توپ قرمز روی سیم و کابل برق برای چیست؟- اخبار بازار تسنیم



اگر تا به حال به کابل های برق فشار قوی واقع در اطراف بزرگراه ها، مناطق کوهستانی، دره ها و به ویژه فرودگاه ها توجه کرده باشید، احتمالا اشیا رنگی به شکل توپ را بر روی این سیموکابل ها دیده اید. آیا از خودتان پرسیده اید که چرا اصلا این توپ ها وجود دارند یا توپ روی سیم برق چه کاربردهایی می تواند داشته باشد؟ در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با کاربرد توپ روی سیم و کابل برق آشنا کنیم؛ پس همراه ما باشید.

دلیل استفاده از توپ روی سیم برق چیست؟

توپ روی کابلبرق کاربرد نشانگر بر روی کابل ها و سیم های برق دارد و به آن توپ نشانگر دید هوایی نیز می گویند. وزن توپ روی سیم برق چیزی در حدود ۷٫۷ کیلوگرم است و قطر این توپ نشانگر باید بین ۵۱ الی ۹۱ سانتی متر باشد. توپ روی سیم برق معمولا از جنس پلی اتیلن با عیار بالا ساخته می شود. بر روی سطح این توپ های نشانگر چندین سوراخ تعبیه می شود تا از جمع شدن آب درون آنها جلوگیری شود.

همان طور که در بخش قبلی نیز اشاره شد، مهم ترین کاربرد این توپ های نشانگر در اطراف فرودگاه ها و فضایی است که ارتفاع پرواز هواپیماها کاهش می یابد. با استفاده از این توپ های نشانگر، خلبان هواپیماها، هلی کوپترها و …، خطوط انتقال برق را مشاهده می کنند و احتمال برخورد این اشیا با کابل برق فشار قوی کاهش پیدا می کند. برای آشنایی با کابل فشار قوی این نکته را بدانید که به طور کلی جریان الکتریسیته ای که ولتاژی بیشتر از ۱۰۰۰ ولت یا همان ۱ کیلو ولت داشته باشد برق فشار قوی محسوب می شود. در برخی موارد برای حصول اطمینان از مشاهده شدن خطوط برق در شرایط جوی مختلف، از توپ های چشمک زن استفاده می شود.

انواع توپ سیم برق بر اساس رنگ بندی

توپ های نشانگر سیم برق در رنگ های مختلفی تولید می شوند؛ اما رنگ استاندارد توپ روی سیم برق، نارنجی است. تفاوت خاصی از نظر معنا و مفهوم در میان رنگ توپ های نشانگر وجود ندارد و تنها هدف از استفاده از توپ های نشانگر، ایمنی هواپیماها، هلی کوپترها و … است. دلیل تولید توپ های نشانگر در رنگ های مختلف این است که در برخی از شرایط جوی و موقعیت مکانی، سایر رنگ ها نسبت به رنگ نارنجی که رنگ استاندارد توپ نشانگر است، بهتر دیده شوند.

از دیگر رنگ های توپ های نشانگر می توان به رنگ های قرمز، سفید، زرد و … اشاره کرد. برای افزایش طول عمر توپ های نشانگر، در هنگام تولید این توپ ها از رنگ دانه های مقاوم به اشعه فرابنفش استفاده می شود. البته نکته مهم در مورد انتخاب رنگ توپ های نشانگر این است که در صورتی که قرار است کمتر از چهار توپ بر روی یک خط انتقال برق قرار گیرد، باید همه توپ های نشانگر به رنگ نارنجی انتخاب شوند. در صورتی که قرار است بیش از چهار توپ بر روی کابل یا سیم قرار بگیرد، می توان از رنگ های نارنجی، سفید، زرد و.. استفاده کرد. هدف از وضع این قانون ایجاد بهترین دید برای خلبان هواپیما و هلی کوپتر است.

فاصله گذاری توپ روی سیم برق

قاعده کلی فاصله گذاری توپ روی سیم برق، ۶۱ متر است و توپ های نشانگر باید در این فاصله از یکدیگر قرار بگیرند. البته باید توجه داشته باشید که در مناطق حساس تر مانند فواصل نزدیک به فرودگاه ها، باید تعداد توپ های نشانگر بیشتر شود و آنها در فاصله ۵ الی ۱۰ متری از یکدیگر قرار گیرند.

در هنگام نصب توپ روی سیم برق باید توجه داشته باشید که این توپ باید روی بالاترین سطح قرار گیرد و نباید سیم یا کابلی بالاتر از سطح توپ نشانگر باشد. در صورتی که برای انتقال برق از بیش از یک سیم استفاده شده است، توپ نشانگر باید بر روی هر دو سیم قرار بگیرد. در این حالت شرایط بارگذاری و وزن توپ نشانگر بر روی هر دو سیم تقسیم و فشار کمتری به سیم ها وارد می شود.

روش نصب توپ روی سیم برق

توپ نشانگر از دو نیم کره تشکیل شده و نصب آن بسیار ساده است. برای نصب توپ روی سیم برق تنها کافی است این دو نیم کره را از دو سمت کابل یا سیم برق با استفاده از گیره به هم وصل کنید. ابعاد و وزن این توپ های نشانگر می بایست با توجه به شرایط سیم ها تعیین شوند.

گفتار پایانی

با مطالعه این متن دریافتیم که هدف از استفاده از توپ روی سیم برق ایمنی هواپیماها، بالگردها و سرنشینان آنهاست. با بهره گیری از توپ روی سیم برق و تفاوت رنگی آنها با پس زمینه محیط، خلبان می تواند موقعیت مکانی سیم های برق را تشخیص دهد و خطر برخورد هواپیما با این خطوط از بین برود. رنگ استاندارد این توپ ها نارنجی است؛ اما در برخی شرایط به دلیل ایجاد دید بهتر برای خلبان از رنگ های دیگر نیز استفاده می شود. این توپ ها باید در فواصل معین و در مکان های حساس تر در فواصل نزدیک مورداستفاده قرار گیرند. در پایان امید است که این مطلب در مورد توپ روی سیم برق موردتوجه شما قرار گرفته باشد.

«این مطلب تبلیغاتی است»

پرسش و پاسخ در توپ قرمز روی سیم و کابل برق برای چیست؟- اخبار بازار تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی