«دلتا» نفس بیمارستان های پایتخت را به شماره انداخت / «لامبدا» پشت دروازه ها / مدیریت سرپایی کرونا؟! + نقشه و نمودار



به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، آمارهای روزانه رسمی منتشر شده از شرایط همه گیری در سراسر ایران نشان می دهد در تابستان ۱۴۰۰ ظاهرا رقابت با ویروس منحوس نفسگیرتر شده رکوردهای گذشته یک به یک در پیک پنچم با ویروس دلتا با فاصله ای معنادار درحال شکسته شدن است؛ اتفاقی که دیگر نمی توان از آن به عنوان زنگ هشدار یاد کرد بلکه به اعتقاد کارشناسان این خود بحران است که بر سراسر ایران سایه افکنده.

کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه می گویند اگرچه نظام بهداشت و درمان ایران در ۱۸ ماه اخیر یعنی از ابتدای همه گیری تا امروز با فداکاری های گسترده در مقابل ویروس منحوس ایستادگی کرده و با تمام توان مقابله کرده اما فرسایشی شدن این روند و البته جهش های مختلف ویروس احتمال کاهش تاب آوری کادر درمانی را پررنگ تر کرده است.

این گروه معتقدند به دلیل طولانی شدن دوره همه گیری و مشکلاتی که در مدیریت دوران وجود داشته اکنون همکاری هموطنان که یکی از کلیدی ترین نکات است نیز به سطوح پایینی رسیده و همین روند زمینه ساز کاهش توانمندی ارایه خدمات کادر درمانی به دلیل کمبودهای زیرساخت، منابع انسانی و … بوده است و شاهد مثال آن نیز به شماره افتادن نفس مراکز درمانی در اغلب نقاط کشور به خصوص تهران است.

به گفته این گروه در شرایط فعلی راه اندازی مراکز درمانی موقت و صحرایی یکی از مهمترین سیاست ها است چون در شرایطی که کمبود تخت و امکان بستری بیماران به خصوص در کلانشهرها به دلیل تراکم بالای جمعیتی وجود دارد اجرای برنامه درمان سرپایی یعنی به استقبال بحران رفتن است.

کارشناسان براین باورند نباید تجارب منفی گذشته را دوباره در پیک پنجم با ویروس دلتا تجربه کنیم چون هزینه ای گزاف به بدنه جامعه تحمیل می شود و از آنجا که دیدیم درمان سرپایی به دلیل عدم رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی بیماران برای اجرای قرنطینه، موفقیت آمیز نبود و نزدیک به ۴۰ هزار نفر با تست مثبت کرونا در جامعه آزادانه تردد داشتند؛ اینبار نباید دوباره همان سیاست را اجرایی کنیم؛ چون دلتا قدرت سرایت بسیار بالاتری دارد و می تواند بحران آفرین باشد.

استان گلستان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان ، وضعیت شیوع کرونا در گلستان بسیار نگران کننده و زعم مسئولان بهداشت و درمان استان، فوق بحرانی است. آمار جان باختگان ناشی از کرونا در استان چند روزی است که دو رقمی شده است.

طبق آمارهایی که دانشگاه علوم پزشکی استان منتشر کرده متوسط بستری بیماران کرونایی جدید در استان به ۳۰۰ نفر در روز رسیده است، شرایطی که اگر در چند روز آینده تداوم داشته باشد، وضعیت را در گلستان سیاه تر خواهد کرد.

با وجود اینکه واکسیناسیون کرونا ادامه دارد اما پس از ۶ ماه از شروع واکسیناسیون تا کنون فقط ۱۷۲ هزار دز واکسن در استان تزریق شده است. هرچند در مناطق روستایی استان واکسیناسیون افراد بالای ۵۰ سال هم چند روزی است آغاز شده اما انتظار می رود با شیوع گسترده بیماری، روند واکسیناسیون سرعت بیشتری بگیرد.

در حال حاضر یکهزار و ۳۰۲ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند و عبدالرضا فاضل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در این باره گفته است: ظرفیت گلستان برای بستری بیماران کرونایی یکهزار و ۵۰۰ نفر است و چیزی به پر شدن تمام تخت های بیمارستانی نمانده، ضمن اینکه کادر درمان خسته تر از همیشه است.

وی با اشاره به افزایش بیماران بدحال در موج پنجم شیوع کرونا هم گفت: از مجموع بیماران کرونایی بستری در استان ۱۴۹ نفر بد حال هستند و در آی سی یو تحت مراقبت های ویژه قرار دارند که حال ۵۳ نفر از آنان وخیم است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان درباره افزایش تعداد جان باختگان ناشی از کرونا بیان داشت: از چند روز قبل و پس از ۶ ماه دوباره آمار فوتی های کرونا در استان دو رقمی شد و در شبانه روز گذشته نیز ۱۲ بیمار کرونایی جان خود را از دست دادند که بی سابقه است.

وی از مردم خواست تا حد امکان در منزل بمانند، در تجمعات و دورهمی ها شرکت نکنند، ماسک بزنند و همه پروتکل های بهداشتی را به دقت رعایت کنند.

استان کرمان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در بیمارستان های استان کرمان ۹۹۴ مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد ۵۶۱ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۱۰۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۱۸۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۶۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۸۲ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۲۲۱ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۲۷ هزار ۹۹۵ مورد رسیده است.

وی به فوت ۲۹ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۳ هزار و ۴۶۵ نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۲۷۶ هزار و ۲۲۸ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۸۲ هزار و ۵۴۷ مورد است.

استان سمنان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، نوید دانایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اظهار داشت: بر اساس آمارهای دریافتی از دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان پیرامون آخرین وضع شیوع بیماری کرونا ویروس مشخص شد که از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون، ۳۱هزار و ۲۶۹مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی پی.سی.آر در مجموعه زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده است.

وی گفت: در ۲۴ساعت (از چهارم تا پنجم مردادماه سال جاری) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴۰بیمار مثبت جدید مبتلا به کووید-۱۹در شهرستان تابعه دانشگاه و در مراکز درمانی بستری شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بیان کرد: بدین ترتیب، مجموع بیماران بستری شده در بیمارستان های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا ویروس تاکنون به هفت هزار و ۲۸۷نفر رسید و ۲۳هزار و ۹۸۲بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.

دانایی خاطرنشان کرد: کل موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید-۱۹از ابتدای بروز و شیوع بیماری در بیمارستان های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان به ۶هزار و ۲۲۹نفر رسیده است.

استان اصفهان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه گیری شده ویروس کرونا در استان ۴۸۳۳ نفر بودند که ۱۹۱۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۳۹۸ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۳۲۳ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۲۲۵۰ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۳۱۵ بیمار در بخش مراقبت های ویژه نگهداری می شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۲۲ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۱۸ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

درحال تکمیل … .

انتهای پیام/ی

پرسش و پاسخ در «دلتا» نفس بیمارستان های پایتخت را به شماره انداخت / «لامبدا» پشت دروازه ها / مدیریت سرپایی کرونا؟! + نقشه و نمودار

گفتگو با هوش مصنوعی