شرایط وخیم معیشتی نیروهای خدماتی شهرداری شیراز در جوار دستمزدهای ۲۰ میلیون تومانی



رانندگان استیجاری که ۹۹ درصد رانندگان شهرداری را تشکیل می دهند، نیروهای فضای سبز، نیروهای حجمی ضعیفترین دستمزدها را دارند، در حالی که به گفته عضو هیئت رئیسه شورای شهر شیراز ۶ ماه است شهردار وعده ساماندهی داده و اقدامی نکرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، ساماندهی دستمزدها در شهرداری، اقدامی انقلابی نیاز دارد. تفاوت عمیق دریافتی ها و کیفیت و سطح زندگی کارمندان شهرداری و اعمال حداقل حقوق ممکن بر عده ای از نیروهای زحمتکش خدماتی بر هیچ کس پوشیده نیست.

شورای اسلامی شیراز با ارائه طرحی دو فوریتی توسط خواست خدایی، سرانجام در اولین اقدام برای بهبود معیشت رانندگان استیجاری اقدام کرد و شهردار مکلف به ارائه لایحه افزایش درآمد این قشر شد.

۳ و نیم میلیون تومان دریافتی ماهانه رانندگان شهرداری

افسانه خواست خدایی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر شیراز در گفت وگو با خبرنگار فارس در تشریح وضعیت دریافتی برخی از اقشار و نیروهای خدماتی شهرداری به ویژه رانندگان استیجاری گفت: کمترین حقوق در حال حاضر در شهرداری را نیروهای حجمی، نیروهای فضای سبز و گروه رانندگان استیجاری دریافت می کنند.

وی در خصوص رانندگان استیجاری توضیح داد: رانندگان استیجاری خودشان شاغل در شهرداری نیستند و برای اینکه به بدنه شهرداری اضافه نکنند قرارداد نه با شخص که با ماشین او بسته شده است.

راننده مدیران شهرداری، اعضای شورای شهر و سرویس هایی که در شهرداری وجود دارد، توسط این رانندگان انجام می شود.

وی با بیان اینکه دریافتی این افراد تنها سه و نیم میلیون تومان است، افزود: به عنوان مثال یک پراید که راننده تعدادی از کارمندهای شهرداری است، ماهانه سه میلیون و ۵۰۰ بابت هم ماشین، هم استهلاک خودرو و مصرف بنزین، هم قراردادی که با شهرداری دارد و هم رانندگی دریافت می کند که در حوزه کاری خودش ممکن است تا شب هم به طول بکشد و نگهش دارند.

خواست خدایی ادامه داد: رانندگان استیجاری متفاوتند، راننده شخصی که شامل رانندگان مدیران می شود و زمان کاری بیشتری دارند؛ اما رانندگان اعضا و کارمندان از صبح تا ظهر هستند و با توجه به ساعت کاری حقوقشان متفاوت است اما بالاترین حقوق دریافتی آنان کمی بیش از چهار میلیون است که آن زمان کاریش خیلی زیاد است.

این عضو شورا تصریح کرد: این رانندگان وضعیت وخیم معیشتی دارند، تعدادشان به من مراجعه کردند و گفتند حتی برای پرداخت اجاره خانه هم وام می گیریم.

شهردار در ارائه طرح تعلل کرد

وی اعلام کرد: همه رانندگان شهرداری استیجاری هستند مگر تعداد اندکی که با یک قرار داد، وضعیتشان شرکتی شده و در حقیقت ۹۹ درصد رانندگان شهرداری استیجاری هستند.

عضو هیئت رئیسه شورای شهر شیراز گفت: همه حقوق ها در شهرداری ارتقا پیدا کرد اما حقوق رانندگان همچنان سه و نیم میلیون تومان مانده است؛ ما درخواست کردیم از شهردار که یک لایحه بیاورید و ساعت کاری آنها را افزایش دهید که حقوقشان اضافه شود یا مبلغی که در هر ساعت در نظر گرفته شده را بالا ببرید تا وضعیت معیشتی این افراد بهبود پیدا کند. حتی رانندگان هم یکبار به صورت جمعی به شهرداری مراجعه کردند اما متأسفانه شهردار در ارائه طرح تعلل کرد به همین دلیل با توجه به شرایط سخت اقتصادی رانندگان من یک طرح دو فوریتی مبنی بر افزایش ۵۰ درصدی حقوق رانندگان استیجاری را ارائه دادم.

وی در توضیح طرح گفت: طرح شامل این مورد است که شهردار ملزم است ظرف ۱۵ روز پیشنهادات خود را برای افزایش حقوق به شورا ارائه دهد و حقوق رانندگان استیجاری در سال جدید افزایش ۵۰ درصدی داشته باشد و با این افزایش، شاید حقوقشان به پنج و نیم میلیون برسد. در حالی که این ها هزینه بنزین و استهلاک ماشین را هم دارند و واقعا کفاف یک زندگی را نمی دهد.

بستن راه های خنثی کردن طرح

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مورد راه های جلوگیری از امکان خنثی شدن طرح گفت: در لایحه نهایی حتما ذکر می شود که با افزایش حقوق، ساعت کاری کاهش پیدا نکند که باز همان درآمد را داشته باشند یا شهرداری اقدام به تعدیل نیرو و اخراج تعدادی از این رانندگان نکند.

وی ادامه داد: طرح ما مصوب شده و شهردار مکلف است تا ۱۵ روز لایحه ارائه دهد، بعد از ارائه، لایحه نیاز به چکش کاری دارد که همین موارد در آن حتما ذکر شود که لایحه را دور نزنند و همان دستمزد را مجددا تخصیص بدهند.

کم نیستند افرادی که در شهرداری بالای ۲۰ میلیون حقوق می گیرند

وی با تأکید بر اینکه من پیگیر حق و حقوق رانندگان استیجاری، نیروهای فضای سبز و پسماند هستم، گفت: اینها آسیب پذیرترین قشرها در شهرداری هستند که اکنون حقوق سه میلیون تومانی می گیرند.

خواست خدایی با اشاره به اینکه ما حتی حقوق ۲ میلیون تومانی هم در شهرداری داریم، اظهار کرد: حقوقی که اصلا نمی شود با آن زندگی کرد در حالیکه اکنون در شهرداری نیروهای رسمی وجود دارد که بالای ۲۰ میلیون حقوق می گیرند و حقوق های بالای ۲۰ میلیون در شهرداری کم نیست، بعد چطور راننده ای که صبح تا شب در اختیار این نهاد است، همه دریافتیش باید سه و نیم میلیون باشد.

انواع و اقسام قرارداد نیروها در شهرداری

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شیراز در پاسخ به این سؤال که آیا تصمیمی برای ساماندهی و عادلانه کردن دریافتی ها در شهرداری وجود ندارد، گفت: در نطق پیش از دستورم پیشنهادی که دادم این بود شهرداری باید به سمت نظام ساماندهی منابع انسانی و دریافتی های آنها برود و پیشنهاد دادم در کمیسیون برنامه و بودجه یک نظام هماهنگ ایجاد شود. اکنون بزرگترین مشکل شهرداری مازاد نیرو است. در دوره های قبل شاهد بودیم که نیروهایی به شهرداری اضافه می شد که اکنون البته قطع نشده اما تا حدی مدیریت شده و کمتر شده است.

خواست خدایی به تنوع قراردادها در شهرداری هم گریزی زد و گفت: انواع و اقسام قراردادها و نیروهای مختلف را در شهرداری داریم و باید یک نظام هماهنگی بین نیروها ایجاد کنیم. الان حتی نیروهایی که در فضای سبز هستند هر کدام متعلق به یک شرکتند. این دیگر نور علی نور است. همین نیروهای حجمی و شرکتی، شرکتهایشان هم با هم فرق دارد و دردسرهای خاص خودش را ایجاد کرده است.

۶ ماه منتظر اقدام شهردار

وی در خصوص ساماندهی وضعیت کنونی گفت: حالا در اولین قدم برای بهبود شرایط رانندگان اقدام کردیم، به شهردار پیشنهاد دادیم رانندگان استیجاری را زیر مجموعه یک شرکت قرار دهند که یک هماهنگی ایجاد شود اما در این ۶ ماه ترتیب اثری داده نشد و تصمیم گرفتم حداقل وضعیت معیشتی آنها را کمی بهبود دهیم.

خواست خدایی تصریح کرد: اگر شهردار طرح بهتری برای جایگزینی ارائه و تضمین کند حقوق رانندگان افزایش می یابد استقبال می کنیم اما اگر بخواهد شیوه ای به کار گیرد که این اتفاق نیفتد من از طرح کوتاه نمی آیم. این طرح تصویب شده و اکثریت اعضا هم رای داده اند.

پای احقاق حقوق نیروهای آسیب پذیر ایستاده ام

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای شهر شیراز تاکید کرد: در مورد طرح های مختلف این بعید نیست که شهرداری سر بازبزند اما بستگی به پیگیری شخصی که طرح را ارائه داده دارد و من حتما پیگیر حق و حقوق این نیروها هستم.

وی ادامه داد: اینها یا کارمند شهرداری هستند یا نیستند، اگر شهرداری می گوید نیروی ما نیستند، حجمی نیستند، شرکتی نیستند و ما با ماشین قرارداد بسته ایم، این ماشین اینها سرمایه زندگی شان است که دارد از بین می رود. وقتشان هم که گرفته می شود.

این عضو شورا در پایان در مورد احقاق حقوق سایر نیروهای شهرداری گفت: برای بهبود شرایط سایر نیروها هم باید طرح و لایحه مجزا داده شود. ما به شهردار پیشنهاد مدیریت یکپارچه منابع انسانی را دادیم، که یک نظام باشد. اما اگر وی اقدامی نکند، برای سایر اقشار هم باید دوباره طرح دو فوریتی ببریم.

انتهای پیام/م/ع

پرسش و پاسخ در شرایط وخیم معیشتی نیروهای خدماتی شهرداری شیراز در جوار دستمزدهای ۲۰ میلیون تومانی

گفتگو با هوش مصنوعی