تاریخچه تبادل اسرا میان مقاومت فلسطین واسرائیل / ۱۰ معامله مهم



به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، تبادل اسرا میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی در چارچوب توافق آتش بس غزه به شکل تدریجی انجام می شود و امروز هم مرحله دوم از این معامله در جریان است.

پرونده مهم تبادل اسرا در فلسطین

در این راستا می خواهیم نگاهی به بارزترین معامله های تبادل اسرا میان مقاومت و رژیم اشغالگر از دهه های گذشته تاکنون بیندازیم.

از زمان آغاز مقاومت ضد اشغالگری در فلسطین از دهه ۱۹۶۰ تاکنون معامله های زیادی برای تبادل اسرا میان گروه های مختلف فلسطینی از جمله جنبش فتح، جبهه خلق- فرماندهی کل، جنبش حماس و … به شکل غیر مستقیم با رژیم صهیونیستی انجام شده است.

بحث تبادل اسرا همواره دارای اهمیت ویژه ای در پرونده مسئله فلسطین بوده است؛ به ویژه اینکه همواره در تبادل اسرا لیستی که مقاومت فلسطین از اسرای خود ارائه می دهد و طی معامله آزاد می شوند، شامل رزمندگان برجسته مقاومت است که یا مناصب مهم سیاسی و نظامی دارند یا در عملیات های مهمی شرکت داشتند. همین مسئله یکی از عوامل نگرانی صهیونیست ها قبل و بعد از انجام تبادل اسراست و آن را معامله خطرناک می دانند.

همچنین باید توجه داشته باشیم که رژیم اشغالگر همواره از احکام سنگین و حبس های طولانی برای اسرای فلسطینی در نظر می گیرد؛ حتی اسرایی که اتهام آنها خیلی سنگین نیست، زیرا می خواهد آنها را در زندان نگه دارد و به مرگ تدریجی دچار کند.

برجسته ترین معامله های تبادل اسرا میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی

-معامله تبادل اسرا در ۲۳ جولای سال ۱۹۶۸ اولین معامله برجسته تبادل اسرا میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی بود که طی آن ۳۷ اسیر فلسطینی با احکام سنگین در ازای آزادی بیش از ۱۰۰ مسافر یک هواپیمای اسرائیلی شرکت «العال» آزاد شدند. مسافران این هواپیما توسط گروه جبهه خلق برای آزادی فلسطین به اسارت گرفته شده بودند و هواپیمای مذکور از ایتالیا به سمت تل آویو حرکت می کرد که مجبور شد در الجزایر فرود بیاید.

-۲۸ ژانویه ۱۹۷۱ : در این تاریخ «محمود بکر حجازی» اسیر فلسطینی در ازای «شموئیل فایز» نظامی صهیونیست که توسط جنبش فتح در سال ۱۹۶۹ به اسارت گرفته شده بود آزاد شد.

-۱۴ مارس ۱۹۷۹ : در این تاریخ عملیات تبادل اسرا میان رژیم صهیونیستی و سازمان آزادی بخش فلسطین انجام شد که طی آن جبهه خلق برای آزادی فلسطین- فرماندهی کل، «آبراهام عمرام» نظامی صهیونیست را که در عملیات لیتانی در سال ۱۹۷۸ اسیر شده بود، در ازای آزادی ۷۶ اسیر فلسطینی که تعداد زیادی از آنها زن بودند آزاد کرد.

-۲۳ نوامبر ۱۹۸۳ :در این تاریخ تبادل اسرا میان رژیم صهیونیستی و جنبش فتح انجام شد و در آن رژیم اشغالگر ۴۷۶۵ اسیر فلسطینی را در ازای شش نظامی صهیونیست که در سال ۱۹۸۲ اسیر شده بودند آزاد کرد.

-۱۰ مه ۱۹۸۵ :در این تاریخ رژیم صهیونیستی ۱۱۵۵ اسیر فلسطینی و لبنانی را در ازای آزادی سه نظامی اسرائیلی آزاد کرد که این تبادل با جبهه خلق برای آزادی فلسطین انجام شد.

اکتبر ۱۹۹۷: در این تاریخ شیخ احمد یاسین و همراهانش در ازای آزادی ۲ جاسوس موساد آزاد شدند.

-اکتبر ۲۰۰۹ :رژیم صهیونیستی در این تاریخ ۲۰ اسیر زن فلسطینی از کرانه باختری و نوار غزه را در ازای دریافت یک ویدیوی دو دقیقه ای از «گلعاد شالیط» نظامی معروف اسرائیلی و اطمینان از زنده بودن او آزاد کرد. گلعاد شالیط در ژوئن ۲۰۰۶ اسیر شده بود.

۱۱ اکتبر ۲۰۱۱ :در این تاریخ یکی از مهمترین و معروف ترین معامله های تبادل اسرا میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی انجام شد که طی آن ۱۰۲۷ اسیر فلسطینی در چارچوب توافقی که حماس آن را «وفاداری به آزادگان» نامید در ازای آزادی گلعاد شالیط آزاد شدند.

نوامبر ۲۰۲۳ :در این تاریخ در مرحله اول آتش بس بشردوستانه در نوار غزه و توقف موقت جنگ ۲۴۰ اسیر فلسطینی از جمله ۱۶۹ کودک دختر و پسر و ۷۱ اسیر زن در ازای ۵۰ اسیر صهیونیستی آزاد شدند. این معامله میان حماس و رژیم صهیونیستی انجام شد.

ژانویه ۲۰۲۵ :یکشنبه شب ۱۹ ژانویه جاری حماس در حضور گسترده رزمندگان خود، سه اسیر زن اسرائیلی را طبق توافق آزاد کرد و در ساعت بامداد دوشنبه ۹۰ اسیر فلسطینی که اغلب آنها زن بودند آزاد شدند.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تاریخچه تبادل اسرا میان مقاومت فلسطین واسرائیل / ۱۰ معامله مهم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.