خیز «عشق آباد» برای احیای جاده ابریشم بزرگ



کارشناس ترکمن گفت: «عشق آباد» از طریق ایجاد جاده ، خطوط ریلی، مسیرهای دریایی و هوایی مدرن، جاده ابریشم بزرگ را بازسازی می کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «شمشاد ساپاراوا» استاد بخش فنی و حرفه ای وزارت تجارت و روابط اقتصادی ترکمنستان در مورد تلاش این کشور برای بازسازی و احیا مسیرهای جاده ابریشم بزرگ خبر داد.

وی با بیان اینکه «عشق آباد» در عرصه بین المللی به طور فعال استراتژی حمل و نقل جهانی را ترویج می کند، گفت: برای ترکمنستان شرکت در این پروژه تدارکات بین المللی به معنی فعال سازی فرصت های ترانزیتی می باشد.

ساپاراوا ادامه داد: جاده ابریشم بزرگ به لطف اجرای موفقیت آمیز سیاست حمل ونقل «قربان قلی بردی محمداف» رئیس جمهور ترکمنستان بازسازی می شود.

وی افزود: این مسیرها که عملا با مسیرهای بین قاره ای همخوانی دارند تقویت روابط خارجی، گسترش ترانزیت در بخش اروپا و ارتباطات فرهنگی و گردشگری را تضمین می کنند.

ساپاراوا گفت: در چارچوب برنامه رئیس جمهور ترکمنستان در مورد توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور برای سال های ۲۰۱۹-۲۰۲۵ عشق آباد به عنوان پل همکاری های اقتصادی فراقاره ای اروپا، آسیا و اقیانوسیه و آسیای جنوبی پیش بینی شده است.

وی افزود: ترکمنستان در عرصه بین المللی به منظور وحدت فرصت های جغرافیایی، زیربنایی، فنی و تکنولوژیکی کشورها و مناطق مختلف به طور فعال استراتژی جهانی حمل و نقل را ترویج می دهد.

ساپاراوا گفت: خط ریلی بین قاره ای «قزاقستان-ترکمنستان-ایران» به خط اصلی دالان بین المللی شمال – جنوب تبدیل شده است.

وی افزود: این مسیر مناسب راه را به سمت بازارهای آسیایی باز می کند و برای ترکمنستان و قزاقستان که دسترسی مستقیم به اقیانوس ندارد بسیار مهم است.

ساپاراوا گفت: یکی دیگر از مسیرهای حمل و نقل در امتداد مسیر آسیای مرکزی و خاورمیانه (ازبکستان-ترکمنستان-ایران-عمان) قرار گرفته و قزاقستان نیز به این پروژه پیوسته است.

وی ادامه داد: ساخت خط ریلی دیگری میان «ترکمنستان-تاجیکستان-افغانستان» راه به سمت بنادر پاکستان و ایران را باز و به فرایندهای همگرایی در منطقه کمک و جاده ترانزیتی ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان و ترکیه، افغانستان را به اروپا متصل می کند.

ساپاراوا همچنین گفت: بهبود بهره وری سیستم های حمل و نقلی و تدارکاتی در ترکمنستان، حفظ تعادل در تعاملات بین منطقه ای و بین قاره ای، دستیابی به بهره وری از ادغام این سیستم ها برای کشورهای اورآسیا از اهمیت اقتصادی، استراتژی و سیاسی بالایی برخوردار است.

در ترکمنستان حمل و نقل زمینی، هوایی و دریایی با سرعت رو به رشد است.

احداث راه آهن بر روی «آمودریا»، پل جاده ای «ترکمن آباد – فاراب»، بزرگ راه «ترکمن باشی – گاراباغاز»، «ماری – سرخت آباد»، «ترکمن آباد – گازاچاک – داش آغوز«، «ترکمن آباد – ترکمن باشی» در فضای اقتصادی اورآسیا حائز اهمیت می باشند.

ترکمنستان ضمن شرکت در پروژه های خطوط حمل و نقل اروپا-قفقاز-آسیا در زمینه احیای جاده ابریشم بزرگ و تقویت وضعیت مهم ترین مرکز حمل و نقل منطقه ای تلاش به خرج می دهد.

ساخت و بهره برداری از یک بندر بین المللی در منطقه ترکمن باشی از بزرگترین طرح های این کشور به شمار می رود.

این بندر شرایط مناسبی برای بازارهای شرق نزدیک و میانه، کشورهای حوضه اقیانوس هند در جهت ورود به کشورهای اروپایی فراهم می کند.

همچنین فرودگاه بین المللی عشق آباد قطب حمل و نقل ترکمنستان به شمار می رود و در این فرودگاه تمام شرایط مناسب برای حمل و نقل چند منظوره وجود دارد.

استراتژی تدارکاتی ترکمنستان توسعه جامع کیفی حوزه های حمل و نقل و ارتباطات، همکاری نزدیک آنها و هماهنگی حرکت محموله ها را در بر می گیرد.

تقریبا به طور کامل قطارهای راه آهن ترکمنستان به روز رسانی شده و بخش هوایی این کشور با هواپیماهای جدید بوئینگ مجهز شده است.

نیروهای دریایی ترکمنستان دارای تکنولوژی بالا، کشتی های مدرن برای حمل و نقل مسافران و کامیون های باری می باشند.

انتهای پیام/ح

پرسش و پاسخ در خیز «عشق آباد» برای احیای جاده ابریشم بزرگ

گفتگو با هوش مصنوعی