آشنایی با مفاهیم کارگزینی و محاسبات سیستم حقوق و دستمزد



مدیریت منابع انسانی یک از بزرگ ترین دغدغه های مدیران ارشد سازمان ها و شرکت ها می باشد.

به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام فراپیام، در ادامه با مطالبی مرتبط با آشنایی با مفاهیم کارگزینی و محاسبات سیستم حقوق و دستمزد آمده است که می خوانیم:

به مجموعه افرادی که در یک سازمان مشغول به فعالیت می باشند منابع انسانی می گویند. صرف نظر از مفاهیم، شیوه ها و رویکردهای مدیریت منابع انسانی، عملیات مرتبط با کارگزینی و محاسبات سیستم حقوق و دستمزد در هر سازمان از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

به مجموعه عملیات مربوط به استخدام، ارتقا شغلی، تعیین دستمزد کارکنان و به کارگیری کارمندان در پست های موردنیاز، کارگزینی می گویند.

واحد کارگزینی در هر سازمان آئین نامه ها و دستورالعمل های استخدامی مرتبط با پرسنل را با رعایت و در نظر گرفتن قوانین کار، تهیه و تنظیم می کند. از طرفی مدیریت جمع آوری اطلاعات کارکنان، انتقال قوانین مرتبط با کار مرخصی، شرح وظایف شغلی و انتقال پرسنل به بخش های مختلف سازمان از مهم ترین وظایف واحد کارگزینی می باشد.

پس از طی شدن پروسه استخدام نیروی انسانی که اولین مرحله از مراحل فعالیت واحد منابع انسانی می باشد، مسئول کارگزینی اطلاعات پرسنلی را از پرسنل اخذ و همچنین توافقات انجام شده در ارتباط با دستمزد را به صورت بایگانی اطلاعات پرسنلی و ثبت در کامپیوتر انجام خواهد داد. طبق مقررات پس از تعیین دستمزد نیروی انسانی در ازای کارکرد ماهانه پرسنل، دستمزد و مزایا در پایان ماه بر اساس قوانین محاسبه و توسط واحد مالی پرداخت می شود.

در ساده ترین حالت محاسبه حقوق با فرمت زیر انجام خواهد شد:

مبلغ خالص حقوق = مبلغ ناخالص- (بیمه+مالیات)

در بخش حقوق هر کارمند اضافات و کسور محاسبه می شود. اضافات حقوق یا حقوق متعلقه شامل: حقوق پایه (حقوق مبنا)، فوق العاده جذب، فوق العاده شغل، حق اولاد، حق مسکن، بن کارگری، حق غذا، حق ایاب و ذهاب، فوق العاده ویژه و … می باشد.

کسور عبارتند از: بیمه، مالیات بیمه عمر، حسن انجام کار، وام صندوق، صندوق پس انداز، تأخیر و غیبت.

طبق قانون کار هر فرد در هر هفته ۴۴ ساعت و در ماه ۱۹۲ ساعت می بایست کار کند و در صورتی که میزان کار مازاد بر این ساعت انجام شود تحت عنوان اضافه کار محاسبه و به پرسنل پرداخت خواهد شد.

لازم به ذکر است برخی از حسابداران عدد ۲۲۰ ساعت را با در نظر گرفتن (۲۲۰=۷٫۳۳*۳۰) محاسبه می کنند.

بدون در نظر گرفتن ۴ جمعه در ماه

(ساعت اضافه کار *۱٫۴)*( حقوق روزانه) =فرمول محاسبه اضافه کار طبق قانون ماده ۵۹.

نظام های پرداخت دیگری با نام نظام امتیازی وجود دارد که در آن نظام با تعیین مجموعه ای از امتیازها، نحوه محاسبه حقوق و مزایا مشخص می شود.

پردازش و محاسبات حقوق گروهی کارکنان در یک سازمان با فرمت های حقوقی متعدد اعم از گروه حقوقی روزانه، ساعتی، مشاوره ایی و … و همچنین دستیابی به اطلاعات پرسنلی کارکنان در لحظه از دغدغه های مدیران سازمان ها می باشد.

گروه نرم افزار ی فراپیام با بیش از ۲۴ سال سابقه کاری در تولید سیستم های مالی و مدیریت در حوزه سیستم های منابع انسانی راهکارهای صنایع مختلف، نرم افزار خود را به بازار ارائه کرده است.

در این متن سعی بر تشریح مفاهیم کارگزینی در سیستم حقوق و دستمزد بوده و مجالی بر معرفی محصولات فراپیام نبوده است، لذا جهت کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با محصولات با شماره تلفن ۸۶۷۴۸ و یا با نشانی اینترنتی www.farapayam.com با ما در ارتباط باشید.

انتهای رپرتاژ خبری

پرسش و پاسخ در آشنایی با مفاهیم کارگزینی و محاسبات سیستم حقوق و دستمزد

گفتگو با هوش مصنوعی