کرونا هم حریف معلمان روستایی نشد



ایسنا/همدان کروناویروس باعث و بانی تعطیلی زودهنگام و بلندمدت مدارس شده و دانش آموزان با وجود اینکه سخت به آنها نمی گذرد و تمام مدت را در حال بازی و تفریح هستند، با این حال نسبت به درس و تکالیفی که هر ساله موظف به انجام آنها بودند، غافل مانده اند.

با وجود شرایط موجود، معلمان دلسوز بیکار ننشسته و با ایجاد گروه ها در فضای مجازی سعی در پیشبرد اهداف درسی دانش آموزان داشتند که نتیجه این تلاش و زحمات معلمان در ایام امتحانات مشخص خواهد شد.

در مقابل معلمان مدارس شهری که تقریبا اکثر دانش آموزان به انواع و اقسام تجهیزات و امکانات فضای مجازی مسلط هستند و با خیال راحت در هر مکان و موقعیتی می توانند دروس خود را از طریق گوشی های هوشمند پیگیری کنند، دانش آموزانی روستاها هستند که نه تنها گوشی هوشمند ندارند بلکه اینترنتی در روستا و مکان زندگی آنها وجود ندارد تا پابه پای سایر هم مقطعی های خود پیش روند و به ناچار در این روزهای کرونایی بر سر زمین کشاورزی و یا به دنبال دام ها در دشت و کوه روزگار می گذرانند.

با این شرایط معلمانی هستند که تاب و توان دور ماندن از دانش آموزان را ندارند و با این شرایط کرونایی بر سر کلاس های درس حاضر می شوند.

حمید حسنی، یکی از معلمان متعهد همدانی است که در یکی از روستاهای دور افتاده قهاوند مشغول تدریس است و پنج دانش آموز دارد. او با وجود کروناویروس در مدرسه حضور پیدا کرده و به درب تک تک منازل دانش آموزان رفته و آنها را در سرکلاس دور هم جمع کرده است.

او درباره انگیزه این کار به خبرنگار ایسنا گفت: از زمان شیوع کروناویروس از حال و روزگار دانش آموزان بی خبر بودم و از جایی که این روستا به اینترنت دسترسی ندارد، مطمئن بودم که بچه ها از درس جا می مانند.

حسنی ادامه داد: دانش آموزانی که مدتی از درس و مدرسه دور می مانند، اغلب بی انگیزه شده و تمایلی به ادامه تحصیل نخواهند داشت و این امر باعث از بین رفتن زحمات چندین ماهه معلمان می شود.

او تصریح کرد: روز اولی که با وجود کروناویروس تصمیم گرفتم به مدرسه بروم، خانواده ام نگرانی زیادی داشتند و می ترسیدند که بیمار شوم اما با توکل بر خدا و حفظ موارد بهداشتی، به روستا و درب تک تک منازل دانش آموزان رفتم، در ابتدا آنها با دیدنم تعجب کردند اما بعد از مدتی همراهم شدند و کلاس درس را دایر کردیم.

این معلم دوره ابتدایی بیان کرد: دانش آموزان روستایی بسیار مظلوم هستند و با وجود امکانات آموزشی ضعیف، پیشرفت درسی زیادی دارند و اغلب به مدارج بالای علمی می رسند.

زهرا کریمی، یکی از معاونان مدارس بخش سردرود است که دو هفته ای می شود مدرسه روستا را باز کرده و پاسخگوی سوالات و مشکلات دانش آموزان روستا شده است.

او درباره وضعیت دانش آموزان روستای محل تدریس خود گفت: دانش آموزان این روستا به گوشی هوشمند و اینترنت دسترسی ندارند و اغلب آنها از شبکه آموزش پیگیر دروس خود هستند.

کریمی ادامه داد: شبکه های صداوسیما با وجود اینکه کمک زیادی به دانش آموزان می کند اما چون تکرار ندارد، بیشتر دانش آموزان ضعیف را با مشکل مواجه کرده است.

او درباره افت تحصیلی دانش آموزان نیز بیان کرد: این وقفه طولانی تعطیلی، باعث افت تحصیلی دانش آموزان شده به طوریکه اغلب آنها مشغول بازیگوشی هستند و تمایلی به درس خواندن ندارند و روحیه رقابت و شور و حالی که در مدرسه شاهد بودیم، رخت بربسته و حس و حال درس خواندن از بین رفته است.

کریمی درباره عدم توجه خانواده های روستایی به موضوع درسی دانش آموزان نیز بیان کرد: بسیاری از خانواده ها پیگیر مسائل درسی دانش آموزان نیستند و بیشتر دختران دانش آموز در همان دوره های تحصیلی پایین ازدواج می کنند و هرگز به مقاطع بالاتر ارتقاء نمی یابند.

او ادامه داد: با وجود این بیماری منحوس در جامعه، نمی توانستم در منزل بمانم و از شرایط دانش آموزانم غافل باشم و از طرفی آموزش و پرورش قول توزیع درسنامه را داده که منتظر دریافت این اقلام هستیم.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان نیز درباره مدارس و روستاهایی که به اینترنت دسترسی ندارند و وضعیت دانش آموزان این روستاها به خبرنگار ایسنا گفت: شبکه آموزش به طور ۹۹ درصدی در کل استان فعال است و این شبکه مشکل عدم دسترسی به اینترنت را تا حدودی مرتفع ساخته است.

یاسر نانکلی به شبکه های رادیویی اشاره و بیان کرد: شبکه رادیویی آموزشی الوند نیز برنامه های آموزشی را در طول روز آماده کرده و در اختیار شنوندگان قرار داده است.

او با اشاره به توزیع درسنامه در بین مدارس روستایی، ادامه داد: اعزام راهبران آموزشی به روستاهایی محروم بخشی از اقداماتی است آموزش و پرورش در راستای آموزش دانش آموزان انجام داده است.

نانکلی تأکید کرد: باز شدن مدارس بستگی به تصمیم ستاد ملی کرونا دارد و به محض اعلام رسمی، معلمان ما آمادگی حضور در کلاس درس را دارند هر چند تاکنون معلمان زیادی با وجود کرونا و احساس مسئولیت به مدارس سرکشی کرده اند.

این مقام مسئول درباره تدابیر لازم برای برگزاری امتحانات نیز گفت: در بحث فاصله گذاری اجتماعی، حوزه های امتحانی افزایش خواهد یافت و دانش آموزان با فاصله برای امتحانات حضور خواهند یافت و از طرفی اقلام و لوازم بهداشتی مورد نیاز برای شرکت دانش آموزان در سر جلسه امتحان فراهم شده، از این رو خانواده ها نگران این موضوع نباشند.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان همدان نیز گفت: در روستاهای دور افتاده استان دبیرستان وجود ندارد و اغلب این دانش آموزان در مدارس شبانه روزی به تحصیل می پردازند.

نعمت الله بحیرایی با بیان اینکه مدارس شبانه روزی نیز با وجود کروناویروس اقدام به توزیع جزوات و موارد درسی کرده است، یادآور شد: کارگروه بهداشت، ایمنی و سلامت در راستای تأمین سلامت دانش آموزان در دوران بازگشایی مدارس تشکیل و تمهیدات لازم برای حضور مجدد دانش آموزان در مدارس فراهم شده است.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کرونا هم حریف معلمان روستایی نشد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.