نگران افتادن در سیاه چاله جمعیتی هستیم



ایسنا/قزوین نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس ضمن اشاره به اینکه با توجه به شرایط فعلی نگران افتادن در تله جمعیتی و سیاه چاله جمعیتی هستیم؛ گفت: در حال حاضر مسئله جمعیت هویت ملی ما است و نسل آینده و سرمایه اجتماعی آینده را می سازد، بنابراین لازم است در جهت افزایش جمعیت تلاش کنیم و مجلس شورای اسلامی نیز باید تمام قد پای کار باشد.

فاطمه محمدبیگی در گفت وگو با ایسنا، تصریح کرد: مسئله جمعیت یکی از مسائل اساسی هر کشوری است، در حال حاضر ما با بحران کاهش رشد جمعیت روبه رو و جزو کشوهایی هستیم که در دنیا ضریب سقوط رشد جمعیتی بالایی داریم، با توجه به شرایط فعلی نگران افتادن در تله جمعیتی و سیاه چاله جمعیتی هستیم.

وی افزود: در حال حاضر تعداد افرادی که در سن باروری قرار دارند خوب است اما در پنج سال آینده این تعداد از سن باروری خارج می شوند، خروج افراد از سن باروری باعث ایجاد پدیده سالمندی می شود؛ با توجه به کاهش تعداد فرزندان این نسل، عدم جبران نسل و عدم جایگزینی جمعیت به تناسب مورد نیاز، می توان گفت در آینده نزدیک تعداد نسل جدید بارور تقریبا دوسوم امروز خواهد بود.

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: ممکن است تمایل نسل جدید به فرزند آوری کمتر از نسل های گذشته باشد بنابراین این خطر را ایجاد می کند که نسل آینده ما قادر به نگهداری از سالمندان نباشد، حدود جمعیتی چهار تا هفت درصد که معمولا در کشورهای مختلف به جمعیت سالمند تعلق پیدا می کند در نسل آینده ما درواقع از دهه ۱۴۳۰، ۳۰ درصد می شود.

وی اظهار کرد: این پدیده خطرناک جمعیتی است که کشور را با مشکل شدید نیروی کار، نقدینگی و فراهم کردن امکانات اقتصادی، ورشکستگی اقتصادی، تکنولوژیکی و امنیتی روبه رو می کند.

محمدبیگی با اشاره به طرح کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: در این کمیسیون مطابق اصل ۳۱ قانون اساسی به ملزومات خانواده می پردازیم، داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر خانواده ایرانی است، دولت موظف است با رعایت اولویت برای آن ها که نیازمندتر هستند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند.

وی بیان کرد: در اصل ۴۳ قانون اساسی نیز تأمین نیازهای اساسی برای تشکیل خانواده مورد تأکید است، همین طور در حوزه خانواده در حال حاضر سیاست های کلی خانواده و ابلاغ سیاست های کلی جمعیت را از منظر مقام معظم رهبری داریم، مسئله جمعیت که ناگزیر از تشکیل خانواده و تمایل برای فرزندآوری است برای ما مهم است.

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در قانون اساسی نیز گفته شده ازآنجاکه خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است همه قوانین، مقررات و برنامه ریزی های مربوط باید در جهت آسان کردن تشکیل خانواده، پاسداری و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق اسلامی شکل بگیرد.

وی اظهار کرد: برای این که کمیسیون خوب عمل کند ابتدا باید افرادی که در کمیسیون حضور دارند عزم و اراده جدی داشته باشند، از طرفی بدنه کارشناسی موجود در مجلس و استفاده از نمایندگانی که در این عرصه فعالیت های علمی، پژوهشی و میدانی کردند، استفاده از نیروهای متخصص برای طراحی قوانین مربوط به سیاست های جمعیتی و تقویت خانواده، استفاده از نیروهای نخبه و کارآمد می تواند به موفقیت کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده در صورت تشکیل کمک کند.

محمدبیگی تأکید کرد: مجلس شورای اسلامی باید تمام قد برای تحقق سیاست های کلی مقام معظم رهبری در حوزه جمعیت و خانواده پای کار باشد، مرکز پژوهش های مجلس و اندیشمندان حوزه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، جامعه شناسی، سلامت و فرهنگی نیز باید به عرصه بیایند تا یک قانون خوب تدوین شود.

افزایش جمعیت نیازمند مشارکت های بین بخشی است

وی عنوان کرد: برای این که بتوانیم برای مردم در حوزه جمعیت کارکنیم نیاز به بسته های اورژانسی، کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت داریم درواقع باید به انواع بسته های تشویقی جمعیتی فکر کنیم، طرح جمعیت چندین بخش دارد و نیازمند مشارکت های بین بخشی است.

دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد: جمعیت موضوعی با ابعاد مختلف است که نیاز به پیشران های متعددی دارد، مثلا به پیشران سلامتی، علمی، فرهنگی و اقتصادی نیاز دارد در این میان پیشران اقتصادی برای مردم اهمیت بیشتری دارد.

وی یادآور شد: پیشران های اقتصادی متعددی وجود دارد که می توان به تسهیل ازدواج، مصوب کردن قوانین برای خانه دار شدن زوج های جوان، ایجاد شرایط مساعد برای فرزند آوری، ایجاد بسته های تشویقی جمعیتی، ارائه تسهیلات مربوط به فرزند آوری، مشوق هایی در باب تسهیلاتی برای مهدهای کودک، تسهیلات برای کالا و خدمات اشاره کرد.

محمدبیگی اظهار کرد: در دهه های گذشته سیاست تنظیم خانواده بر کاهش جمعیت استوار بوده است اما در شرایط فعلی ایجاد شرایط مساعد برای فرزند آوری را باید موردتوجه قرار دهیم، در دهه های گذشته به دلیل سیاست تنظیم خانواده دچار تغییر نگرش شدیم و فرهنگ اشرافی گری افزایش پیدا کرد و از طرفی برخی زوجین مسئولیت فرزندآوری و فرزند پروری را قبول نمی کنند.

وی تصریح کرد: لازم است برای نسل های آینده هزینه شود، برای این که این طرح ها اجرا شود نیاز است که بعضی از ساختارها تغییر پیدا کند، جوانان باید توجه داشته باشند که پدر و مادرها در دوران سالمندی موردحمایت قرار می گیرند.

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در شرایط کنونی باید عوارض تک فرزندی، پدیده سالمندی، عوارض اجتماعی و اقتصادی کاهش جمعیت بازگو شود، مردم در سخت ترین شرایط پای آرمان های خود ایستاده اند در حال حاضر مسئله جمعیت نیز هویت ملی ما است و نسل آینده و سرمایه اجتماعی آینده را می سازد، بنابراین باید در این حوزه تلاش کنیم.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «نگران افتادن در سیاه چاله جمعیتی هستیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.