یک بار برای همیشه بودجه شرکت های دولتی را شفاف کنیم



به گزارش مشرق، حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی گزارش این کمیسیون در خصوص عملکرد بودجه سال ۱۳۹۹ و عملکرد ۶ ماه نخست بودجه ۱۴۰۰ اظهار داشت: سال ۱۳۷۵ وقتی گزارش تفریغ بودجه را در مجلس قرائت می کردیم ۹۰ درصد حرف های امروز را می زدیم و این نشان می دهد که آن زمان اشکالاتی در ساختار بودجه و شرکت های دولتی بوده که امروز هم همچنان است.

وی ادامه داد: شرکت های دولتی امروز به نحوی عمل کرده اند که اعداد و ارقام ارائه شده به مجلس واقعی نیست؛ یعنی مجلس ارقام واقعی آنها را نمی داند و مصوبه مجلس با عملکرد آنها تفاوت دارد.

بیشتر بخوانید: ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۱ به هفته آینده موکول شد

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: نمی دانیم چرا اسم ۱۵۰ مجموعه را شرکت گذاشته اند؟ چرا کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با زیرمجموعه شرکت ها آمده است؟

حاجی بابایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۸۸۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت است که ۹۵۰ هزار میلیارد تومان از آن برای شرکت های دولتی است و ۵۰ درصد بدهی شرکت های دولتی نیز مربوط به شرکت ملی نفت و پتروشیمی ها است.

وی با بیان اینکه هر روز بودجه هزینه ای شرکت ها افزایش می یابد، به مشخص نبودن سود و زیان برخی از این شرکت ها اشاره کرد و اظهار داشت: یک شرکت در یکسال ۱۷ هزار میلیارد تومان سود داشته است با این رقم چقدر می توان اشتغال ایجاد کرد؟ !

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه بعد از ۴۲ سال رابطه شرکت ملی نفت، گاز و پتروشیمی ها با دولت شفاف نشده است، به درآمد ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی نفت اشاره کرد و گفت: تا امروز یک ریال از این درآمد در بودجه حسابرسی نشده است.

حاجی بابایی با بیان اینکه نمی خواهیم در بودجه شرکت ملی نفت دخالت کنیم افزود: معلوم نیست سهم ۱۴٫۵ درصدی شرکت ملی نفت در کجا هزینه می شود؟

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تأکید کرد: مجلس به دولت کمک کند که این مسأله حل شود چرا که علت همه مشکلات این است که بودجه شفاف نیست در کشور مشکل پول نداریم بلکه مشکل حسابرسی و شفافیت داریم.

نماینده مردم همدان در مجلس همچنین با بیان اینکه ۶۰ میلیارد دلار یارانه پنهان پرداخت می شود، گفت: به این رقم باید ۹۰ میلیارد دلار هزینه غیرشفاف رابطه شرکت ها با دولت را هم اضافه کرد و در مجموع باید با شفافیت، تکلیف این ۱۵۰ میلیارد دلار را معلوم کرد.

وی در پایان خواستار تشکیل یک کمیته تخصصی شد و گفت: با تشکیل این کمیته در این ۴ ماه که بودجه بررسی می شود بر روی شرکت های دولتی متمرکز شویم تا برای سال ۱۴۰۱ اعلام شود که بودجه این شرکت ها برای مردم شفاف شده است.

پرسش و پاسخ در یک بار برای همیشه بودجه شرکت های دولتی را شفاف کنیم

گفتگو با هوش مصنوعی