۲۵درصد روستاهای کرمانشاه از نعمت گاز محروم هستند



به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، گازرسانی در استان کرمانشاه از سال ۱۳۷۲ با شروع عملیات گازرسانی به شهرهای کنگاور و صحنه آغاز شد و اکنون نزدیک به ۱۶۰۰ شهر و روستا از این نعمت برخوردار شدند اما تعداد مناطق محروم از گاز شهری نیز کم نیستند.

به عنوان مثال در شهرستان های اسلام آباد غرب و دالاهو حدود ۳۰۰ روستا وجود دارد که ۲۷۱ روستای آن قابل گازرسانی است اما تنها ۲۲۲ روستای بالای ۲۰ خانوار وجود دارند و اولویت شرکت گاز ایران گازرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار است.

به تازگی مشکل گازرسانی به کوره های استان نیز ظاهری جدی تر به خود گرفته است. شغل آجرپزی یکی از مشاغلی است که عده ای در استان به عنوان شغلی پدری در آن مشغول فعالیت هستند اما مدتی است که کمبود سوخت مازوت سبب شده مشعل کوره های کرمانشاه خاموش شود.

مصری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی می گوید: چندین سال است که این مشکل لاینحل مانده است و مشکل تأمین سوخت زمانی نتیجه بخش خواهد بود که برای این کوره ها گازرسانی انجام شود.

سیروس شهبازی مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه اظهار داشت: هم اکنون ۹۹٫۵ درصد از خانوارهای شهری در قالب ۲۹ شهر از نعمت گاز برخوردار هستند و پیمانکار در حال فعالیت در سه شهر نوسود، ریجاب و ازگله است.

وی با بیان اینکه ۸۵ درصد روستاها در قالب ۱۷۴۵ روستا از نعمت گاز برخوردار هستند عنوان کرد: ۶۴۰ هزار مصرف کننده در استان وجود دارد که روزانه حدود ۱۳ تا ۱۴ میلیون مترمکعب گاز مصرف می کنند.

شهبازی با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در بخش صنعت انجام شده است گفت: ۷۴ جایگاه سی ان جی، ۲۵۰۰ واحد صنعتی کوچک و بزرگ و ۱۸ شهرک صنعتی در استان از گاز استفاده می کنند.

وی با بیان اینکه در فصل سرد ۶۰ درصد مصرف مربوط به بخش خانگی و مابقی مربوط به بخش صنعتی است افزود: در مجموع ۹۵ درصد خانوارهای شهری و روستایی گاز دارند و سیاست نظام این است که ۹۵ درصد گازدار شوند زیرا مابقی توجیه فنی و اقتصادی ندارند.

شهبازی با اشاره به اینکه گازرسانی به ۳۰۰ روستا با مبلغی حدود ۵۰۰ میلیارد تومان در حال اجرا است عنوان کرد: هرچند براساس قانون باید تنها روستاهای بالای ۲۰ خانوار گازرسانی شوند اما روستاهای کمتر از ۲۰ خانوار که در مسیر شبکه بوده اند گازرسانی شده اند.

وی با بیان اینکه برای گازرسانی به هر خانوار در روستاها حدود ۱۲ میلیون تومان هزینه می شود گفت: این مبلغ در مناطق مرزی تا ۲۲ میلیون تومان هم افزایش می یابد.

شهبازی با اشاره به اینکه ۱۰۴ روستا در منطقه جلالوند و عثمانوند در حال گازرسانی هستند افزود: مشکل اصلی در این منطقه معارضین است و انتظار می رود خود مردم در رفع این مشکل کمک کنند.

وی بیان کرد: مبلغی کارشناسی شده به کشاورزان منطقه پرداخت می شود اما بعضا این مبلغ را نمی پذیرند و ارجاع به محاکم قضایی نیز زمان زیادی نیاز دارد.

شهبازی گفت: معارضین و کشاورزانی که اراضی آن ها در مسیر پروژه های شرکت گاز قرار دارند همراهی کنند که پروژه ها سریعتر به سرانجام برسد.

وی با اشاره به اینکه برای اجرای پروژه ها باید مردم نیز قبوض خود را به موقع پرداخت کنند افزود: شرکت گاز استان ۲۷۰ میلیارد تومان از مشترکان طلب دارد و انتظار می رود به موقع پرداخت شود.

شهبازی عنوان کرد: بهینه سازی مصرف سوخت موتورخانه ها به صورت رایگان انجام می شود و متقاضیان می توانند با مراجعه به سایت این شرکت اطلاعات لازم را کسب کنند.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه با اشاره به اینکه گازرسانی به کوره های آجرپزی با چند مشکل مواجه است گفت: بنابر اعلام ستاد اجرایی فرمان امام(ره) اراضی این کوره های متعلق به این نهاد است و از طرف دیگر با توجه به اینکه این کوره های در داخل شهر قرار دارند محیط زیست با گازرسانی به آن مخالفت می کند و اعتقاد دارد باید جابه جا شوند.

شهبازی افزود: از طرف دیگر این کوره ها سنتی هستند و هدررفت گاز زیادی دارند و گازرسانی به آن ها برای شرکت گاز مقرون به صرفه نیست اما پیگیر رفع این مشکلات هستیم.

وی با بیان اینکه با توجه به سرمای زودرس هوا مصرف گاز در استان بین ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته است گفت: استفاده از پرده ضخیم و توجه به دمای رفاه در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/۸۳۲/س
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۲۵درصد روستاهای کرمانشاه از نعمت گاز محروم هستند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.