تأکید استاندار خراسان جنوبی بر فرآوری محصولات کشاورزی



به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سیدمحمدرضا هاشمی در ادامه سفرهای استانی خود صبح امروز با ادای احترام به مقام شامخ شهدای والامقام شهرستان سربیشه سفر خود به این شهرستان را آغاز کرد.

در این سفر نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی، سرپرست فرمانداری سربیشه و جمعی از مدیران استانی و شهرستانی استاندار را همراهی می کنند.

حضور در شورای اداری، دیدار با اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران، بازدید از چند طرح عمرانی و اقتصادی، برپایی میزخدمت در مهدیه سربیشه و دیدار چهره به چهره با مردم درح در حسینیه این شهر از برنامه های پیش بینی شده برای این سفر بود.

مجتمع های گلخانه ای در شهرستان سربیشه توسعه یابد

استاندار خراسان جنوبی در شورای اداری شهرستان سربیشه اظهار کرد: شهرستان سربیشه از چهار فرصت ارزشمند کشاورزی، گردشگری، معدن و بازارچه مرزی بهره مند است.

وی با بیان اینکه امنیت پایدار استان خراسان جنوبی را مدیون مرزنشینان هستیم، گفت: با وجود کاهش سفره های زیرزمینی به جهت کم شدن میزان بارندگی ها، بر توسعه مجتمع های گلخانه ای و نیز کاشت محصولات کم آب بر و گیاهان دارویی تأکید داریم.

آبرسانی به ۴۵۰ روستای استان با تانکر

هاشمی تاکید کرد: بحث آزادسازی پهنه های معدنی و تفویض اختیار به استان را هم در قالب مکاتبه مطالبه کردیم و در جلسه دیدار رئیس جمهور با استانداران، این موضوع مطرح شد. تأکید ما بر فرآوری محصولات کشاورزی و معدنی و پرهیز از خام فروشی است.

وی بیان کرد: ۴۵۰ روستا با تانکر آبرسانی می شوند و همه باید به جد برای رفع این مشکلات و کمک به توسعه خراسان جنوبی گام برداریم.

همه باید در راستای گره گشایی از مشکلات مردم همت کنیم

استاندار خراسان جنوبی گفت: اینکه رویه سفرهای شهرستانی را تغییر داده و به طور ویژه با دهیاران دیدار می کنیم، به منظور تحقق طرح توانمندسازی روستاها از طریق ایجاد اشتغال و تولید ثروت است و همه باید در راستای گره گشایی از مشکلات مردم همت کنیم.

وجود ظرفیت های عظیم کشاورزی و دامداری در سربیشه

مصطفی نخعی نیز در شورای اداری شهرستان سربیشه اظهار کرد: ظرفیت های بسیار ارزشمندی در بخش کشاورزی و دامداری در شهرستان سربیشه داریم و در بسیاری از تولیدات رتبه اول یا دوم هستیم و باید تلاش بسیاری به ویژه در بحث فرآوری محصولات کشاورزی انجام دهیم.

وی بیان کرد: از هشت کشاورز نمونه استان خراسان جنوبی سه نفر آنان از شهرستان سربیشه هستند که گویای ظرفیت های عظیم این شهرستان در بحث کشاورزی و دامداری است .

بیشترین مراودات ایران با افغانستان از طریق مرز ماهیرود در حال انجام است

نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت مرز ماهیرود در این شهرستان، گفت: بیشترین مراودات ایران با افغانستان از طریق مرز ماهیرود در حال انجام است و تاکنون زیرساخت های خوبی در این مرز فراهم شده اما همچنان تا رسیدن به نقطه مطلوب که منافع بیشتر مردم مرزنشین است، فاصله زیادی داریم.

صدور مجوز کولبری برای مرزنشینان خراسان جنوبی

نخعی با بیان صدور مجوز کولبری برای مرزنشینان خراسان جنوبی، عنوان کرد: باید از این ظرفیت قانونی استفاده بیشتری به نفع مرزشینان داشته باشیم.

نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنا بر مطالعات انجام شده شهرستان سربیشه جزو بهترین مناطق کشور در زمینه انرژی های تجدیدپذیر خورشیدی و بادی است اما ظرفیت انتقال برقی که قرار است در شهرستان تولید شود، وجود ندارد و باید هر چه زودتر برای ایجاد پست های انتقال برق برنامه ریزی شود.

در بسیاری از محدوده های معدنی سربیشه جاده و برق وجود ندارد

نخعی با بیان اینکه معدن از دیگر ظرفیت های شهرستان سربیشه است که تاکنون اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده، تصریح کرد: واحد فرآوری کروم، مس و منیزیت راه اندازی شد اما ظرفیت ها خیلی بیشتر از اینها است مشروط به اینکه زیرساخت ها آماده و تکمیل شود.

وی گفت: در بسیاری از محدوده های معدنی جاده و برق وجود ندارد لذا طبیعی است که نمی تواند در خدمت اقتصاد و اشتغال منطقه و استان قرار بگیرد لذا باید زیرساخت ها تکمیل شود.

سایت پرتوافکنی محصولات کشاورزی راه اندازی شود

نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: شهرستان سربیشه قطب کشاورزی و در نزدیکی مرز افغانستان قرار دارد و تلاش کردیم سایت پرتوافکنی محصولات کشاورزی را در این شهرستان راه اندازی کنیم. امیدواریم با حمایت استانداری، اولین و تنها مرکز سایت پرتوافکنی محصولات کشاورزی شرق کشور را در شهرستان سربیشه داشته باشیم و این ماموریت را به این شهرستان بدهند.

به مناطق کم برخوردار بیشتر توجه شود

وی با اشاره به وضعیت بهداشت و درمان شهرستان سربیشه، گفت: علی رغم تلاش های انجام شده اما وضعیت خوب نیست و در شهر سربیشه، درح و نازدشت کمبود پزشک و پرستار داریم و در بحث تجهیزات مدتهاست هنوز سی تی اسکن به نتیجه نرسیده است. عدالت هم اقتضا می کند به مناطق کم برخوردار بیشتر توجه شود نباید وضعیت بهداشت و درمان مردم سربیشه اینگونه نامطلوب باشد و این بزرگترین گلایه ای است که مردم دارند.

مردم از وضعیت استخدامی ها در شهرستان ها گلایه دارند

نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی انتقاد کرد: دو سال پیش رئیس امور عشایر کشور برای اجرای پروژه آبرسانی به برخی مناطق عشایری استان قول داده اما هنوز این پروژه ها آغاز نشده است. مردم از وضعیت استخدامی ها در شهرستان ها گلایه دارند چون بعد انجام مصاحبه نیروهای غیربومی انتخاب می شوند و هنوز نیامده درخواست انتقال می دهند. این کار خلاف عدالت، قانون، شرع و اخلاق است که ظرفیت های شهرستان اشغال شود بعد نیروهای بلافاصله بعد از استخدام انتقال یابند و در مناطق دیگر مورد استفاده قرار گیرند.

بیش از ۶۵ درصد جمعیت سربیشه را روستائیان تشکیل می دهند

سرپرست فرمانداری سربیشه نیز در شورای اداری شهرستان اظهار کرد: این شهرستان با مساحت ۸ هزار و ۲۰۰ کیلومترمربع به بام استان خراسان جنوبی شهره است. کاظم معتمدنژاد، پدر علم ارتباطات ایران، مهدی بلالی مود، پدر علم سم شناسی ایران و جمشید صباغ زاده، پدر علم لیزر ایران از مشاهیر شهرستان سربیشه هستند.

جواد میرزاجانی با اشاره به اینکه بیش از ۶۵ درصد جمعیت این شهرستان از روستاییان هستند که کشاورزی و دامداری از جمله منابع درآمدی مردم است گفت: این شهرستان دارای سه بخش مود، درح و بخش مرکزی است که هر کدام دارای دو دهستان هستند و حدود ۲۸۷ روستای دارای سکنه داریم که از این تعداد ۱۳۶ روستا دارای دهیاری و ۱۲۱ روستا دارای شورا است.

۸۲ معدن در سربیشه وجود دارد

وی بیان کرد: کارخانه اکسید منیزیوم بزرگترین کارخانه تولید منیزیوم کشور در این شهرستان قرار دارد و ۸۲ معدن در سربیشه وجود دارد که ۴۴ مورد آن فعال است و زمینه اشتغال ۵۷۸ نفر را فراهم کرده است.

سرپرست شهرستان سربیشه با اشاره به پروژه های در حال اجرا در این شهرستان، تصریح کرد: قطعه ۱۳ و ۱۴ راه آهن جنوب به شمال در شهرستان سربیشه قرار داد و هم اکنون قطعه ۱۳ در حال انجام بوده که از پیشرفت قابل توجه ایی برخوردار است.

۷۰ روستای شهرستان سربیشه با تانکر آبرسانی می شود

میرزاجانی به دوبانده سازی محور سربیشه به نهبندان و سربیشه به مرز ماهیرود اشاره کرد و افزود: ۷۰ روستای شهرستان سربیشه با تانکر آبرسانی می شود و در حال حاضر پروژه مجتمع های آبرسانی این شهرستان در حال انجام است که برای تکمیل آن باید تأمین اعتبار شود.

وی از استاندار خراسان جنوبی خواست شهرستان سربیشه در تخصیص اعتبارات ویژه تر دیده شود تا عقب ماندگی ادواری آن کمتر شود.

بازدید استاندار از پروژه های باند دوم شهرستان سربیشه

استاندار خراسان جنوبی در ادامه سفر به شهرستان سربیشه به منظور رصد می‌دانی شرایط و وضعیت پیشرفت فیزیکی پروژه های باند دوم از آنها بازدید کرد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی در این بازدید اطلاعات مربوط به اجرای باند دوم محورهای سربیشه-نهبندان به طول ۲۵ کیلومتر و سربیشه- ماهیرود به طول ۱۲۳ کیلومتر را ارائه کرد.

میرمحمد مودی گفت: در محور سربیشه-نهبندان ۳ کیلومتر باند دوم به بهره برداری رسیده و ۲۲ کیلومتر در دست احداث است که در حال حاضر ۲۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی افزود: از محور سربیشه- ماهیرود نیز ۳۷ کیلومتر به بهره برداری رسیده و ۸۶ کیلومتر در دست اقدام است.

بازدید استاندار از کارخانه اکسید منیزیم سربیشه

استاندار خراسان جنوبی در ادامه سفر خود از کارخانه اکسید منیزیم سربیشه بازدید کرد.

استاندار خراسان جنوبی در این بازدید گفت: این بازدید با هدف اطلاع از روند فعالیت این واحد تولیدی و گفتگو با مدیرعامل و عوامل اجرایی مجموعه در راستای بررسی راهکارهای توسعه شرایط موجود، افزایش تولید و اشتغالزایی بیشتر انجام شد.

وی افزود: واحدهای تولیدی نقش بسیار مؤثری در ماندگاری جمعیت و تأمین امنیت دارند. امنیت پایدار با ماندگاری مردم در منطقه تأمین و حفظ می شود. توجه به مقوله های اشتغال و تولید از تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری و دولت وفاق ملی است که در استان نیز با جدیت دنبال می شوند.

هاشمی بیان کرد: سربیشه یکی از شهرستان های کم برخوردار، مرزی و البته با استعداد و با پتانسیل استان است. یکی از طرح های تولیدی موفق با اشتغالزایی بالا همین کارخانه تولید اکسید منیزیم است که باید به همه مدیران و کارگرانش خداقوت گفت.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه امروز بیش از هزار نفر نیرو در این کارخانه مشغول کار هستند، تأکید کرد: بیش ۵ هزار خانوار به طور مستقیم از این واحد تولیدی بهره می برند.

مدیرعامل کارخانه اکسید منیزیم سربیشه گفت: شرکت تهیه و تولید مواد نسوز کشور از سال ۱۳۶۹ با بهره برداری از معادن منیزیت استان های خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان، انواع اکسید منیزیم (سینتره، ذوبی و کلسینه) را تولید می کند که به عنوان مواد اولیه صنعت به ویژه در صنایع دیرگداز کاربرد دارد.

وی افزود: از سال ۱۳۹۵ خطوط تولید انواع فرآورده های نهایی دیرگداز از جمله آجرها و جرم های نسوز در این مجموعه راه اندازی شد و درحال حاضر این کارخانه تأمین کننده بیش از ۴۰ درصد نیاز کشور به جرم های دیرگداز به عنوان ماده اولیه کارخانه های فولاد است. با کوشش حدود هزار نیروی شاغل در این مجتمع، فروش این شرکت در سال جاری از مرز ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال عبور می کند.

بازدید از سایت نهضت ملی مسکن در سربیشه

استاندار خراسان جنوبی همچنین از سایت نهضت ملی مسکن در سربیشه بازدید کرد. این بازدید با حضور دکتر نخعی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، سرپرست فرمانداری سربیشه و جمعی از مدیران استانی و شهرستانی انجام شد.

میزان اراضی الحاق شده به طرح نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت سربیشه، طی سه مرحله ۹۲ هکتار بوده و ۲۱۲ هکتار نیز در حال الحاق است.

در ادامه برنامه های سفر استاندار خراسان جنوبی، نشست صمیمی رؤسای شوراهای اسلامی و دهیاران شهرستان سربیشه با ایشان برگزار شد.

این جلسه به منظور تبیین سیاست های دولت، تشریح برنامه های اولویت دار استان و تأکید بر استفاده از ظرفیت شوراهای اسلامی و دهیاری ها در توسعه شهرستان مرزی سربیشه در حال برگزاری است.

انتهای پیام/ ۲۵۲

پرسش و پاسخ در تأکید استاندار خراسان جنوبی بر فرآوری محصولات کشاورزی

گفتگو با هوش مصنوعی