نگهداری ۵۰۰ نسخه خطی و چاپ سنگی با موضوع ولی عصر(عج) در کتابخانه آستان قدس- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، به نقل از آستان نیوز، سید رضا صداقت حسینی اظهارداشت: در این نسخ بخش هایی به صورت اختصاصی و یا فصلی به حضرت صاحب الأمر(عج) اختصاص یافته است.

صداقت حسینی در ادامه به وجود نسخه ارزشمندی از «مطالب السوول فی مناقب آل الرسول» کتابت شده به سال ۷۲۵ قمری تألیف محمد بن طلحه نصیبی اشاره کرد و افزود:نسخه «مطالب السوول فی مناقب آل الرسول» با ۷۱۹ سال قدمت دارد.

وی به وجود نسخ متعدد از اثر کلامی حدیثی ابن طاووس به نام «الطرائف فی معرفه مذاهب الطوائف» اشاره و تصریح کرد: این اثر که به فارسی ترجمه شده از نسخه های نفیس مرکز نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی است که در سال ۹۷۶ قمری کتابت شده، توسط نادرشاه افشار در سال ۱۱۴۵ قمری وقف شده است.

وی از دیگر اثر ارزشمند سیدبن طاووس با عنوان «مهج الدعوات و منهج العبادات» یاد کرد که در سال ۹۴۸ قمری توسط علی حکاک استرآبادی کتابت شده و نقل ادعیه و حرزها را از پیامبر اکرم(ص) شروع و به امام زمان(عج) ختم کرده است.

صداقت افزود: این اثر توسط آقا جمال خوانساری از علمای قرن ۱۲ به فارسی ترجمه شده و نسخه آستان قدس از این ترجمه نیز توسط محمدقلی کمره ای به سال ۹۹۲ کتابت شده است.

وی همچنین به ۲۰ نسخه ارزشمند از «شهاب الثاقب» تألیف فیض کاشانی در ۱۰۵۷ قمری اشاره کرد که در سال ۱۱۱۱ق به خط نستعلیق در صفحات ۲۳ سطری بر کاغذ فرنگی کتابت شده است.

صداقت، ۳۰ نسخه خطی و چاپ سنگی از کتاب «علائم ظهور» کتابت شده در قرن چهاردهم را از دیگر نسخ ارزشمند این مجموعه عنوان کرد.

«رساله رجعت» علامه محمدباقر مجلسی که در آن، دوازده حدیث درباره امامت و ظهور حضرت قائم (عج) به نام شاه سلیمان صفوی نگاشته شده، از دیگر آثاری بود که وی به معرفی آن پرداخت و گفت: از این اثر ۱۵ نسخه خطی و چاپ سنگی نفیس موجود است که نسخه کتابت محمدابراهیم مرودشتی در سال ۱۲۳۹ قمری به خط نستعلیق ۲۱سطری از آن جمله است.

وی اظهار کرد: «سرمایه ایمان» عبدالرزاق لاهیجی به کتابت سال ۱۱۱۵ قمری، «جلاءالعیون» محمدباقر مجلسی به کتابت ۱۲۲۵ قمری و «تریاق فاروق» تألیف و کتابت محمدحسین بن محمدعلی شهرستانی درسال ۱۳۰۱ قمری از دیگر نفایس خطی این مرکز در موضوع حضرت ولی عصر(عج) است.

صداقت حسینی در ادامه، به اثری با عنوان «حجج الرضویه» با موضوع ظهور حضرت مهدی(عج) اشاره کرد که توسط محمد عصار به خط نستعلیق تحریری ۱۹ سطری بر کاغذ مشقی در سال ۱۳۴۱ تألیف و وقف این آستان شده است.

شایان ذکر است، وجود نسخه های خطی بسیار نفیس و منحصر در مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی باعث شده پژوهشگران و محققان و علاقمندان به میراث مکتوب شیعه به تحقیق و تصحیح پیرامون آثار موجود در این گنجینه پرداخته و نفایس کهن و ماندگار موجود در آن را احیا کنند.

انتهای پیام/۲۸۲/.

پرسش و پاسخ در نگهداری ۵۰۰ نسخه خطی و چاپ سنگی با موضوع ولی عصر(عج) در کتابخانه آستان قدس- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی