مرکز غربالگری بیماری های بدخیم در بیمارستان آیت الله خوانساری اراک راه اندازی شد



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سیدمحمد جمالیان ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه در راستای بهداشت اقدامات مناسب و خوبی انجام شده اظهار داشت: پیشگیری از درمان بهتر است، شعار چندین ساله بوده که بسیاری از مردم به این شعار اعتقاد ندارند و باید در این زمینه فرهنگ سازی انجام دهیم، استان مرکزی در بحث غربال گری رتبه سوم تا هشتم در کشور دارد.

وی افزود: مردم باید در مراکز سلامت جامع شهری حضور پیدا کنند، در این مراکز قندخون، وزن سنجی و غیره انجام می شود، یکی از معضلات سلامت استان مرکزی چاقی و کم تحرکی است، کارشناس سلامت در مراکز جامع سلامت وجود دارد و رژیم های غذایی را ارئه می دهد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: روانشناسان مراکز جامع سلامت فرد را از نظر خلقی و روحی تحت بررسی قرار می دهند و کارشناسانی برای امر ترک سیگار و دخانیات در این مراکز وجود دارد.

جمالیان خاطرنشان کرد: پیشگیری از بیماری های غیرواگیر یکی از برنامه های اصلی دانشگاه علوم پزشکی در سال ۹۹ است.

وی افزود: مرکز غربالگری بیماری های بدخیم در بیمارستان آیت الله خوانساری راه اندازی شد و دستگاه های آندوسکوپی، برونکوسکوپی و کولونوسکوپی تهیه شده و افراد در معرض خطر در سطح یک توسط مراکز جامع سلامت شناسایی می شوند در این بخش ها مورد بررسی قرار می گیرند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد:چون این مرکز درمانی بیماران بدخیم پذیرش می شوند؛ اکثریت مردم از بیمارستان آیت الله خوانساری می ترسند و وحشت در بین مردم ایجاد شده است.

جمالیان افزود: تمامی افرادی که به بیمارستان آیت الله خوانساری مراجعه می کنند دارای بیماری بدخیم نیستند، باید ترس و وحشت را از مردم دور کنیم، در فاز سوم این بیمارستان سعی داریم این بیمارستان را از حالت تک تخصصی به بیمارستان ژنرال تبدیل کنیم.

وی اضافه کرد: تمام سرطان ها منجر به مرگ نمی شود و برخی از بیماران سرطانی تحت درمان قرار می گیرند و به زندگی عادی خود برمی گیرند و وحشت بین مردم از بیمارستان آیت الله خوانساری جایگاه علمی ندارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به اینکه سال ۹۹ یک پویش غربالگری سرطان در آیت الله خوانساری راه اندازی می شود گفت: چند سال نیروی فوق تخصصی به استان مرکزی ورود پیدا نکرده بود، اما امسال، ۱۳ نیروی فوق تخصص به استان مرکزی ورود پیدا کردند و بیش از ۶۰ درصد از این نیرو های فوق تخصص کار خود را آغاز کردند و مابقی در مراحل پایانی کار ها در وزرات بهداشت هستند.

را ه اندازی کلینیک بیماری های مزمن کلیوی یکی از برنامه های علوم پزشکی در سال ۹۹ است

جمالیان بیان کرد: در رشته های ریه، گوارش، غدد نیرو های فوق تخصصی در استان مرکزی حضور پیدا کردند و در بحث بیماری های عروق اعزام به تهران نیاز نیست، را ه اندازی کلینیک بیماری های مزمن کلیوی یکی از برنامه های علوم پزشکی در سال ۹۹ است.

وی اضافه کرد: هدف از راه اندازی کلینیک بیماری های مزمن کلیوی پیشگیری از افزایش بیماران نیازمند دیالیز است، کیفی سازی آموزش، اصلی ترین فرآیندی است که اتفاق افتاده و سعی کردیم اعضای هئیت علمی خود را توانمند کنیم.

نیروی انسانی چه کادر آموزش و پشتیبان یکی از معضلات دانشگاه علوم پزشکی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: به دلیل اینکه در سه سال گذشته حدود یک هزار نفر بازنشسته داشتیم؛ امروز کمبود نیروی انسانی چه کادر آموزش و پشتیبان یکی از مهمترین معضلات دانشگاه علوم پزشکی است .

جمالیان ادامه داد: هیچ گونه مجوز جذب برای جایگزین نیروی بازنشسته وجود نداشته و فشار زیادی بر بدنه دانشگاه علوم پزشکی وارد می شود، اصلی ترین هدف در بحث دانشجویی افزایش نشاط است.

وی خاطرنشان کرد: در دهه فجر برای ساخت سوله دوم ورزشی دانشجویی گلنگ زنی شد تا اساتید و اعضای هیئت علمی هم بتوانند از این سوله استفاده کنند، امیدواریم در حوزه دانشجویی خیران ورود پیدا کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: ۴۵۰ دانشجو متاهل وجود دارد، اگر خوابگاه متاهلی برای این دانشجویان فراهم شود با توجه به مشکلات اقتصادی با فراغ بیشتری به مسائل آموزشی خود رسیدگی می کنند.

جمالیان با اشاره به اینکه احداث خوابگاه دانشجویی یک نوع کار فرهنگی، باقیات الصاحات و ماندگاراست گفت: با وجود اینکه سال گذشته با شرایط سختی آغاز شد و ابتدای سال بحث سیل به وجود آمد و تعداد زیادی دارو و شیر خشک به شهر های لرستان و خوزستان ارسال کردیم، مشکل جدی در سطح استان نداشتیم.

کم ترین میزان فوت و عوارض ناشی از آنفلوانزا در استان مرکزی وجود داشت

وی بیان کرد: بحث آنفلوانزا به بهترین شکل ممکن در استان کنترل شد و کم ترین میزان فوت و عوارض ناشی از آنفلوانزا در استان مرکزی وجود داشت و قبل از شیوع این ویروس در استان جلسات متعددی برگزار شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: قرارداد خرید ۲۵ میلیارد تومان تجهیزات به روز پزشکی توسط دانشگاه علوم پزشکی منعقد شده در این راستا یک دستگاه شتاب دهنده خطی ویژه بیماری های صعب العلاج و سرطان ها که تنها ۴ دستگاه از آن وارد کشور شده بود به قیمت ۱۶ میلیارد و۳۰۰ میلیون تومان به استان مرکزی اختصاص یافت که با نصب آن در بیمارستان آیت الله خوانساری اراک، این بیمارستان خدمات مربوطه در غرب کشور را ارائه می دهد.

داروخانه های بخش خصوصی به دلیل مطالبات خود از بیمه ها وضعیت خوبی ندارند

وی با اشاره به اینکه یک دستگاه آنژیوگرافی در بیمارستان امیرالمومنین(ع) اراک نصب شده گفت: علی رغم بدهی های موجود، اجازه کمبود دارو را ندادیم، اما داروخانه های بخش خصوصی به دلیل مطالبات خود از بیمه ها وضعیت خوبی ندارند و دانشگاه باید تاوان پرداخت نشدن مطالبات داروخانه ها را به دوش بکشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به اینکه سال دارویی سختی را پشت سر گذاشتیم گفت: در زمان کوتاهی با مشکل آنسولین مواجه بودیم که با تدابیر معاونت غذا و دارو، اعلام به داروخانه های ویژه و واردات دارو مشکل را برطرف کردیم.

جمالیان خاطرنشان کرد: احداث کلینیک هپکو به مبلغ ۳٫۵ میلیارد تومان و تجهیز آن به مبلغ ۳ میلیارد تومان را داشتیم که اوایل سال ۹۹ راه اندازی می شود.

وی با اشاره به ویروس کرونا گفت: متاسفانه در مورد بیماری کرونا شاهد شایعاتی هستیم که قابل قبول و مستند نیست و حتی یک مورد ابتلا به این بیماری در سطح کشور نداشتیم و مردم باید تنها خبر ها را از رسانه های معتبر دنبال کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: خوشبختانه در استان مرکزی امکان تشخیص بیماری کرونا را داریم و کیت های تشخیص این بیماری از آلمان تهیه شده ، نیروی تخصصی در کلینیک امام رضا(ع) درنظر گرفته شده است و در صورت وجود مورد مشکوک ظرف ۲۴ ساعت می تواند نتیجه قطعی را اعلام کند.

جمالیان با اشاره به اینکه ۳ مرگ در بیمارستان های خصوصی و دولتی استان گزارش شده عنوان کرد: معتقدم یک مورد قصور پزشکی هم زیاد است، اما در کشورهای پیشرفته نیز این قصور وجود دارد به طوری که ۱۳ درصد میزان مرگ در آمریکا ناشی از قصور پزشکی است.

مدیر دارویی معاونت غذا و دارو: نظارت و بازرسی ها کفایت لازم برای جلوگیری از تخلف عطاری ها را ندارد

محمدرضا سلمانی زاده، مدیر دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک هم در این نشست با اشاره به پلمپ عطاری های غیر مجاز گفت: پلمپ مغازه های بدون پروانه وظیفه سازمان اصناف است و عطاری های دارای پروانه دائما توسط بازرسان سازمان غذا و دارو، بازرسان اماکن و اتاق اصناف بازدید می شود.

وی افزود: تعداد زیادی پرونده وجو دارد و با یک بارتخلف نمی توان این عطاری ها را پلمپ کرد، زمانی که درعطاری چند قلم دارو غیرمجاز وجود دارد، آن دارو به عنوان داروی قاچاق به اداره تملیکی داده می شود.

مدیر دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تصریح کرد: باتوجه به رشد قارچ گونه عطاری ها و درآمد کاذب آنها نظارت و بازرسی ها کفایت لازم برای جلوگیری از تخلف عطاری ها را ندارد، امیدواریم باز نگری قوانین به صورتی انجام شود که عطاری ها از دانشگاه علوم پزشکی مجوز خود را دریافت کنند.

سلمانی زاده خاطرنشان کرد: زمانی که عطاری ها مجوز خود را از دانشگاه علوم پزشکی دریافت کنند، نظارت بیشتری بر این عطاری ها انجام می شود، اما اکنون مجوز عطاری ها از سازمان دیگری صادر می شود و آدرس های بعضی عطاری ها را نداریم.

وی افزود: بعضی از عطاری ها مجوز کسب ندارند و برای دانشگاه علوم پزشکی، اداره اماکن و اتاق اصناف نا شناخته هستند، عطاری ها در مناطق مختلف استان وجود دارند و بازدید مشترکی با اتاق اصناف انجام دادیم و تعداد زیادی پرونده تشکیل شده است.

مدیر دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی اضافه کرد: در تابستان ۹۸ تعدادی عطاری مواد مخدر عرضه می کردند و به دستور قضایی این عطاری ها پلمپ شدند، در عطاری هایی که داروی مسکن وجود داشت به محاکم قضایی ارجاع داده شد.

سلمانی زاده بیان کرد: کارشناسان درمان بر عطاری هایی که در امر درمان دخالت داشتند نظارت و با آنها برخورد کردند، زمانی می توانیم بگوییم کمبود دارو داریم که هیچ گونه از برند دارو اعم از داخلی و وارداتی در کشور وجود نداشته باشد.

وی عنوان کرد: واردات تمامی دارو هایی که در سطح کشور توان تولید آن وجود دارد را ممنوع کرده، واردات قرص زادیتن به سبب سیاست های کلی وزرات بهداشت ممنوع شده و دارو های مشابه با کارآیی این قرص در بازار وجود دارد.

انتهای پیام/۷۱۲/ز

پرسش و پاسخ در مرکز غربالگری بیماری های بدخیم در بیمارستان آیت الله خوانساری اراک راه اندازی شد

گفتگو با هوش مصنوعی