سدی که بانک ها برای تولیدکنندگان می سازند / رؤیای «رونق تولید» با مصوبات بی اثر



مسؤولان دولتی همواره از حمایت از تولیدکننده و رونق تولید حرف می زنند، اما آنچه که پیش پای تولیدکننده هاست، سدی از ناهماهنگی و قوانین است که از بانک ها بنگاه های مالی ساخته است.

خبرگزاری فارس، مازندران جلسات ستاد تسهیل با هدف رونق تولید در استان های کشور پیگیری می شود. در استان مازندران بعد از تغییرات مدیریتی در اداره کل صمت نگرش های حمایتی افزایش پیدا کرده است، اگرچه گلایه هم در این بخش از جانب تولیدکنندگان وجود دارد ولی براساس آمار و ارقامی که مسؤولان استانی ارائه می کنند ظاهرا اوضاع بر وقف مراد است!

البته تغییراتی در وضعیت تولید کارخانه چوب کاغذ و برخی از واحدهای تولیدی کشور ایجاد شده است را نمی توان نادیده گرفت، افزایش سرمایه ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی کارخانه چوب و کاغذ و هدف گذاری برای تولید ۵۰ درصد از نیازمندی های کشور را از اتفاقات خوب استان می توان ذکر کرد.

در کنار آن بی مهری ها در بحث تولید و سرمایه در گردش برای این قشر وجود دارد نمی توان از کنار آن به راحتی گذشت.

تاوان کم کاری کارمند بانک را بنده باید بدهم؟

دغدغه بهمن احمدی رئیس هیأت مدیره گروه صنعتی بهمن که با وجود مطرح شدن مشکلاتش حتی در ستاد رونق تولید کشور راه به جایی نبرده است.

این تولیدکننده با اعلام اینکه چک ضمانتی بدون تاریخ من توسط بانک برگشت خورده است و به همین دلیل بانک مرکزی چک جدیدی برایم صادر نمی کند.

وی با بیان اینکه بنده بدهی هم به بانک ندارم، افزود: سال ۹۶ یک ال .سی باز کردم که پیش از سررسید به تعهدم به بانک عمل کردم اما بانک به دلیل عدم توانایی در تامین ارز مورد نیاز چک ضمانتی ام را برگشت زده و تاوان کم کاری کارمند بانک را بنده باید بدهم.

این تولیدکننده با اشاره به اینکه ۳۰ میلیارد تومان از پولی که باید صرف تولید شود را بانک مسدود کرد، گفت: این در حالی است که بنده برای ۷۰۰ میلیون تومان حقوق پرسنل با چالش مواجه هستم.

محدودیتی در ارائه تسهیلات نداریم

با همه این مشکلات و دغدغه ها احمد حسین زادگان استاندار مازندران در پاسخ به این سوال که برای پرداخت تسهیلات رونق تولید چه معیاری را مدنظر قرار دادید، اضافه کرد: به دلیل شرایط خاص اقتصادی ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی در طول دوران بعد از انقلاب بی سابقه بوده است.

وی با اعلام اینکه قانون رفع موانع تولید مترقی و حامی تولیدکننده است، گفت: هم افزایی خوبی بین همه سران قوا در حمایت از تولید وجود دارد و حمایت های بانکی در امهال و استمهال تسهیلات بانکی انجام می شود.

استاندار مازندران خاطرنشان کرد: برای اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی که کارآفرین واقعی باشند سقف و محدودیتی نداریم، همکاری بانک ها، اداره امور مالیاتی و دستگاه های مرتبط وجود دارد.

وی با اعلام اینکه همه موانع از جلوی پای تولیدکنندگان برداشته شد، افزود: بدهی های مالیاتی برای واحدهای تولیدی که دچار مشکل هستند رفع و همکاری بانک ها مثبت ارزیابی شده است.

حسین زادگان بیان کرد: کارگروه تسهیل رفع موانع تولید برای رفع اختلاف نظر بانک ها و تشکیل هیأت حل اختلاف خبرگان بانکی برای همه استان ها از جمله مازندران پیش بینی شد و رأی این هیأت ها لازم الاجراست.

وی در پاسخ به این سوال که پیشنهادی برای اجرایی شدن قوانین دست و پاگیر در ستاد تسهیل دارید،گفت: مشکلات را در جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی مطرح می کنیم و اگر مباحثی وجود داشته باشد سعی می کنیم از طریق مسؤولان بالادستی این موارد را حل و فصل کنیم.

با شرایطی که استاندار اعلام کرده اوضاع تولید گل و بلبل است اما آیا واقعا جلسات ستاد تسهیل آن طور که مسؤولان استانی اعلام کردند کاربردی و واقعی و در راستای رفع مشکلات تولیدکنندگان بوده است؟

با این شرایطی که استاندار اعلام کرده اوضاع تولید گل و بلبل است اما آیا واقعا جلسات ستاد تسهیل آن طور که مسؤولان استانی اعلام کردند کاربردی و واقعی و در راستای رفع مشکلات تولیدکنندگان بوده است؟ یکی از تولیدکنندگان که مسائلش در ستاد تسهیل مطرح شده و نتوانست بازخورد مناسبی دریافت کند، تا شاید مدیران استانی پی به برخی ضعف های موجود در فعالیت این ستاد ببرند.

بی اثر بودن مصوبات ستاد تسهیل

حسن سلیمانی مدیرعامل شرکت سنگ مروارید خزر گفت: پس از برگزاری جلسات ستاد تسیهل نیاز است که کمیته پیگیری مصوبات هم در این ستاد شکل بگیرد.

وی خاطر نشان کرد: بعد از بررسی مشکلات در مرحله رسیدگی و عملیاتی روند به کندی پیش می رود.

سلیمانی خاطر نشان کرد: مدیران حاضر در جلسه ستاد با وجود قول برای رفع مشکل اما دوباره همان مسائل و ملاحظات اداری را در دستور کار قرار می دهند و عملا مصوبات ستاد را بلااثر می کنند.

با داشتن مصوبه رفع موانع تولید، ستاد تسهیل اقدام خاصی برای برون رفت از چالش ایجاد شده انجام نشده است.

وی با اشاره به مشکلات بیمه ای مجموعه خودش با وجود طرح در ستاد تسهیل، بیان کرد: با داشتن مصوبه رفع موانع تولید، ستاد تسهیل اقدام خاصی برای برون رفت از چالش ایجاد شده انجام نشده است.

این تولیدکننده در پاسخ به این سؤال که آیا برای دریافت تسهیلات اقدام کردید و با چه مشکلاتی مواجه شدید، اظهار کرد: بنده نسبت به دریافت تسهیلات اقدام نکردم اما مشکلات تولیدکنندگان در این بخش بسیار جدی است.

وی در ارتباط با چالش هایی که با برخی بانک ها داشته، گفت: برخی بانک ها بیشتر از اینکه به عنوان کمک کار تولید باشند بنگاه های سرمایه گذاری هستند.

انتهای پیام/۸۶۰۰۴/ج/ح

پرسش و پاسخ در سدی که بانک ها برای تولیدکنندگان می سازند / رؤیای «رونق تولید» با مصوبات بی اثر

گفتگو با هوش مصنوعی