روایت رتبه ۴ رشته هنر از شب های استرس زای پیش از کنکور



به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان کنگان،کنکور یکی از مراحلی است که دانش آموزان پس از دوازده سال تحصیلی برای ورود به دانشگاه و ادامه تحصیل در رشته مدنظر باید در آزمون سراسری کنکور شرکت کنند.

برخی دانش آموزان کنکور را جدی گرفته و شبانه روز برای آن تلاش می کنند تا بتوانند به رتبه و دانشگاه مورد نظر خود برسند و برخی دیگر به کنکور اهمیت زیادی نمی دهند و طبعیتا وقت کمی را به مطالعه برای کنکور اختصاص می دهند.

امروز در این گفت وگو به سراغ یکی از داوطلبان کنکور سراسری هنر می رویم که توانست با مطالعه شبانه روزی رتبه ۴ منطقه ۳ را کسب کند.



فارس: از چه زمانی شروع کردی به مطالعه ی جدی برای کنکور؟

کیمیا رضائی فر متولد شهرستان نیریز، استان فارس که شهر مادری اش است و پدرشون مازندرانی است، از دوسالگی در کنگان زندگی می کنند.

از تیرماه ۹۸ به صورت پراکنده شروع کردم. ساعت مطالعه ام در تابستان کمتر بود چون دوست نداشتم انرژی خودم را از دست بدهم، ولی از مهرماه ۹۸ به صورت جدی شروع کردم. همچنین از آبان ماه ۹۸منظم و با برنامه ادامه دادم.

فارس: اولین جرقه ای که شما را سمت این رشته کشاند چه بود؟

از همان اول دوست داشتم در هنرستان درس بخوانم که به دلیل شرایطی که وجود داشت تجربی خواندم و از کلاس دهم در نظر داشتم برای آینده خود در رشته هنر ادامه تحصیل بدهم. از سال یازدهم و دوازدهم فهمیدم که تجربی برای آینده شغلی ام مناسب نیست و تصمیم گرفتم هنر بخوانم تا بتوانم به علاقه و هدف خود برسم.

فارس: وقتی رتبه ات را فهمیدی چه کار کردی؟

ساعت هفت و نیم صبح بیدارم کردند و گفتند که رتبه ها اعلام شده که اول رتبه دوستم را فهمیدم و شدیدا خوشحال شدم و با خوشحالی وارد سایت سازمان سنجش شدم و به محض اطلاع از رتبه به مادرم زنگ زدم.

فارس: در آزمون های آزمایشی شرکت می کردید؟

فقط یک سال در قلمچی شرکت کردم که از آبان ماه ۹۸ تا قبل از ورود ویروس کرونا به کشور هشت آزمون حضوری و بعد از ورود ویروس کرونا به کشور سه آزمون آنلاین شرکت کردم. شاید براتون جالب باشه که رتبه آزمون با رتبه کنکورم یکی بود.

فارس: آینده شغلی در هنر برای شما نگران کننده نیست؟

خیر، معتقدم که آدم در چیزی که علاقه دارد، بهتر می تواند برای آن تلاش کند. در عین تغییر رشته به هنر، سختی های آن هم برایم ارزشمند بود و همانطور حس می کنم در آینده هم بنا بر علاقه ام تلاش خواهم کرد. به نظرم در هر رشته ای، بر حسب تلاش فرد برای بهتر شدن، درآمدی نیز وجود دارد.

فارس: هفته ی قبل کنکور و خود روز کنکور را چطور گذراندی؟

به طور کلی حدود یک ماه قبل از کنکور شروع کردم به تست زدن سوال های کنکورهای سال های قبل که برنامه ام تا یک هفته قبل از کنکور همین بود و شب قبل از کنکور تا ساعت ۱۱ شب درس می خواندم که این را برای بقیه رشته ها و داوطلبان توصیه نمی کنم. به نظر من خواندن برای کنکور هنر مثل سنگی است و ما سیزیف؛ زمانی که حس می کنیم به بهترین نقطه رسیدیم و همه مطالب را خواندیم این سنگ به اول مسیر باز می گردد که این به دلیل وجود منابع آزاد این رشته است.

فارس: از چه تکنیکی سر جلسه کنکور استفاده کردید؟

سوال هایی که حس می کردم سخت هستند ولی بعد می توانم آن ها را جواب بدهم علامت می زدم که دوباره بازگردم و سوال هایی که احساس می کردم بلد نیستم را کلا خط می زدم.(تکنیک ضربدر منها)

فارس: در دوران کنکور چه کسی بیشتر بهت انگیزه می داد؟

خودم و البته خانوادم، فکر نکنید خود خواهم. واقعا احساس می کنم انگیزه و محرک پیشرفت، متاثر از عوامل درونی است.

فارس: باتوجه به تعویق چندباره کنکور آیا بر روحیه شما تاثیر گذاشت یا خیر؟ دوست داشتید زودتر برگزار شود یا خیر؟

با تعویقی که دفعه اول صورت گرفت موافق بودم چون شرایط سختی بود و به نظرم تصمیم درستی بود ولی بار دوم که یک هفته مانده به کنکور بود که تعویق رد شد بسیار فشار مضاعفی بود بر بازه زمانی استرس زای موجود و دوست داشتم زودتر برگزار شود.

فارس: چه اشتباهی را اگر برگردید تکرار نمی کنید؟

سعی می کردم از همان اول بیشتر سراغ کتاب های درسی و هنرستان بروم، شاید تابستان زمان مطالعه ام را کمی بیشتر می کردم.

فارس: چه توصیه ای به داوطلبان کنکور ۱۴۰۰ دارید؟

اگر بخواهم برای رشته هنر بگویم ، واقعا باید با علاقه بیایید. بعضی افراد فکر می کنند که هنر ساده است در صورتی که شما با هفت درس تخصصی روبه رو می شوید که شاید تجربه خواندن آن در رشته های دیگر را نداشته اید. علاوه بر آن به دلیل منابع زیاد هنر ممکن است انرژی خود را از دست بدهید. برای همین تنها توصیه ام این است که واقعا با علاقه بیایید.

فارس: در دوران کنکور تفریحات شما چه بود؟

فیلم، البته ترجیح می دادم هر دو هفته یک بار و بعد از آزمون های آزمایشی نگاه کنم اما خب تفریح واقعی من کتاب های غیر درسی ام بود.

فارس: آیا از گوشی استفاده می کردید؟

بله اما هیچ برنامه ارتباطی یا شبکه های اجتماعی نداشتم و از گوشی به عنوان زمان سنج استفاده می کردم.

فارس: انتظار این رتبه را داشتید؟

بله، اما اگر بهتر می شد هم تعجب نمی کردم.

فارس:در کارهای منزل به مادرتان کمک می کردید یا فقط درس می خواندید؟

خیر من یا کتابخانه بودم یا در اتاق دربسته. حتی کم پیش می آمد خانواده من را ببینند.

فارس: روزانه چقدر مطالعه داشتید؟

به خاطر مدرسه رفتن کمی سخت بود چون رشته درسی ام متفاوت بود و روزهایی که مدرسه داشتم حدودا ۶ساعت و در روزهایی که مدرسه نداشتم ۸ الی ۱۱ ساعت متغیر بود.

فارس: دوست دارید در چه رشته ای و دانشگاهی درس بخوانید؟

اولویت اول من طراحی پارچه و لباس تهران است و دو اولویت بعدی من طراحی پارچه و لباس دانشگاه های دیگر. در نهایت، رشته ادبیات نمایشی مدنظرم است.

فارس: چگونه استرس دوران کنکور و ایام کرونا را مدیریت می کردید؟

قضیه کرونا به طورکلی درگیرم کرد و استرس داشتم مبادا خودم یا یکی از اعضای خانواده ام به آن مبتلا شود و به نظرم این برای یک کنکوری سخت است که یکی دو هفته به دلیل بیماری مطالعه نداشته باشد.

فارس:کسی در خانواده شما این رشته را قبلا خوانده یا خیر؟

درخانواده دو نفر را داریم که یکی نقاشی و دیگری گرافیک خوانده اند.

فارس: فعالیت های دیگری غیر از مطالعه درسی داشتید؟

پنج سال در زمینه داستان نویسی و همچنین چندسال نقاشی می کردم.

فارس: مشکلات شما در زمان تحصیل در دوران کنکور چه بود؟

یکی از بزرگترین مشکلاتی که برای یک کنکوری هنر در کنگان وجود دارد این است که بار خواندن مطالب تخصصی جدید کاملا بر دوش خود شخص است و متاسفانه در کنگان کسی را ندیدم که تاریخ هنر را تدریس کند و همچنین مشاور خوبی برای این رشته پیدا نکردم و تمام این وظایف و برنامه ریزی ها بر عهده خودم بود.

فارس: حرف آخر شما؟

من از پدر و مادرم تشکر می کنم که به تصمیم من در این زمینه احترام گذاشتند و اعتماد کردند و همچنین اجازه دادند که مسیر آینده ام را خودم انتخاب کنم و از هیچ پشتیبانی فروگذاری نکردند. همچنین می خواستم از آقای گلابی مسؤول قلمچی که واقعا دلسوزانه به فکر دانش آموزان این شهرستان هستند تشکر کنم.

گفت وگو: صلاح خنافره

انتهای پیام/خ
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «روایت رتبه ۴ رشته هنر از شب های استرس زای پیش از کنکور» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.