کاهش ۵۰ درصدی جمعیت کودکان اصفهانی



ایسنا/اصفهان مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان بر اهمیت رشد متوازن جمعیت برای هر جامعه تأکید کرد و گفت: برای این که جمعیتی از رشد متوازن برخوردار باشد، باید همواره رشد جانشین جمعیت ۱/۲ باشد یعنی هر پدر و مادر، دو فرزند داشته باشند.

حسین غفرانی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به این که نرخ رشد جانشین جمعیت تا قبل از سال ۱۳۳۵ به دلیل شرایط اجتماعی و اقتصادی، کمتر از عدد متوسط ۱/۲ درصد بود، اظهار کرد: تا سال ۶۵ این نرخ به همان عدد متوسط خود رسید، اما از این زمان به دلیل اجرای سیاست های افزایش جمعیت، نرخ رشد جانشین جمعیت به ۲ برابر یعنی عدد ۲/۴ رسید.

وی اجرای سیاست تنظیم خانواده از سال ۶۸ به بعد را مهم ترین دلیل توقف رشد جانشین جمعیت دانست و گفت: از این زمان به بعد، سیاست تنظیم خانواده و تعدیل جمعیت در دستور کار و برنامه توسعه اول قرار گرفت که به دلیل زودبازده بودن این برنامه در ابتدای دهه ۷۰ رشد جمعیت کاهش و سقوط جمعیت آغاز شد و در پایان دهه به زیر عدد ۱/۲ درصد رسید.

غفرانی با اشاره به ادامه روند کاهش جمعیت در دهه ۸۰، افزود: در این زمان، براثر ازدواج و فرزند دار شدن دهه شصتی ها، به تدریج در دهه ۸۰ و در سال ۱۳۸۵ پنجره طلایی جمعیت استان با ترکیب جمعیت یک میلیون و ۱۰۳ هزار و ۵۴۶ نفر، کودکان با یک میلیون و ۲۰۷ هزار و ۸۵۴، جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال ۲ میلیون و ۴۴۸ هزار و ۱۹۲ نفر، میانسالان ۳۰ تا ۶۴ سال با ۳۶۱ هزار و ۲۵۸ نفر و سالمندان بالای ۶۵ سال ثبت شد.

مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان بر این اساس از کاهش روزافزون جمعیت به ویژه در گروه سنی کودکان کمتر از ۱۵ سال خبر داد و گفت: عمر پنجره جمعیت طلایی ۴۰ سال است، یعنی در سال ۱۴۲۵ بسته می شود و جمعیت استان مرحله اصلی پیری را با ۳۰ درصد جمعیت سالمند تجربه می کند و همچنان به آن هرساله افزوده می شود.

وی با اشاره به ولادت یک میلیون و ۱۹۰ هزار و ۴۳۳ نفر جمعیت دهه ۶۰ که تا سال ۱۴۲۵ و بعدازآن وارد چرخه سالمندی می شوند، یادآور شد: از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۷۳ جمعیت ولادت سالانه نصف شده، درحالی که از میانه دهه ۶۰ تاکنون جمعیت بالای ۶۵ سال به دو برابر افزایش و زیر ۱۵ سال به نصف کاهش یافته است.

غفرانی خاطرنشان کرد: در جامعه ما گروه سالمندان به دلیل کاهش جمعیت هرروز بیشتر و کودکان صفرتا ۱۵ سال کمتر می شوند.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کاهش ۵۰ درصدی جمعیت کودکان اصفهانی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.