ارسال ۲۴ / از ترکیه تا فنلاد با لژیونرهای ایرانی / مردان والیبال ایران در جهان ۲۰ شدند



به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، شاید کلمه لژیونر تا چند سال قبل فقط به فوتبالیست هایی خلاصه می شد که به لیگ های اروپایی و یا کشورهای عربی ترانسفر می شدند و برای باشگاه های خارجی بازی می کردند. اما شاید کسی فکرش را نمی کرد در سال پایانی قرن چهاردهم به جایی برسیم که حتی برای رسیدن به یک عدد برای اعلام تعداد دقیق لژیونرهای ایران در رشته هایی به جز فوتبال کار سختی داشته باشیم. اتفاقی که امروز برای والیبال پس از درخشش چشمگیر در عرصه آسیایی و جهانی رخ داده است و اینک تعداد قابل توجهی از بازیکنان ایرانی در تیم های خارجی توپ می زنند.

ماجرا از جایی شنیدنی تر می شود که نام دختران ایرانی نیز به لیست لژیونرهای رشته والیبال وارد می شود. دخترانی که با شرط حجاب در لیگ های سطح اول اروپا پا به زمین می گذارند. زینب گیوه و مائده برهانی به نوعی به عنوان اولین دختران لژیونر والیبال ایران به لیگ های بلغارستان و ترکیه پیوستند تا قدرت و توانایی دختران ایرانی را به رخ دنیا بکشند.

حضور والیبال ایران در مسابقات جهانی و قاره ای و قرار گرقتن روی سکو به عنوان فاکتوری مهم موجبات بیشتر دیده شدن بازیکنان را فراهم می کند. ستاره هایی که در ترکیب تیم های ملی هنرنمایی می کنند هرگز از نگاه تیزبین تیم ها و کارشناسان بین المللی دور نمی مانند و به سرعت با پیشنهادات جذاب راهی کشورهای خارجی می شوند.

در این میان نمی توان از دیپلماسی ورزشی نیز چشم پوشی کرد. فدراسیون والیبال در سال های اخیر با کسب کرسی های بین المللی در کمیسیون های فدراسیون جهانی و کنفدراسیون آسیا و با رایزنی های متعدد جاده والیبال ایران را به آن سوی مرزها هموار کرده است. نگاه کلان و استراتژیک مدیریت فدراسیون والیبال بر حمایت از بازیکنان باعث شد که رشد والیبالیست های ایران در داخل کشور یا تیم ملی محدود نشود و با بازی در لیگ های معتبر اروپایی به رشد و توسعه والیبال ایران هر روز کمک بیشتر شود.

با نگاهی به فهرست لژیونرهای والیبال نکته ای که بیشتر به چشم می آید آن است که در چند سال گذشته اطلاق عنوان لژیونر بیشتر متمرکز بر ستاره هایی همچون سعید معروف، سیدمحمد موسوی، امیر غفور، فرهاد قائمی، میلاد عبادی پور، مجتبی میرزاجانپور و… بود، اما امروز بسیاری از بازیکنان ایرانی شانس حضور در لیگ های خارجی را دارند.

در حال حاضر ۶ والیبالیست دختر ایرانی در لیگ های پرتغال، اسپانیا، اسلوونی و ترکیه توپ می زنند که پرتغال از حضور این دختران بیشترین سهم را داراست.

مهتاب رحمانی و مونا دریس محمودی در باشگاه بواویستا پرتغال، نگین شیرتری در داس آویس پرتغال، مینا روستا در باشگاه اکستریمادورا باداجز اسپانیا، سودابه باقرپور گوریسای اسلوونی و مائده برهانی در باشگاه نمونه گنچلیک ترکیه؛ دخترانی هستند که چهره والیبال زنان را بین المللی کرده اند.

در بخش مردان نیز در حال حاضر ۲۰ ایرانی در لیگ های خارجی فعالیت دارند که باز هم پرتغال و البته ترکیه مقصد مورد علاقه والیبالیست های ایرانی بوده اند. از جمله ایرانی های شاغل در لیگ های خارجی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

جواد کریمیگرین یارد ماسیکبلژیک

علی شهبازیاکستریمادورا باداجزاسپانیا

میثم صالحیاولشتینلهستان

میلاد عبادی پوراسکرا بلخاتوفلهستان

علیرضا ابلوچمیلاسترکیه

امیرحسین خانیآلتکماترکیه

سیدمحمد موسویفنرباغچهترکیه

عظیم صالح زادهاکستریمادورا باداجزاسپانیا

علی فضلیرایسیون لویموفنلاند

طیب عینیرایسیون لویموفنلاند

مرتضی شریفی – اسپورت توتوترکیه

امیرحسین توخته – اس پی دی رادنیچکیصربستان

پندار مومنی – تاکووصربستان

احسان احمدیباشگاه ورزشی داسکالداسپرتغال

محمدرضا بیکباشگاه ورزشی داسکالداسپرتغال

امیرعباس مرادیاسپورتینگ کلابپرتغال

بهزاد کهنمونینیکسار بلدیهترکیه

آرمان کریمی – لیوبلیانا والی – اسلوونی

آکو کریمیلیوبلیانا والیاسلوونی

علی طبریاکستریمادورا باداجزاسپانیا

لازم به ذکر است اسامی ذکر شده ایرانی های شاغل در لیگ های اروپایی هستند که ای تی سی آن ها تا به امروز در فدراسیون جهانی والیبال ثبت شده و امکان اضافه شدن بازیکنان دیگری به این لیست در روز های آینده وجود دارد.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «ارسال ۲۴ / از ترکیه تا فنلاد با لژیونرهای ایرانی / مردان والیبال ایران در جهان ۲۰ شدند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.