افغانستان و صلح پایدار موضوع رایزنی کارشناسان ازبک و ترکمن



کارشناسان ترکمنستان و ازبکستان به صورت ویدئوکنفرانس در مورد تعامل دو کشور در راستای توسعه صلح پایدار در افغانستان بحث و گفت وگو کردند.

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه ای خبرگزاری فارس، کارشناسان ترکمنستان و ازبکستان به صورت ویدئو کنفرانس در مورد تعامل دو کشور در راستا توسعه صلح پایدار در افغانستان بحث و گفت و گو کردند.

این بحث کارشناسی با حضور روسا و نمایندگان مؤسسه مطالعات راهبردی و بین منطقه ای تحت ریاست جمهوری ازبکستان، مرکز استراتژی و توسعه و همچنین دانشگاه اقتصاد جهانی و دیپلماسی وزارت امور خارجه و مرکز مطالعات استراتژیک وزارت امور خارجه ترکمنستان و سفرای هر دو کشور برگزار شد.

هدف از برگزاری این کنفرانس در زمان حاضر تاییدی بر لزوم تشدید همکاری بین کشورهای آسیای مرکزی و به ویژه ترکمنستان و ازبکستان برای گسترش گفت وگوهای دوستی و حسن همجواری، تقویت امنیت، ثبات و پیشرفت پایدار در منطقه که بخش مهمی از قاره از نظر ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک است.

کارشناسان و متخصصین در مورد توسعه رویکردهای مشترک برای مقابله با چالش ها و تهدیدهای جدید که ماهیت جهانی دارند، مانند تروریسم بین المللی، افراط گرایی ملی و تعصب، مواد مخدر، خطر فزاینده سایبری و غیره بحث و تبادل نظر کردند.

در این زمینه خاطرنشان شد که سیاست بی طرفی ترکمنستان یک عامل تثبیت کننده مهم در منطقه آسیای مرکزی است و به اثربخشی همکاری های سرمایه گذاری، اجرای پروژه های بزرگ، همکاری در زمینه تجارت، صنعت، انرژی، حمل و نقل، کشاورزی و سایر بخش های اقتصادی کمک می کند.

همچنین تاکید شد که یکی از مهمترین کارکردهای سیاست بی طرفی ترکمنستان، دیپلماسی پیشگیرانه است که شامل اقداماتی با هدف جلوگیری از بروز اختلافات و همچنین جلوگیری از توسعه اختلافات در مقیاس بزرگ است. بنابراین، کاملا طبیعی است که در عشق آباد در سال ۲۰۰۷، برای اولین بار در جهان، مرکز منطقه ای سازمان ملل متحد برای دیپلماسی پیشگیرانه برای آسیای مرکزی افتتاح شد.

شرکت کنندگان تاکید کردند که اقدامات هماهنگ جامعه جهانی از جمله ترکمنستان و ازبکستان با هدف حل و فصل درگیری و به حداقل رساندن پیامدهای منفی فرآیندهای پیچیده دوقطبی که در بخش های مختلف جهان مشاهده می شود، امروز حیاتی است.

از آنجایی که ثبات، توسعه و امنیت در منطقه آسیای مرکزی تا حد زیادی به وضعیت همسایه جنوبی افغانستان بستگی دارد، ترکمنستان و ازبکستان موضع صریحی ابراز کردند که منحصرا روند مذاکرات باید در خط مقدم و اولویت قرار گیرد.

همچنین کارشناسان دیدگاه یکسانی داشتند که اکنون همکاری مشترک در تقویت یکپارچگی اقتصادی افغانستان از طریق اجرای پروژه های زیربنایی بزرگ در جهات مختلف بسیار مهم است. تطبیق پروژه های انرژی و حمل و نقل و ارتباطات در خاک افغانستان می تواند در این امر نقش بزرگی داشته باشد.

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، در حال حاضر تقریبا نیمی از جمعیت افغانستان ۱۹٫۷ میلیون نفر در آستانه گرسنگی حاد هستند. حجم بی سابقه کمک های بشردوستانه قادر به معکوس کردن روند منفی نیست. برای انجام این کار، احیای کشاورزی، ایجاد پیوند بین کشاورزان و جوامع روستایی که در اثر جنگ با بازارهای شهری آمده اند و اعطای وام ضروری است.

به طور غیرمنتظره تهدیداتی نظیر امنیت منطقه و شیوع بیماری های همه گیر که قبلا تا حدی تمام شده تلقی می شدند به گوش می رسد.

انتهای پیام/ح
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «افغانستان و صلح پایدار موضوع رایزنی کارشناسان ازبک و ترکمن» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.