نصب۸ دستگاه شتاب نگار در کهگیلویه و بویراحمد طی امسال



استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: در حال حاضر ۵ دستگاه شتاب نگار در استان نصب شده و تا پایان سال ۸ دستگاه جدید نصب می شود.

به گزارش ایسناحسین کلانتری» سه شنبه، دوم مهر ماه در نشست کارگروه زلزله استان با اشاره به زلزله خیز بودن کمربند زاگرس افزود: زلزله کرمانشاه که منجر به خسارت جانی و مالی فراوان شد بیانگر زلزله خیز بودن کمربند زاگرس است و در ۵۰ درصد زلزله های پهنه زاگرس در مرکز قرار دارد که استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در مرکز زاگرس است.

وی با اشاره به خسارت زلزله ۵٫۲ ریشتری سال گذشته شهرهای یاسوج و سی سخت اظهارکرد: شواهد علمی نشان می دهد آمادگی لازم برای مقابله با زلزله وجود ندارد که وضعیت بیمارستان ها و سازه های مهم و حیاتی بیانگر همین موضوع است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در مبلمان شهری حداقل های استاندارد رعایت نشده، خاطرنشان کرد: باید به مسائل پژوهشی و یافته های علمی توجه شود چرا که مطالعات آگاهی بیشتری به ما می دهد، ضمن اینکه از محل اعتبارات ملی دستگاه های شتاب نگار و زلزله نگار بیشتری در استان نصب شود.

کلانتری تصریح کرد: نقطه نگران کننده در مواقع زلزله فرصت و تهدیدهایی است که با هم رخ می دهد بنابراین از فرصت ها محافظت کرده و جلوی تهدیدها را باید گرفت.

وی با بیان اینکه شریان های حیاتی استان مانند شبکه آب، برق و فاضلاب تاب آوری لازم را ندارند که باید اقدامات لازم انجام شود، ادامه داد: چند دهه پیش که شهر یاسوج احداث شد توجهی به موضوع زلزله و ایمنی در برابر زلزله و سایر زیرساخت ها نشده و حالا هم قرار نیست یک شبه همه چیز عوض شود. باید همه دستگاهها آمادگی لازم را داشته باشند چراکه زلزله در جاهای که گسل هاست بوقوع می پیوندد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با یبان اینکه ۵ خطوط گاز اصلی از این استان عبور می کند که باید تدابیر لازم در این خصوص اندیشیده شود، تأکید کرد: منابع داخلی استان جوابگوی خرید دستگاه های شتاب نگار و زلزله نگار نیست بنابراین از مرکز انتظار داریم از محل اعتبارات ملی این تجهیزات را برای استان خریداری کنند. در حال حاضر ۵ دستگاه شتاب نگار در استان نصب شده و تا پایان سال ۸ دستگاه جدید نصب می شود.

کلانتری بیان کرد: از محل اعتبارات ملی و استانی سه دستگاه زلزله نگار با توجه به زلزله خیر بودن استان، نصب می شود، مدیران استان در ساخت و سازها حساسیت به خرج دهند.

وی تصریح کرد: اداره کل استاندارد استان با حساسیت و دقت لازم تمام مراکز تولید بتن را بازنگری و واحدهایی که نتوانستند حداقل استانداردها را کسب کنند تعطیل کند چراکه حفظ جان افراد برای ما مهم است. استان کهگیلویه و بویراحمد روی کمربند زلزله است و باید جدی به این مساله پرداخته شود و در برخی جاها که ساختمان های حساس ساخته شده که باید بازنگری شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد شاهد حوادث تلخی مانند سیل، آتش سوزی، رانش زمین، سقوط هواپیما و همه مخاطرات هستیم بنابراین توصیه می شود به استان توجه بیشتری شود.

۵۰درصد واحدهای مسکونی روستایی کهگیلویه و بویراحمد مقاوم نیستند

همچنین حسین جنتی، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد در این نشست گفت: ۸ هزار واحد مسکونی روستایی طی زلزله ۵٫۲ ریشتری اردیبهشت ماه امسال در سی سخت دچار خسارت شدند.

وی افزود: باید برنامه ریزی شود جهت مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد چراکه در صورت وقوع زلزله ۳ یا ۴ ریشتری هم خسارات جدی خواهند دید.

جنتی اظهارکرد: تاکنون ۴۰درصد واحدهای مسکونی روستاهای استان مقاوم سازی شده اند و حدود ۱۲ درصد هم خود مردم مقاوم سازی کردند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: ۵۰درصد واحدهای مسکونی روستایی استان مقاوم نیستند و نیاز به مقاوم سازی دارند.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «نصب۸ دستگاه شتاب نگار در کهگیلویه و بویراحمد طی امسال» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.