نقض حکم اعدام ناپدری از سوی دیوان عالی کشور



به گزارش مشرق، یک سال قبل زن جوانی با مراجعه به پلیس آگاهی شکایتی علیه همسرش مطرح کرد و در تشریح ماجرا گفت: چند سال قبل وقتی دخترم ۴ ساله بود همسرم را در یک سانحه رانندگی از دست دادم. مدتی بعد یکی از بستگان نزدیک همسرم به خواستگاری ام آمد و من برای اینکه دخترم زیر دست غریبه بزرگ نشود پیشنهادش را پذیرفتم و با او ازدواج کردم. اوایل زندگی خوبی داشتیم تا اینکه دخترم کم کم بزرگ شد و من متوجه تغییر رفتارش شدم، گوشه گیر شده بود و گاهی هم عصبی و پرخاشگر؛ بعد متوجه شدم که او نسبت به پدرخوانده اش حس خوبی ندارد. در نهایت تصمیم گرفتم او را پیش روان شناس ببرم و بعد از چند جلسه متوجه موضوعی شدم که از ناراحتی به مرز سکته رسیدم؛ همسرم مدتی بود که دخترم را آزار می داد. حالا هم از او شکایت دارم و می خواهم به اشد مجازات محکوم شود.

با این شکایت مرد ۴۳ ساله بازداشت شد و در بازجویی ها وقتی در برابر مستندات قرار گرفت لب به اعتراف گشود و گفت: من مهسا را آزار داده ام و حالا هم عذاب وجدان دارم و پشیمان هستم.

با اعترافات صریح متهم برای وی کیفرخواست صادر و پرونده برای رسیدگی به شعبه ۱۱ دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد.

در دادگاه چه گذشت

در ابتدای این جلسه مادر قربانی به جایگاه رفت و گفت: با اینکه از این مرد فرزند مشترکی دارم اما برایش درخواست اشد مجازات را دارم.

سپس دختر ۱۷ ساله به جایگاه رفت و با تشریح آزارهای ۷ ساله ناپدری درخواست اشد مجازات کرد.

پس از آن متهم به جایگاه رفت و گفت: من بیماری اعصاب و روان دارم و همین موضوع باعث شده تا چنین کاری بکنم، حالا هم از کارم پشیمانم و تقاضای بخشش دارم. اگر پزشکی قانونی سلامت روانی ام را بررسی می کرد حرف هایم اثبات می شد.

در پایان جلسه قضات وارد شور شدند و با توجه به مدارک موجود در پرونده، متهم را به اعدام محکوم کردند.پس از صدور رأی، متهم به حکم صادره اعتراض کرد و پرونده به دیوان عالی کشور رفت.

در این میان وکیل متهم با ارائه مدارکی مدعی شد موکلش از سلامت روان برخوردار نیست و اختلال روانی دارد.

با طرح این ایرادات، قضات شعبه ۵۱ دیوان عالی کشور حکم اعدام را شکستند و خواستار رسیدگی دوباره به پرونده شدند. به این ترتیب قرار شد متهم پس از معاینه از سوی کارشناسان پزشکی قانونی، در شعبه هم عرض محاکمه شود.

پرسش و پاسخ در نقض حکم اعدام ناپدری از سوی دیوان عالی کشور

گفتگو با هوش مصنوعی