عرضه نخستین واژه نامه یادگیری الکترونیکی درنمایشگاه کتاب



آزاده مهرپویان استاد دانشگاه و عضو انجمن بین المللی آموزش باز و از راه دور (ICDE) نروژ، بازرس و رئیس روابط بین الملل انجمن یادگیری الکترونیکی ایران و مولف در گفت و گو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس در مورد کتاب مرجعی که از وی به همراه سمانه عسگری در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می کند، گفت: «واژه نامه توصیفی یادگیری الکترونیکی» نخستین فرهنگ لغت جامع یادگیری الکترونیکی دنیا است که فروردین ۹۸ در ایران به چاپ رسیده است.

این مولف در توضیح نگاهش به یادگیری الکترونیکی و ضرورت تالیف این اثر بیان کرد: یادگیری الکترونیکی، اصول علمی شناختی یادگیری مؤثر چند رسانه ای را با استفاده از تکنولوژی آموزشی الکترونیکی است که پژوهش ها و نظریه شناختی ثابت کردندکه انتخاب روش های همزمان چند رسانه ای مناسب می تواند یادگیری را به صورت موثری افزایش دهد در ایران یادگیری الکترونیکی جوان اما با سرعت بالای در حال توسعه و پیشرفت است.با گسترش انقلاب یادگیری الکترونیکی در سرتاسر جهان، و برون سپاری آموزش الکترونیکی در حال تبدیل شدن به یک فعالیت عادی، این حوزه و دامنه آن واقعا گیج کننده گردیده است. برخی از مجموعه های ناقص، بروزنشده، غیر یکپارچه و پراکنده از یادگیری الکترونیکی در دنیا وجود دارد. آنچه در حال حاضرمورد نیاز بود یک فرهنگ لغتی جامع از آموزش الکترونیکی که تمامی کلمات و عبارات آموزش و یادگیری الکترونیکی در یک کتاب است که معنای هر واژه فقط به صورت تخصصی در زمینه یادگیری الکترونیکی را ارایه شود.

وی ادامه داد: فرهنگ لغات و واژه نامه های بسیاری در رشته های فناوری اطلاعات، کامپیوتر، آموزش و تکنولوژی آموزشی به رشته تحریر درآمده است اما واژه نامه ای که فقط ویژه یادگیری الکترونیکی باشد هنوز در دنیا به چاپ نرسیده است، فایل ها و صفحات وب بسیار محدود و پراکنده ای از این دست واژگان در فضای مجازی که افراد به صورت شخصی منتشر کردند به چشم می خورد اما هرگز واژه نامه جامع که تمام دامنه این حوزه تخصصی را پوشش دهد به چاپ نرسیده است و این فرهنگ جامع را بدلیل عدم وجود مرجع اصلی علمی در دنیا، نخستین بار انگلیسی به انگلیسی به جامعه علمی عرضه می شود.

مهرپویان متذکر شد: این اثر در نسخه انگلیسی به فارسی در حال نگارش و اتمام است و باعث افتخار و مباهات است که مرجعی علمی نخستین بار در ایران به چاپ رسد و از آن مرجع اصلی نسخه ای نیز به زبان فارسی برگردان گردد.

وی درباره محتوای کتاب افزود: این کتاب بروز شامل بیشتر عبارات متدوال مربوط به یادگیری الکترونیکی است و بیش از ۶۳۰ اصطلاح و تعاریف از جمله: راهنمای عملی برای کاربران یادگیری الکترونیکی؛ فناوری آموزشی؛اصلاحات مرتبط با تجزیه و تحلیل، طراحی، توسعه، پیاده سازی و ارزیابی فرایندها و ابزارها برای توسعه یادگیری الکترونیکی؛ فرهنگ و محیط یادگیری الکترونیکی و آخرین تحولات.

این محقق در مورد ویژگی های اثر و مخاطبان آن توضیح داد: این کتاب مرجع و کاربر پسند می تواند برای افرادی که در حوزه فنی و غیر فنی یادگیری الکترونیکی و آموزش های مجازی فعالیت دارند، مفید واقع شود و کتاب حاضر در ضمن سادگی ، خوانایی، روانی به بالاترین استانداردهای تخصصی با دقت می پردازند.

مهرپویان در پایان از تمامی دانشجویانش در حوزه یادگیری الکترونیکی و همکارانش در آموزش های مجازی برای تجربه های ارزشمند در کنار آنان و همچنین از غلامعلی منتظر (رئیس هیات مدیره انجمن یادگیری الکترونیکی ایران، معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان، رئیس دبیرخانه هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان، قائم مقام پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، رئیس شورای پژوهشی مرکز تحقیقات سیاست علمی ایران عضو کمیته تخصصی آموزش های علمی-کاربردی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران و عضو شورای علمی مرکز ملی اطلاعات علمی ایران) که در طول تالیف کتاب نگارندگان اثر را همراهی کرده است، قدردانی کرد.

آزاده مهرپویان در همین حیطه «واژه نامه و اصطلاحنامه تجارت بین الملل» را در تابستان امسال در دست چاپ دارد.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «عرضه نخستین واژه نامه یادگیری الکترونیکی درنمایشگاه کتاب» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.