آغاز رزمایش معرفتی «طرح ولایت» با حضور ۴ هزار نفر در مشهد مقدس- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، آیین افتتاحیه رزمایش بزرگ معرفتی «طرح ولایت» روز گذشته در جوار حرم مطهر رضوی و با حضور جمعی از اساتید، معرفت جویان و مقامات کشوری برگزار شد.

در این مراسم، آیت الله رجبی، رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور و حسن رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به سخنرانی پرداختند.

در رزمایش معرفتی طرح ولایت تابستان ۱۴۰۲، بیش از چهار هزار تن از معلمین ، دانشجویان، فعالین فرهنگی و دانش آموزان در دوره های چهل روزه به تقویت مبانی معرفتی خود و بررسی شبهات فکری رایج می پردازند.

این طرح عظیم آموزشی که نخستین بار در سال ۱۳۷۵ توسط مرحوم علامه مصباح یزدی(ره) بنیان گذاری شد، تابستان امسال دارای سه بازه شروع است که بازه اول روز ۲۸ خرداد با حضور معلمین سراسر کشور آغاز شده و بازه های بعدی ۱۰ تیر و ۲۳ تیر با حضور دانشجویان و فعالین فرهنگی برگزار خواهد شد.

از نکات قابل توجه این طرح در تابستان ۱۴۰۲، برگزاری یک دوره ویژه دانشجویان دانشگاه تهران به ظرفیت ۳۰۰ نفر و برگزاری یک دوره ویژه دانش آموزی است که برای نخستین بار در تاریخ ۲۷ ساله طرح ولایت صورت می گیرد.

دانش پژوهان طرح ولایت، در این دوره معرفتی، اندیشه های بنیادین اسلامی را در۶ سرفصل معرفت شناسی، خداشناسی،انسان شناسی، فلسفه اخلاق، فلسفه حقوق و فلسفه سیاست در چهارچوبی نظام مند و استدلالی فرا گرفته و پاسخ بسیاری از شبهات اعتقادی و فکری را خواهند یافت. گفتنی است رهبر معظم انقلاب سال گذشته در دیدار با خانواده مرحوم علامه مصباح یزدی(ره) مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۵، طرح ولایت را از جمله ابتکارات ایشان دانسته و بر تداوم آن تاکید نمودند.

طرح ولایت به میدان مبارزه تبدیل شده است

محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور نیز در این مراسم اظهارداشت: طرح ولایت به لطف خدا به یک میدان مبارزه تبدیل شده است. علت آن هم پیچیدگی های حوزه ی فکر و اندیشه است؛ که علامه مصباح (ره) به دقت این آسیب را دیدند و برای آن راهکار درنظر گرفتند .

وی افزود: بنده و امثال بنده اینکه موظف میدانیم در چنین مراسماتی شرکت کنیم به خاطر شخصیت خود علامه است؛ ابعاد مختلف شخصیت ایشان قابل توجه است. علامه اهل شناخت اولویت ها بود.

منصوری ادامه داد: ایشان اهل اصلی کردن موضوعات فرعی و فرعی کردن موضوعات اصلی بود. اهل تکلیف اهل عمل اهل در میدان بودن و هزینه دادن بود. حضرت علامه مصباح به ما یاد دانند که سیاست ما عین دیانت ما ست و دیانت ما عین سیاست ماست.

معاون اجرایی رییس جمهور خاطرنشان کرد:جریان سکولار که در کشور مطرح است که به لطف خدا و طرح ریزی علامه در دوره ای مثل طرح ولایت برایش راهکار چیده شد. علامه الگوی رفتاری کار جمعی بود همچنین نهادسازی انقلابی از کارهای سیاسی و علمی حضرت علامه بود و نهاد سازی را مقدمه ای واجب می دانست و مقدمه ی واجب را واجب می دانست.

وی افزود: ایشان همان طور که مسائل کلان را دنبال می کردند به جزئی ترین مسائل هم دقت می کردند. دوره طرح ولایت شاید در نظر یک دوره ی آموزشی باشد اما فراتر از یک دوره ی آموزشی است. ما در فرایند ۵ گانه ی تحقق تمدن اسلامی هستیم در این مرحله بیش از همیشه به کادر احتیاج داریم اگر امروز بپرسند اولویت اصلی نظام چیست می گوییم کادرسازی از ضروری ترین اولویت های نظام اسلامی است.

طرح ولایت تقریبا ۲۷ سال سابقه دارد

حجت الاسلام شبان نیا، رئیس مرکز آموزش های آزاد موسسه امام خمینی ره نیز اظهارداشت: وظیفه خودم می دانم خیرمقدم خدمت دوستان و بخش عظیم معلمین و سایر دوستان فعالین فرهنگی از کل کشور عرض کنم. قرار هست که در مشهد مقدس چله معرفتی داشته باشید و هدف ما این است که وقت شما به بهترین نحو گذرانده شود.

وی افزود: طرح ولایت تقریبا ۲۷ سال سابقه دارد در این سال ها افتخارش این هست که مورد تایید مقام معظم رهبری است. فقط تایید نبوده است و ایشان بارها و بارها عنایت ویژه به این طرح داشته اند.

حجت الاسلام شبان نیا ادامه داد:حضرت آقا فرمودند سه نکته در طرح ولایت باید رعایت شود؛ عقلانیت شش کتاب اصلی طرح ولایت (مبحث اصلی)، نشاط معنوی و شور انقلابی؛ طرح ولایت نتیجه اهتمام شخصی چون علامه مصباح (رحمت الله) است و خود ایشان فرمودند اگر قرار باشد در قیامت روی یک کارم حساب باز کنم همین طرح ولایت است. علامه مصباح مجاهدت های زیادی داشتند اما خود ایشان روی طرح ولایت تاکید ویژه داشتند.

تربیت از منظر مبانی اسلامی

در ادامه حسن رحیم پور ازغدی ضمن تبیین محورهای اساسی زندگی اسلامی، به محور تربیت اشاره کرد و اظهارداشت: تربیت شکوفا کردن ابعاد مثبت وجودی انسان است.در سنین پایین امکان تربیت بیشتر و آموزش کودکان از آموزش جوانان پیچیده تر است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: انسان ها و جامعه به تدریج فاسد می شوند، اصلاح جامعه نیز تدریجی انجام می شود لذا توقع تربیت ناگهانی، نابجا است.

وی جهل و نادانی را خطرناک ترین دشمن و عقل بهترین دوست انسان خواند و بر ضرورت استفاده درست از نعمت عقل تاکید کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی علم گرا بودن را محور تمدن اسلامی برشمرد و افزود: قرآن به مومنان سفارش می کند، حرکتی که در آن علم ندارید را انجام ندهید.

رحیم پور ازغدی با اشاره به پایه گذاری طرح ولایت توسط مرحوم آیت الله مصباح، گفت: کتب این استاد بزرگ در تشخیص اسلام غیراستدلالی و کفر به ظاهر استدلالی راهگشاست.

وی بیان کرد: امام رضا ( ع) از راه دور و از طریق مکاتبات، امام جواد (ع) را تربیت کردند، تربیت لحظه ای نیست و امر تدریجی است که از زمان بسته شدن نطفه آغاز می شود. تمام اعمال، رفتار و افکار افراد طی سال های زندگی شان می تواند، بر پاکی نطفه و شکل گیری تربیت دینی و تمایلات مذهبی آنها اثرگذار باشد.

انتهای پیام/۲۸۲/.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «آغاز رزمایش معرفتی «طرح ولایت» با حضور ۴ هزار نفر در مشهد مقدس- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.