمایندگان مجلس دهم به آن نپرداختند؟ از دستگاه قضا انتظار می رود به این بخش واردشده و در این موضوع انقلابی عمل کند.
وی با تأکید بر اینکه نقدها باید شنیده شود، اظهار می کند: به طرح تعالی جمعیت و خانواده نیز نقدهایی وارد است که باید با چکش کاری و اصلاح وارد فاز اجرایی شود؛ تا چقدر باید آزمون وخطا صورت گیرد؟ آیا زمان های ازدست رفته بس نیست؟!
صلایی در پایان اعلام می کند: از سال ۹۰ تا ۹۹ میزان ازدواج در کشور ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است چه کسی باید پاسخگو باشد؛ سه قوه در این میان نقش اساسی دارند ولی نقش مجلس را پررنگ تر می بینیم چون در رأس قانون گذاری است و امیدواریم به این موضوع واقف باشند.
برهم خوردن تعادل جمعیتی یک مخاطره امنیتی است
بخشی پور دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) می گوید: مخاطرات احتمالی جمعیت؛ در علم سیاست، قدرت منطقه ای درگرو مؤلفه هایی همچون موقعیت ژئوپولتیک، اقتصاد قوی و ارتش قدرتمند است. مسئله جمعیت به قدری مهم است که علمای علم سیاست از بین مؤلفه ها، جمعیت را مهم تر می دانند. در چند سال اخیر دچار بحران جمعیت شدیم و این ریشه در سیاست گذاری های غلط در دهه ۶۰ و ۷۰ دارد. تمامی دستگاه ها باید به مسئله جمعیت بپردازند و صرفا نباید این مسئله را موضوعی فرهنگی بدانیم.
وی اضافه می کند: برهم خوردن تعادل جمعیتی یک مخاطره امنیتی است؛ همان طور که در کشورهای غربی به جمعیت از دریچه امنیتی می نگرند می طلبد که کمیسیون های امنیتی مسئله جمعیت را در اولویت خود قرار دهند.
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) بیان می کند: عمده فعالیت های مربوط به مسائل جمعیت شناختی زیرنظر مرکزی تحت عنوان CMOC یا مرکز عملیات های نظامی و غیرنظامی آمریکا انجام می شود. طبق تعاریف این مرکز تمامی سازمان های بین المللی بایستی در جهت تأمین منافع آمریکا و با تبعیت از دکترین ملی آمریکا فعالیت کنند.
وی عنوان می کند: مرکز CMOC برای کنترل جمعیت کشورهای مسلمان سه دستورالعمل «هدایت و جهت دهی مدیریت سیاسی کشورهای اسلامی توسط مدیران داخلی»، «استفاده از ظرفیت سازمان های بین المللی برای کاهش جمعیت این کشورها» و «نبرد فرهنگی و رسانه ای بر روی کشورهای هدف» را در نظر گرفت.
بخشی پور ادامه می دهد: در روش نخست در ذهن مسئولین به گونه ای تلقین کردند که با افزایش جمعیت مدیریت دشوار است و متأسفانه مسئولین ما نیز به آن سو حرکت کردند.
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) تأکید می کند: افراد دغدغه مند باید طرح را کامل مطالعه کنند و به حساسیت موضوع واقف شوند؛ بیم آن می رود که مسئولین به راحتی از کنار این موضوع حساس و مهم بگذرند؛ از نمایندگان می خواهیم گفتمان مجلس را به این سو ببرند و زیرساخت های لازم را نیز فراهم کنند.
به گزارش ایسنا، مسئله جمعیت از مهم ترین مسائلی است که امروزه باید بدان توجه کرد چراکه قدرت نظامی و اقتصادی هر کشور درگرو آن است ولی متأسفانه در دهه های اخیر با غفلت مسئولین شاهد کاهش جمعیت کشور و حرکت به سمت پیری جمعیت ایران هستیم و این امر می طلبد که مسئولین به صورت جهادی و انقلابی پای کار آیند و تدبیری بیندیشند.
انتهای پیام
پرسش و پاسخ در
تلخ تر از کرونا
گفتگو با هوش مصنوعی