فرسایش خاک، مقوله فراموش شده سیل



رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: فرسایش خاک مقولهای که در سیل اخیر کمتر به آن توجه شده است.

دکتر مراد سپهوند در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: فرسایش خاک بسیار با ارزش مقولهای است که در سیل اخیر کمتر به آن توجه شده است.

وی اضافه کرد: امسال طی روزهای ۱۱، ۱۲ و ۱۳ فروردین حدود ۶۵۰ میلیون مترمکعب آب از حوضه کشکان به مساحت تقریبی ۹۵۰ هزار هکتار خارج و راهی استان خوزستان شده است.

سپهوند با بیان اینکه بر فرض حداقلی وجود ۲۰ درصد رسوب در این حجم آب، حدود ۳۵۰ میلیون تن رسوب حمل شده که البته فرسایش خاک در این حوضه بیشتر از این مقدار بوده است، ادامه داد: همه خاک فرسایش یافته به رسوب تبدیل نمی شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اشاره به اینکه این رقم بسیار نگران کننده است، افزود: مفهوم آن فرسایش ۳٫۵ سانتی متر خاک با ارزش در کل حوضه است.

وی تصریح کرد: با فرض حداقلی دو درصد مواد آلی، حدود هفت میلیون تن مواد آلی بسیار با ارزش خاک هم از دست رفته است. اینجاست که نقش انجام عملیات مؤثر مکانیکی و بیولوژیکی حفاظت خاک هویدا می شود.

سپهوند بیان کرد: بخش مهم خاک رس، مواد آلی است که همراه جریان خروشان آب راهی مخزن سدهای پایین دست می شود و از حیز انتفاع (سودمندی)خارج می شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان خاطرنشان کرد: رسوبات و نهشته های ناشی از جریان هرز آب و سیل در مناطق مختلف استان خصوصا شهرستان های بروجرد، خرمآباد، کوهدشت و پلدختر مشاهده می شوند.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «فرسایش خاک، مقوله فراموش شده سیل» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.