حجم ۵۱ برابری صادرات کالا از گمرکات کردستان در مقابل واردات



مدیرکل گمرک استان کردستان، از افزایش ۱۶۴ درصدی ارزش ریالی کالاهای صادراتی از استان کردستان به سایر کشورها در ۶ ماهه نخست امسال خبر داد.

به گزارش ایسنا، بختیار رحمانی پور، در گفت وگو با خبرنگاران، آخرین وضعیت رویه های صادرات، واردات و ترانزیت کالا از طریق گمرکات استان کردستان را تشریح و اظهار کرد: در ۶ ماهه اول امسال، یک میلیون و ۶۳ هزار تن انواع کالا به سایر کشورها صادر شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی ۱۵ درصد و از نظر ارزش دلاری ۵ درصد افزایش نشان می دهد، ضمن اینکه میزان صادرات در مدت مذکور از لحاظ ارزش ریالی ۱۶۴ درصد افزایش ارزش داشته است.

رحمانی پور درخصوص وزن کالاهای صادراتی تصریح کرد: طی ۶ ماهه نخست سال جاری بیش از یک میلیون تن کالا از گمرکات استان به خارج از کشور صادر شده که از این مقدار ۵۶۱ هزار تن کالاهای صادراتی اظهار شده در گمرکات استان و ۵۰۲ هزار تن اظهار شده در سایر گمرکات کشور بوده که از طریق دو مرز سیرانبند بانه و باشماق مریوان به خارج از کشور صادر شده، این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته، حجم کالاهای صادراتی از استان ۹۲۳هزار تن است.

این مقام مسئول، سهم استان کردستان در صادرات کالا به کشور عراق را ۳۲۰ میلیون دلار عنوان کرد و افزود: این میزان صادرات، افزایش ۱۱ درصدی را نشان می دهد.

مدیرکل گمرکات استان کردستان، در ادامه از کسب رتبه ۱۹ ارزشی صادرات گمرک باشماق و رتبه ۳۴ گمرک سنندج بین ۱۰۶ گمرک کشور خبر داد و گفت: مهمترین کالاهای صادراتی از استان به ترتیب ارزش دلاری سبزی و نباتات به ارزش ۵۶ میلیون دلار، میوه های خوراکی به ارزش ۵۱ میلیون دلار، سوخت های معدنی به ارزش ۲۸ میلیون دلار، مواد پلاستیکی به ارزش ۲۶ میلیون دلار، مصنوعات چدنی به ارزش ۲۱ میلیون دلار بوده که این کالاها به کشورهای عراق، ترکیه، هند، آفریقای جنوبی، کانادا و ۷ کشور دیگر صادر شده است.

وی در ادامه به انجام رویه واردات صورت گرفته از گمرکات استان کردستان در سال جاری اشاره کرد و گفت: در سال گذشته حدود ۷ هزار تن کالا به ارزش حدود ۲۲ میلیون دلار از گمرکات استان کردستان به کشور وارد شده که این رقم در سال جاری از نظر وزنی ۶۵ درصد رشد داشته و به ۱۱ هزار تن به ارزش ۲۰ میلیون دلار رسیده است.

رحمانی پور عمده کالاهای وارداتی از گمرکات استان را شامل ماشین آلات و وسایل مکانیکی به ارزش ۹میلیون دلار، مصنوعات آلومینیومی به ارزش ۸ میلیون دلار،مواد پلاستیکی به ارزش یک میلیون دلار، ماشین آلات برقی به ارزش ۹۶۰ هزار دلار و محصولات شیمیایی به ارزش ۵۰۷ هزار دلار عنوان کرد و گفت: کشورهای عراق، سوئیس، بلغارستان، آلمان، اتریش و …عمده کشورهای مبدا کالاهای وارداتی گمرکات استان کردستان بوده اند.

وی در ادامه افزود: طی ۶ ماهه نخست سال جاری با توجه به صادرات ۵۶۱ هزار تن کالا و واردات ۱۱هزار تن کالا، حجم صادرات از گمرکات استان کردستان در حدود ۵۱ برابر حجم واردات بوده است.

ناظر گمرکات استان کردستان در بخش دیگر سخنان خود ضمن اشاره به انجام ترانزیت ۸۰۰هزار تن کالا به ارزش بیش از ۲ میلیارد دلاراز استان کردستان گفت: گمرک مرزی باشماق در بین گمرکات مرزی کشور تا کنون بالاترین رتبه های ترانزیتی را کسب نموده است بطوریکه طی ۶ ماهه سال جاری همچون ماههای گذشته رتبه دوم ترانزیت خارجی مقصد را بین ۵۷ گمرک مرزی و رتبه ۱۰ ترانزیت خارجی مبدا را بین ۵۲ گمرک و رتبه ۱۴ ترانزیت داخلی مبدا را بین ۳۵ گمرک مرزی کسب نموده است.

وی در پایان از رشد ۸۳ درصدی مسافر ورودی و ۸۵ درصدی مسافر خروجی از مرز باشماق طی این مدت خبر داد و گفت: تعداد مسافرین ورودی تا پایان شهریور ماه ۳۳۴ هزار و ۹۹۴ مسافر و ومسافرین خروجی ۳۴۵ هزار و ۲۹۵ مسافر بوده است.

استان کردستان یکی از مبادی صادرات و واردات و ترانزیت کالا به شمار می رود که نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور ایفا می کند.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «حجم ۵۱ برابری صادرات کالا از گمرکات کردستان در مقابل واردات» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.