روضه خوانی در کوچه ها؛ دورهمی هایی از جنس محرم+ تصاویر



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، محرم ۱۴۴۲ به دلیل پدیدار شدن ویروس کرونا تفاوت هایی با سال های گذشته دارد.

مراسم های عزاداری سرور و سالار شهیدان در جای جای سرزمین دلدادگان و عاشقان حسینی با شور و حالی وصف ناپذیر همراه با رعایت شیوه نامه های بهداشتی برگزار شد.

بسیاری از هیئت ها به دلیل رعایت شیوه نامه های بهداشتی مراسم ویژه این ماه را به صورت مجازی برگزار می کنند و خانه ها نیز رنگ حسینیه به خود گرفته اند.

برای رعایت پروتکل های بهداشتی و اقامه عزای سالار شهیدان مراسم های روضه خوانی در کوچه ها و محله ها در فضای باز در حال انجام است.

امیرحسین لتیباری از مداحان و ذاکران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در شهرستان سرخه است و می گوید: برگزاری مراسم های روضه خوانی در کوچه ها، محله ها و حسینیه های خانگی حس و حال خواندن در شلوغی های مسیر راهپیمایی اربعین را برایم تداعی می کند.

او می گوید: در سال های گذشته در طول مسیر راهپیمایی اربعین حسینی وقتی روضه خوانی می کردم در اطرافم سه یا چهار نفر بودند و وقتی روضه به آخر می رسید جمعی از محبان اباعبدالله الحسین (ع) را می دیدم که نشسته اند و با جان ودل مشغول راز و نیاز و اشک ریختن بر سرور و سالار شهیدان هستند.

این مداح اهل بیت (ع) می گوید عزاداری این روزها که در فضای باز برگزار می شود؛ حال و هوای مسیر پیاده روی اربعین به سمت حرم ارباب را برایم تداعی کرده است و باید بگویم همه این دورهمی های معنوی برکات و ثمرات بسیاری دارند که فقط با حضور در این مراسم می توان آن را تجربه کرد.

لتیباری می گوید: از زمانی که کرونا شایع شده مناسبت های مختلفی را پشت سر گذاشته ایم و دیده ایم که ذره ای از ارادت و عشق مردم به خاندان اهل بیت نه تنها کم نشده بلکه این ارادت بیشتر و بهتر و باشکوه تر شده است.

او بیان می کند: همان طور که در احادیث و روایات آمده است؛ هرکجا یاد اهل بیت باشد؛ همان جا حرم اهل بیت است و این بدین معناست که فرقی نمی کند که مراسم جشن و عزا در رثای اهل بیت در حسینیه باشد، تکیه ای کوچک یا بزرگ، خانه باشد، کوچه باشد یا محله یا در فضای حرم امامان معصوم (ع) باشد، هرکجا که نام و یادی از اهل بیت باشد؛ همان جا مصداق حرم اهل بیت است.

ترویج معارف الهی، فرهنگ علوی در جامعه امروز ضروری است

این مداح اهل بیت (ع) می گوید: ترویج معارف الهی، فرهنگ علوی، فاطمی و حسینی در جامعه امروز یکی از نیازهای ضروری است که باید به هر طریق ممکن در این راه تلاش و مجاهدت کرد و این مهم وظیفه ای بر گردن همه متولیان امر و نوکران و ذاکران اهل بیت عصمت و طهارت است؛ که باید بدان عمل کرد.

نباید اجازه داد جنگ عظیم رسانه ای دشمن به فرهنگ حسینی لطمه بزند

لتیباری بیان می کند: باید در شرایط کنونی که امکان برگزاری مراسم عزاداری به سبک و سیاق سال های گذشته فراهم نیست باید از ایده های نوین نظیر مراسم عزاداری و روضه خوانی های محلی و حسینیه های سیار استفاده شود.

او اضافه می کند نباید بگذاریم دشمنان با استفاده از جنگ عظیم رسانه ای و فرهنگی خللی در فرهنگ حسینی ایجاد کنند و مانع نشر معارف اهل بیت در جامعه به ویژه در بین نسل جوان و نوجوان امروزی شوند.

هر دری بسته شود جز در پرفیض حسین

این در خانه ی عشق است که باز است هنوز

گزارش و عکس: زکیه زکی، محترم امامی

انتهای پیام/۳۶۳/ ع

پرسش و پاسخ در روضه خوانی در کوچه ها؛ دورهمی هایی از جنس محرم+ تصاویر

گفتگو با هوش مصنوعی