گندمکاران زنجانی رغبتی برای افزایش سطح زیرکشت ندارند



به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، گندم از جمله محصولات استراتژیک است که در استان زنجان توسط کشاورزان بیش تر مورد توجه قرار دارد و قسمت عمده اراضی کشاورزی نیز زیر کشت این محصول می رود، همین عامل باعث شده تا این استان جزو ۱۰ استان برتر تولیدکننده گندم در کشور باشد.

گندم از جمله محصولاتی است که می تواند در بالا بردن توان مالی کشاورزان موثر باشد زیرا این محصول با قیمت گذاری دولت به صورت تضمینی خریداری می شود و کشاورزان دیگر دغدغه بازاریابی محصول را ندارند، هر چند به نظر می رسد قیمت تضمینی اعلام شده نمی تواند به طور کامل هزینه تولید را تامین و سود آوری برای کشاورز داشته باشد، زیرا تمام نهاده های کشاورزی از جمله سم، کود، نوار تیپ، لوله آبیاری تا چند برابر افزایش قیمت دارند و اگر قیمت تضمینی گندم هم بالاتر نرود موجب ضرر و زیان کشاورزان خواهد شد.

در سال زراعی ۹۷_۹۸ در استان زنجان بیش از ۳۲۰ هزار تن گندم برداشت شد که ۲۸۰ هزار تن به صورت تضمینی و توافقی از کشاورزان خریداری گردید، به عبارتی حدود ۷۶ درصد گندم تولیدی استان تحویل سیلوها شد و بهای صد درصدی گندم خریداری شده معادل ۴ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال به کشاورزان پرداخت شد.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان این استان دارای ۸۴۵ هزار هکتار اراضی است که ۴۹۵ هزار هکتار زیرکشت قرار دارد و در این بین گندم بیش ترین سطح زیر کشت دارد و همین امر موجب می شود تا سالانه ۳۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان این استان خریداری شود.

در سال زراعی جاری بر اساس قیمت گذاری دولتی، گندم به قیمت ۱۷۰۰ تومان اعلام شد اما کشاورزان از این قیمت ناراضی بودند و از تحویل گندم تولیدی خود به سیلوها نیز تا حدودی امتناع کردند و ترجیح دادند تا گندم تولیدی را در دامداری ها مورد استفاده قرار دهند که صرفه اقتصادی بیش تری برای گندم کاران داشت.

بر طبق آخرین اعلام ها قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی ۹۸ از طرف دولت از کشاورزان ۲۲۰۰ تومان در کیلوگرم اعلام شده است، با افزایش ۵۰۰ تومانی قیمت گندم در هر کیلوگرم کشاورزان رغبتی برای بالا بردن سطح زیر کشت محصول نداشتند زیرا با این مقدار افزایش قیمت نیز کشاورزان درآمد چندانی نخواهند داشت، زیرا با افزایش چند برابری قیمت نهاده ها، فقط هزینه تولید از کاشت تا برداشت حاصل خواهد شد.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی زنجان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم از زنجان با اشاره به این که در استان سطح زیرکشت گندم نسبت به سال قبل افزایشی نداشته است، اظهار داشت: هدف و برنامه ریزی جهاد کشاورزی افزایش تولید در واحد سطح است و برنامه ای در جهت افزایش سطح زیر کشت محصول استراتژیک گندم ندارد و کشاورزان همچون سال قبل اقدام به کشت این محصول نموده اند و سطح زیر کشت بالا نرفته است.

وی با اعلام این که شهرستان خدابنده بیشترین سطح زیر کشت گندم را دارد، خاطر نشان کرد: حدود ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت گندم دیمی و آبی رفته است.

مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان زنجان سطح زیر کشت پاییزه در استان را ۳۴۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: در حدود ۲۹۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت گندم دیم رفته است و در ۱۸ هزار هکتار گندم آبی کشت شده است.

وی سطح زیر کشت جو در استان را نیز ۳۱ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: سطح زیر کشت جو دیم ۲۰ هزار هکتار و جو آبی ۱۱ هزار هکتار بوده است.

عامری با بیان این که کشت کلزا همچنان در استان ادامه دارد، خاطر نشان کرد: پیش بینی ها بر این است تا یک هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت کلزا برود.

مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان زنجان، تصریح کرد: تمام نهاده های مورد نیاز از قبیل بذر و کود در اختیار کشاورزان قرار گرفته است و عواملی که منجر به افزایش تولید شود به تدریج در زمان مناسب در اختیار کشاورزان قرار داده می شود.

انتهای پیام/۷۵۵۷/ز

پرسش و پاسخ در گندمکاران زنجانی رغبتی برای افزایش سطح زیرکشت ندارند

گفتگو با هوش مصنوعی