کمبود سرانه آموزشی در قم، مساله ای جدی است



استاندار قم گفت: کمبود سرانه آموزشی در قم، مساله ای جدی است و نیاز به پیگیری در سطح ملی دارد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، بهرام سرمست شب گذشته در جلسه شورای آموزش و پرورش قم در تالار امام جواد(ع) در استانداری قم بیان کرد: آموزش، نیاز به سرانه های استاندارد دارد و باید فاصله ها را در مسیر آموزش برداشت.

استاندار قم افزود: کمبود سرانه آموزشی در قم، مساله ای جدی است و نیاز به پیگیری در سطح ملی دارد به ویژه این که قم، استانی مهاجرپذیر است و باید برای افزایش جمعیت دانش آموزی آن تدبیری اندیشید.

وی اظهار کرد: رتبه استان قم در زمینه فضای آموزشی در سال ۹۳، ۳۲ بوده که به ۲۶ ارتقا یافته است اما هم چنان این کمبود احساس می شود.

سرمست عنوان کرد: خیرین همواره در مدرسه سازی و تامین نیازهای آموزشی، پیشگام بوده اند؛ به طوری که ۴۸ درصد از فضاهای آموزشی استان قم توسط خیرین احداث شده و این رقم یک رکورد به شمار می رود.

وی گفت: با توجه به افق جمعیتی که در منطقه پردیسان پیش بینی شده است، نیازمند مشارکت های خوبی در احداث مدرسه و رفع نیازهای آموزشی در منطقه هستیم.

استاندار قم افزود: با همه کمبودها و مشکلاتی که در قم از نظر سرانه آموزشی وجود دارد، اما فضای آموزشی در آموزش و پرورش فرهیخته و مطلوب است.

وی تصریح کرد: در قم از نظر زیرساخت های کاردانش و فنی حرفه ای نیز با کمبود مواجه ایم و تنها ۷۰ مرکز آموزش فنی و حرفه ای و کار و دانش آن هم با کمترین امکانات فعال است که باید تقویت شود.

سرمست بیان کرد: یکی از دغدغه های جدی، کاهش حوزه آسیب های اجتماعی است که در این باره بیشترین اعتبارات شامل ۲ میلیارد تومان از سوی استانداری قم به آموزش و پرورش اختصاص یافته است.

۲۳ مدرسه جدید به چرخه آموزشی قم افزوده می شود

مدیرکل آموزش و پرورش استان قم گفت: سال آینده ۲۳ مدرسه جدید به چرخه آموزشی قم افزوده می شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، حمیدرضا شیخ الاسلام در جلسه شورای آموزش و پرورش قم افزود: شورای آموزش و پرورش در دی ماه ۱۳۷۲ راه اندازی شد و مجلس، قانون تشکیل شوراها را مصوب کرد،این شورا برکات زیادی در رفع مشکلات در حوزه آموزشی داشته است.

وی اظهار کرد: در طول ۴ سال گذشته با وجود مشکلات آموزشی ۱۴۷ مدرسه در قم احداث و بازسازی شده است؛ هم چنین سال آینده ۲۳ مدرسه جدید به چرخه آموزشی قم افزوده می شود.

وی اظهار کرد: در سال جاری مبلغ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از محل عوارض ساخت، سهم آموزش پرورش قم بوده است؛ سال گذشته یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان جهت بازسازی و نوسازی مدارس استان تخصیص یافت در حالی که بر اساس قانون هر سال باید ۱۰ میلیارد تومان اختصاص یابد.

وی بیان کرد: در مجلس با پیگیری نمایندگان، مصوبات خوبی در حوزه آموزش و پرورش شکل می گیرد اما در میدان عمل، موانع جدی وجود دارد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قم گفت: این مصوبات باید مشکلات و گرفتاری های فرهنگیان را حل و فصل کند و از سوی دیگر دست مدیران استانی را در جهت همراهی با آموزش و پرورش باز بگذارد.

وی ادامه داد: در سال گذشته در بازسازی مدارس به رتبه هفتم دست یافته ایم اما انتظار داریم مسئولان در اعتبارات نوسازی مدارس نگاه ویژه ای نسبت به قم داشته باشد.

شیخ الاسلام عنوان کرد: تعدادی زمین با کاربری آموزشی در پردیسان در نظر گرفته شده بود اما با حضور فرد خیر، مانعی در ساخت و ساز ایجاد می شد که با لطف مسئولان ۴۷ زمین در پردیسان مشخص شد؛ اگر خیری بتواند احداث مدارس را بر عهده بگیرد، زمین ها آماده است.

وی گفت:در ارتباط با ساخت مدارس باید قیمت تمام شده زمین را به اداره کل مسکن بدهیم اما قرار شد با پرداخت اوراق قبول کنند تا مشکل حل شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قم افزود:در سال ۸۶ با برف شدید و یخ بندان، بخش زیادی از آسفالت مدارس تخریب شد که با تلاش وزارت و اداره کل نوسازی ۱۰۰۰ تن قیر را برای قم تهیه شد و ۱۸۰ مدرسه با مساحت ۲۰۰۰ متر آسفالت شد که اگر می خواستیم با اعتبارات حل کنیم قابل اجرا نبود.

وی بیان کرد: هم چنین در چهار سال گذشته ۴۲ طرح ویژه تجهیز و تأمین زیرساخت مدارس فنی حرفه ای و کاردانش قم اجرایی شده است هر چند هم چنان با کمبود تجهیزات مواجه ایم.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کمبود سرانه آموزشی در قم، مساله ای جدی است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.