اندر احوالات مشکلاتی که مانع پیوند اعضا در خراسان جنوبی می شود



ایسنا/خراسان جنوبی رئیس مرکز جامع درمان بیماران خاص بیرجند گفت: پیوند اعضا در خراسان جنوبی با مشکلاتی چون طی کردن مسافت برای انجام عمل و نبود متخصص این امر مواجه است که با پیگیری ها تا حدودی این مشکلات در حال رفع شدن است.

هادی دهقان در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: ۳۱ اردیبهشت ماه در کشورمان روز ملی اهدای عضو نامگذاری شده است و هدف آن آگاهی بخشی در مورد این پدیده است چراکه گاهی با عدم آگاهی موجبات عزادار شدن خانواده ای را فراهم می آوریم که می شود آنان را نجات داد.

وی افزود: اهدای عضو عملی انسانی و خیرخواهانه است که می تواند نجات بخش بیمارانی شود که به دلایلی چون ابتلا به بیماری های گوناگون یا حوادث غیرمترقبه به اعضا و یا نسوج پیوندی نیاز دارند.

وی با بیان اینکه تاریخچه پیوند اعضا و نسوج در کشور به سال ۱۳۱۴ باز می گردد، تصریح کرد: در آن سال قرنیه یک بیمار در یکی از بیمارستان های تهران پیوند زده شد؛ پیوند کلیه نخستین بار در سال ۱۳۴۷ در کشورمان صورت گرفت و پیوند دیگر اعضا و نسوج به تدریج در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی در ایران انجام شد.

رئیس مرکز جامع درمان بیماران خاص بیرجند بیان کرد: بیش از ۲۵ هزار نفر در کشور نیازمند پیوند عضو هستند، اما به دلیل نبودن عضو کافی برای پیوند روزانه ۷ الی ۱۰ نفر از این بیماران به دلیل نرسیدن به موقع اعضای پیوندی جان خود را از دست می دهند.

دهقان با بیان اینکه اهدای عضو می تواند از فرد زنده سالم، فرد زنده دچار مرگ مغزی و فرد متوفی به بیماران صورت پذیرد، اظهار کرد: کلیه و مغز استخوان از جمله اعضایی هستند که می توانند از افراد زنده سالم به بیماران پیوند زده شوند.

چه اعضایی قابل پیوند هستند؟

وی تصریح کرد: نسوجی مانند قرنیه، دریچه قلب، استخوان و تاندون نیز تا ۴۸ ساعت پس از مرگ فرد قابل پیوند هستند.

دهقان ادامه داد: بیماران مرگ مغزی مهم ترین گروه برای پیوند اعضا هستند چراکه تمامی اعضا و نسوج قابل پیوند آنان را می توان به راحتی به بیماران نیازمند عضو پیوند زد.

وی افزود: هر بیمار مرگ مغزی بالغ زیر ۴۵ سال می تواند با اهدای اعضای خود از جمله دو کلیه، کبد، قلب و مفاصل جان ۸ انسان دیگر را نجات دهد.

رئیس مرکز جامع درمان بیماران خاص بیرجند با بیان اینکه برای اهدای عضو در صورت مرگ مغزی باز هم رضایت اولیای دم باید گرفته شود، تصریح کرد:

دهقان از حضور فوق تخصص نفرولوژی در بیرجند برای رفع نیاز بیماران دیالیزی و پیوند کلیه در این استان خبر داد و گفت: برای برطرف شدن نیاز بیماران دیالیزی و پیوند کلیه و جلوگیری از رفت و آمد با توجه به بعد مسافت به شهرستان های مجاور، با هماهنگی های به عمل آمده با دانشگاه علوم پزشکی مشهد از دکتر عباس زراعتی؛ فوق تخصص نفرولوژی (فوق تخصص کلیه) برای ویزیت این بیماران یک روز در ماه در مرکز جامع درمان بیماری های خاص دعوت شده است.

وی با بیان اینکه بر اساس قوانین اگر کشوری پیوند اعضا داشته باشد یعنی به قله علوم پزشکی رسیده است لذا بعد از فتوای مقام معظم رهبری تحولی در نظام سلامت کشور رخ داد، تصریح کرد: خراسان جنوبی از ۵۳ مرکز در ایران رتبه ۳۸ را دارد.

رئیس مرکز جامع درمان بیماران خاص بیرجند با بیان اینکه در برخی بیماران مانند دیالیز، فرد از زندگی ساقط می شود و نمی تواند نان آور خانه باشد زیرا یک روز درمیان باید چهار ساعت دیالیز شود، اظهار کرد: وضعیت استان درخصوص پیوند اعضا نسبت به سایر استان های کشور مقداری عقب تر است.

وی بیان کرد: پیوند اعضا در خراسان جنوبی با مشکلاتی چون طی کردن مسافت برای انجام عمل و نبود متخصص مواجه است که تا حدودی این مشکل در حال رفع شدن است.

رئیس مرکز جامع درمان بیماران خاص بیرجند افزود: تا سال ۹۶ سه هزار و ۶۰۰ نفر کارت اهدای عضو در استان صادر شده است اما از آن زمان تاکنون ثبت نام از طریق سامانه الکترونیکی انجام می شود و آمار دقیق در دسترس ما نیست.

دهقان بر لزوم عزم همگانی برای فرهنگ سازی در زمینه اهدای عضو ادامه داد: این موضوع نیازمند هماهنگی و عزم همگانی از طریق جراید، صدا و سیما، روحانیون و ادارات کل است که فرهنگ اهدای عضو را به خوبی ترویج دهند و بحث مرگ مغزی برای مردم روشن شود.

وی افزود: در حال حاضر ثبت نام صرفا از طریق سامانه https://ehda.center/ صورت می گیرد و متقاضیان زمانی ثبت نام نهایی خواهند داشت که کد رهگیری دریافت کنند.

رئیس مرکز جامع درمان بیماران خاص بیرجند یادآور شد: همچنین برای عضو شدن می توان کد ملی خود را به شماره ۳۴۳۲ ارسال کرد تا برای فرد کارت اهدای عضو صادر شود.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در اندر احوالات مشکلاتی که مانع پیوند اعضا در خراسان جنوبی می شود

گفتگو با هوش مصنوعی