ظرفیت بندر خرمشهر به ۱۰ میلیون تن رسید



اوبا بیان این که ما در بندر خرمشهر با تمام تجهیزات بندری توانسته ایم ظرفیت بالایی را در تخلیه و بارگیری کالا به دست بیاوریم، گفت: بندر خرمشهر با آبراه ۶۲ مایلی رودخانه اروند به عنوان یک ظرفیت دریایی بسیار مهم و مرکزی به شمار می رود و این آبراه به خلیج فارس وصل می شود.

مدیر کل اداره بندر خرمشهر با بیان این که بیش از شروع جنگ ۸ ساله تحمیلی تجهیزات لایروبی بسیار بزرگی در این بندر وجود داشت و طبق قرارداد با کشور عراق این کشور از این آبراه نگه داری می کرد، گفت: متاسفانه بعد از آغاز جنگ تمامی این قرارداد ها در بحث لایروبی تعلیق شد و مشکلات بسیار زیادی در زمان جنگ در بحث لایروبی اروند و همچنین بحث جا به جایی کشتی ها و کالا ها با مشکل مواجه شدند.

اسعدی گفت: جنگ باعث شد که همه فعالیت ها در حوزه دریایی تعطیل شود به طوری که ظرفیت در حوزه توسعه تجارت دریایی منطقه که ۸۰ تا ۱۰۰ درصد بود از بین رفت.



او با تاکید بر آن که ۲۰ پست اسکله تجاری پیش از جنگ در بندر خرمشهر وجود داشت، گفت: کشتی هایی تا ۳۰ هزار تن از این بندر تردد می کردند در زمان پیش از جنگ عمق آب ۹ متر و ۲۰ سانت بود که از لحاظ تردد کشتی ها این بندر قابلیت پذیرش کشتی هایی بالای یک هزار تن را داشت.



مدیر کل اداره بندر خرمشهر یادآور شد: در حال حاضر یکی از مشکلات این بندر که بعد از جنگ دامن گیر این بندر شد وجود مغروقه ها بعد از جنگ بود که میراث این بندر شد.



اسعدی توضیح داد: ۱۸۰ فروند شناور مغروقه از اروند خارج شده و طبق قرارداد ۱۱۹ میلیارد تومانی که منعقد شده ۶ فروند دیگر مغروقه خارج خواهد شد که ۵ فروند در اروند رود و یک فروند در خورموسی قرار دارد.



او اظهار کرد: تمامی اعتبار این پروژه از محل منابع و اعتبارات داخلی سازمان بنادر و دریانوردی است که در راستای افزایش ضریب ایمنی و کاهش ریسک تردد در آبراه اروند و خورموسی اجرا می شود.



مدیر کل اداره بندر خرمشهر تاکید کرد: ما در برخی مقاطع آبراه ها منتهای سه متر رسیده ایم و همین امر باعث شد که ظرفیت ورودی کشتی ها و همچنین سایر ورودی کشتی ها بسیار کوچک شود و این خود باعث افزایش حمل و نقل برای صاحبان کالا شده است.



اسعدی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر این که ابزار های اجرایی کشور عراق در بحث خارج سازی مغروقه ها چه ابزاری است؟ گفت: این قرارداد مربوط سال ۱۹۷۵ الجزایر است و طرفین فی مابین خود آن را منعقد کرده اند و کشور عراق و همچنین کشور ایران موظف است که طبق این قرارداد اقدامات لازم برای خارج سازی مغروقه ها را انجام دهد.



او با بیان این که در حال حاضر سرعت تخلیه و بارگیری در بندر خرمشهر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، گفت: در زمان جنگ یکی از موضوعات اصلی مربوط به بحث تجارت بوده و رقابت بین بندر خرمشهر در ایران و بندر بصره در عراق در این حوزه بسیار تنگاتنگ بوده است، اما متاسفانه در دوران جنگ ما شاهد کاهش حجم ظرفیت تجاری و ایجاد مشکلات بسیار زیاد در حوزه تجارت این بندر شده ایم، اما در حال حاضر اهتمام بسیار ویژه ای برای احیای دوباره این بندر داریم و تاکنون ۲۰ پست اسکله را بازسازی کرده و زیرساخت های آن را احیا کرده ایم و از سوی دیگر تجهیزات جدیدی از جمله بارانداز و سایر ابنیه ها را در این بندر مجهز کرده ایم.

ظرفیت بندر خرمشهر به ۱۰ میلیون تن رسید

مدیر کل اداره بندر خرمشهر اظهار کرد: بندر خرمشهر ظرفیت ۵ میلیون تنی را پوشش می داد، اما در حال حاضر ظرفیت این بندر را دو برابر کرده و به ۱۰ میلیون تن رسانده ایم.



اسعدی ادامه داد: سال گذشته ۳ میلیون و دویست هزار تن از ظرفیت این بندر استفاده کرده و از سویی دیگر ظرفیت کانتینری جدیدی به میزان ۴۵۰ هزار teu رسانده ایم.



او یادآور شد: از دیگر ترمینال هایی که در این بندر ایجاد شده ترمینال کالا های متفرق، عمومی و همچنین ترمینال مسافری بوده که قابلیت جا به جایی روزانه دو هزار مسافر را داشت که این ترمینال در بخش بین الملل مورد استفاده قرار می گرفت و اقدام به جا به جایی مسافران بین کشور ایران و کویت می کرد که در حال حاضر به دلیل شیوع ویروس کرونا میزان جا به جایی مسافر در این بندر به صفر رسیده است.



مدیر کل اداره بندر خرمشهر بیان کرد: پروژه های خوبی در فاز های مختلف در حوزه ابنیه، زیرساخت، تامین و تجهیزات بندری دریایی و شناور ها ایجاد و اتفاقات خوبی در این زمینه رخ داده و خوشبختانه ما با حمایت سازمان بنادر و دریانوردی امیدواریم این بندر به جایگاه واقعی خود نزدیک تر شود.



اسعدی با بیان این که پروژه های بسیار بزرگی را امسال و سال آینده افتتاح خواهیم کرد، گفت: در حوزه توسعه بندر شاهد زیرساخت ها و ظرفیت های جدید دیگری به ارزش ۶۰۰ میلیارد تومان هستیم که بخشی از آن ها آماده بهره برداری شده و بخش دیگری آن هم تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.



او گفت: تعداد این پروژه ها ۱۵ پروژه است که ۱۱۵ میلیارد تومان آن مربوط به خارج سازی مغروقه ها و پروژه دیگری از جمله احداث ساختمان مرجع دریایی به مبلغ ۹۰ میلیارد تومان است.



مدیر کل اداره بندر خرمشهر با تاکید بر آن که در حال حاضر چندین پروژه بندری از جمله ساخت ۸ پست اسکله گردشگری در رودخانه کارون به ارزش ۲۴ میلیارد تومان داریم که تا یک ماه آینده به بهره برداری می رسد و همچنین احداث ساخت ساختمان چند منظوره رفاهی به ارزش ۲۴ میلیارد تومان است که به زودی تعدادی از آن ها و بخشی از آن هم تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.



اسعدی افزود: علی رغم مشکلات و محدودیت های بسیار زیادی که به دلیل تحریم ها ایجاد شده در دو تا سه سال اخیر ما در حوزه رشد، تخلیه و بارگیری کالا ها پیشرفت بسیار زیادی داشتیم، در بحث تخلیه و بارگیری ۲۶ درصد رشد اتفاق افتاده است، که این رشد هم در زمینه واردات و هم در زمینه صادرات بوده است.



مدیر کل اداره بندر خرمشهر گفت: در حوزه کالا های عمومی هم رشد ۲۹ درصدی داشته ایم و در زمینه کانتینری هم رشد ۲۹ درصدی داشته ایم. ترانزیت خودرو به کردستان عراق در ۶ ماهه ابتدای امسال با رشد ۳۲ درصدی روبرو بوده است.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «ظرفیت بندر خرمشهر به ۱۰ میلیون تن رسید» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.