اوضاع افغانستان محور رایزنی مقامات ازبکستان و چین



نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان و «یوی ژیاو یانگ» نماینده ویژه وزارت امور خارجه چین در امور افغانستان با یکدیگر دیدار و اوضاع افغانستان را بررسی کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، «عصمت الله ایرگاش یف» نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان و «یوی ژیاو یانگ» نماینده ویژه وزارت امور خارجه چین در امور افغانستان در چارچوب یک دیدار در شهر «تاشکند» اوضاع افغانستان را بررسی کردند.

نماینده ویژه وزارت امور خارجه چین در امور افغانستان بر نتایج نشست بین المللی «به هم پیوستگی آسیای مرکزی و جنوبی» برگزار شده در شهر «تاشکند» تأکید و اظهار داشت: ابتکار «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان در برگزاری این نشست بین المللی در سطح بالا به موقع و دستور کار آن بسیار مبرم بوده است.

در این دیدار در مورد اوضاع کنونی افغانستان و چشم انداز توسعه آن تبادل نظر و موضوع کمک متقابل به روند صلح در این کشور بررسی شد. تاکید شد که ازبکستان و چین برای تقویت تلاش های جامعه جهانی مبنی بر حل و فصل درگیری های چند ساله اهمیت زیاد قائل هستند.

همچنین بر اهمیت تداوم همکاری های طرفین در حمایت از صلح و ثبات در افغانستان هم بر اساس دوجانبه و هم در چارچوب سازمان های بین المللی از جمله قالب دوحه و گروه تماس «سازمان همکاری شانگهای و افغانستان» تاکید شد.

طرفین در پایان بر نقش مهم برخورد مشترک کشورهای منطقه در بحران افغانستان و همچنین لزوم تداوم کمک های همه جانبه اقتصادی و بشردوستانه به مردم افغانستان تاکید کردند.

هم اکنون چین بزرگ ترین همکار اقتصادی و بازرگانی ازبکستان می باشد.

مبادلات بازرگانی ازبکستان و چین در سال ۲۰۲۰ میلادی در سطح ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار قرار گرفته است. هم اکنون چین بزرگ ترین همکار اقتصادی و بازرگانی ازبکستان می باشد.

هم اکنون در ازبکستان بیش از ۷۰۰ شرکت با سرمایه سرمایه گذاران چینی از جمله بیش از ۸۰ شرکت با ۱۰۰ درصد سرمایه سرمایه گذاران چینی در زمینه های مختلف اقتصاد این کشور فعالیت می کنند.

جمهوری خلق چین استقلال ازبکستان را در تاریخ ۲۷ دسامبر سال ۱۹۹۱ میلادی به رسمیت شناخته و در تاریخ ۲ ژانویه سال ۱۹۹۲ میلادی روابط دیپلماتیک برقرار کرده است.

انتهای پیام/ح
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «اوضاع افغانستان محور رایزنی مقامات ازبکستان و چین» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.