ضرورت تجدیدنظر مجلس در اختصاص عوارض آلایندگی به شهرداری ها



به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی چندی پیش، براساس طرحی دوفوریتی خواستار واریز یک درصد از ۳۵ درصد از عوارض آلایندگی به شهرداری ها شدند، در صورتی که طبق قانون بودجه سال جاری، این اعتبار به صندوق ملی محیط زیست اختصاص یافته که نمایندگان با این طرح دوفوریتی خواستار تغییر مسیر واریز درصد عوارض آلایندگی شدند.

اما، در نهایت طرح دوفوریتی نمایندگان برای واریز یک درصد از ۳۵ درصد عوارض آلایندگی به حساب شهرداری ها رأی نیاورد و با یک فوریتی شدن آن، قرار شد به صورت عادی در دستور کار بهارستان نشینان قرار گیرد، البته این تصمیم مجلس با واکنش هایی از سوی برخی نمایندگان مجلس از جمله سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس و نیز رئیس و معاونان سازمان حفاظت محیط زیست مواجه شده است، به طوری که معتقدند طبق تجربیات سال های گذشته، شهرداری ها این پول را صرف کاهش آلودگی های زیست محیطی نکرده و صرفا برای هزینه های جاری شهرداری ها صرف می شود.

حالا، سعید محمودی مدیرکل محیط زیست استان تهران در گفت وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری تسنیم با انتقاد از تصمیم مجلس برای واریز یک درصد از ۳۵ درصد از سهم عوارض آلایندگی به حساب شهرداری ها، اظهار کرد: درخواست ما از نمایندگان مجلس این است که در این تصمیم تجدیدنظر و آن را با نگاهی جامع تر و کلانتر بررسی کنند.

وی ادامه داد: قرار شده جلسات مشترکی با فراکسیون محیط زیست مجلس پیرامون تغییر در تصمیم نمایندگان برای نحوه تخصیص عوارض آلایندگی های زیست محیطی داشته باشیم، این تصمیم به طور قطع باید مورد بررسی و واکاوی بیشتری قرار گیرد، به نظرم نمایندگان مجلس در تصمیم گیری برای آن همه جوانب را در نظر نگرفته اند.

مدیرکل محیط زیست استان تهران در ادامه این استان را به دلیل اینکه پایتخت کشور نیز در آن قرار دارد، یکی از استان های مستعد آلودگی هوا و آلاینده های زیست محیطی دانست و گفت: این تصمیم مجلس، مشکلاتی را برای برخورد با صنایع آلاینده از سوی سازمان محیط زیست ایجاد می کند.

محمودی اضافه کرد: بنده معتقدم بخش زیادی از سهم عوارض آلایندگی باید به صندوق ملی محیط زیست اختصاص یابد، زیرا اهرم های قوی تری از لحاظ قانونی در اختیار این صندوق برای برطرف کردن آلایندگی ها وجود دارد، ضروری است نمایندگان مجلس در تصمیم شان برای اختصاص ۳۵ درصد عوارض آلایندگی تجدیدنظر کنند.

وی تصریح کرد: در صورت تخصیص یک درصد از ۳۵ درصد عوارض آلایندگی به صندوق ملی محیط زیست، این صندوق با اعطای وام ها و تسهیلاتی، خسارت ها را جبران خواهد کرد تا به سلامت مردم و محیط زیست کشور نیز لطمه وارد نشود.

مدیرکل محیط زیست استان تهران با بیان اینکه امروز وضعیت محیط زیست کشور به گونه ای است که در اغلب کلانشهرها و شهرهای بزرگ به مشکلات محیط زیستی مبتلا هستیم، اظهار کرد: شاید برخی تصمیمات خلق الساعه که در گذشته اتخاذ شده، کارشناسی تر و با تأمل بیشتری بود، امروز شاهد این وضعیت اسف بار در حوزه محیط زیست نبودیم.

محمودی در پایان خاطرنشان کرد: انتظار داریم در تصمیماتی که از سوی دولتمردان و نمایندگان مجلس اتخاذ می شود، حتما جنبه های زیست محیطی آن مدنظر قرار گیرد تا شاهد نابه سامانی ها در این حوزه، از جمله تخصیص یک درصد از ۳۵ درصد عوارض آلایندگی نباشیم.

جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «ضرورت تجدیدنظر مجلس در اختصاص عوارض آلایندگی به شهرداری ها» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.