مشکلات اقتصادی منجر به کاهش مشارکت اجتماعی می شوند



ایسنا/لرستان یک جامعه شناس گفت: مشکلات اقتصادی منجر به کاهش مشارکت اجتماعی می شوند.

دکتر حسن اسماعیل زاده در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از مهم ترین پیامدهای مشکلات اقتصادی کاهش شدید سرمایه اجتماعی در جامعه است که منجر به بی اثر شدن دیگر ابعاد سرمایه (مالی، فیزیکی و انسانی) می شود.

وی ادامه داد: شرایط اقتصادی نامناسب منجر به کاهش فرصت های فرودستان برای دست یابی به مزایای اجتماعی و تقویت ذهنیت توزیع ناعادلانه درآمد در بین آنان، افزایش نابرابری، شیوع فساد اداری، اختلاس، رانتخواری، گسترش دلالی، واسطه گری و کاهش انگیزه افراد برای انجام فعالیت های تولیدی و … می شود.

اسماعیل زاده اضافه کرد: همچنین مشکلات اقتصادی منجر به کم ارزش شدن فعالیت های تولیدی و کاهش سطح تولید، رشوهخواری، قاچاق، کلاه برداری و … در جامعه می شود.

این مدرس دانشگاه های لرستان یادآور شد: افزایش مشکلات اقتصادی کاهش مشارکت اجتماعی که خود رابطه متقابلی با سرمایه اجتماعی دارد و افزایش بی تفاوتی اجتماعی و کاهش سطح التزام مدنی را به دنبال دارد.

وی خاطرنشان کرد: این امر خود منجر به بروز بیاعتنایی افراد یا گروه های جامعه به مشکلات یکدیگر و همچنین به مسائل و مشکلات جامعه شده و به مرور زمان موجب کاهش پاسخ گویی و احساس مسئولیت می شود.

اسماعیل زاده گفت: همچنین عدم رفع مشکلات اقتصادی و پایدار ماندن آن ها موجب ایجاد ناهنجاری هایی در ساختار اجتماع از جمله قدرت گیری مجرمان، افزایش خشونت در جامعه، به خطر افتادن امنیت و افزایش فساد اداری (رشوه، اختلاس …) خواهد شد.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «مشکلات اقتصادی منجر به کاهش مشارکت اجتماعی می شوند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.