گزارش سازمان ملل از تشدید نقض حقوق کودکان در مناطق درگیر



نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور خشونت علیه کودکان در درگیری های مسلحانه با ارائه گزارش سالانه ۲۰۱۹ خود پیرامون نقض ها علیه کودکان در مناطق درگیری های مسلحانه، به شورای امنیت اعلام کرد آمار نقض ها علیه کودکان در مناطق درگیری علی رغم کاهش آن در مقایسه با سال های گذشته هنوز هم بسیار بالاست.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه العربی الجدید، ویرجینا گامبا، نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور خشونت علیه کودکان در درگیری های مسلحانه در این گزارش آورده است، سازمان ملل از وجود بیش از ۲۵ هزار نقض در حق کودکان در مناطق درگیر جهان از جمله افغانستان، یمن، فلسطین، سوریه، لیبی، سومالی، سودان جنوبی و میانمار در سال ۲۰۱۹ اطمینان یافته است.

براساس این گزارش، در این سال هفت هزار و ۷۴۷ کودک در سراسر جهان به عنوان کودک سرباز اکثرا توسط بازیگران غیردولتی به خدمت گرفته شدند و با وجود کاهش تعداد تلفات جانی در میان کودکان در سال ۲۰۱۹ در مقایسه با سال ۲۰۱۸ اما آمار همچنان بالاست و سازمان ملل کشته و زخمی شدن بیش از ۱۰ هزار کودک را در سال ۲۰۱۹ در مقایسه با بیش از ۱۲ هزار کودک در سال ۲۰۱۸ ثبت کرده است.

طبق گزارش سازمان ملل، بیش از ۱۶۰۰ کودک هم سال میلادی گذشته ربوده شده اند که اکثر این آدم ربایی ها توسط گروه های مسلح صورت گرفته است. تعداد کودکانی که در معرض خشونت جنسی از جمله تجاوز قرار گرفتند نیز به ۷۳۰ مورد رسیده است.

نماینده دبیرکل سازمان ملل نسبت به افزایش تعداد حملات به مدارس و بیمارستان ها ابراز نگرانی کرد و گفت، تیمش از وقوع ۹۳۰ حمله در سال ۲۰۱۹ اطمینان یافته است.

گامبا درباره کمک های انسانی نیز به مسأله نگران کننده تر یعنی منع وصول این کمک ها اشاره کرد و گفت: در ۴۴۰۰ حادثه از وصول کمک های انسانی به کودکان در سراسر جهان ممانعت شده و این آمار چهار برابر آمار سال ۲۰۱۸ است. خشونت علیه نیروهای بشردوستانه از جمله قتل، آدم ربایی، حمله و بازداشت خودسرانه آن ها نیز افزایش داشته است. در طول سال ۲۰۱۹ حدود ۲۵۰۰ کودک به دلیل ارتباط واقعی یا ادعایی با گروه های مسلح بازداشت شدند.

این گزارش با انتقادات تندی از سوی سازمان های غیر دولتی روبرو شد زیرا در «لیست شرم» که ضمیمه این گزارش شده، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل اسامی کشورهای بانفوذ را با وجود ارتکاب نقض های ننگین یا مشارکت در این نقض ها نیاورده است مانند رژیم صهیونیستی که جنایت هایی را در حق کودکان فلسطینی مرتکب شده، یا ائتلاف بین المللی تحت رهبری آمریکا در افغانستان و دولت این کشور، ائتلاف عربی تحت رهبری عربستان و امارات که نقض هایی را در حق کودکان یمن مرتکب شدند. گوترش به بهانه اینکه شمار نقض ها در یمن در مقایسه با آغاز درگیری ها در این کشور کاهش یافته نام عربستان را کاملا از «لیست شرم» حذف کرده است.

تعدادی از سازمان های حقوق بشری از جمله دیده بان حقوق بشر این اقدام گوترش را شرم آور خواندند و مدیر دفاع از حقوق بشر در دیده بان حقوق بشر گفت، این تصمیم گوترش استانداردهای دوگانه ای ایجاد می کند و این پیام را به کودکان در جهان می رساند که کشورهای تأثیرگذار می توانند حتی با وجود قرار گرفتن در «لیست شرم» بدون هیچ گونه تبعاتی فرار کنند.

وی تأکید کرد، نام عربستان در حالی به طور کامل از این لیست حذف شده که طبق این گزارش سازمان ملل، ائتلاف سعودی علاوه بر سایر تخلفات، مسئول کشته و زخمی شدن حداقل ۲۲۲ کودک یمنی است. عدم درج نام این کشورها در «لیست شرم» مجازات آن ها را توسط شورای امنیت سخت تر می کند.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در گزارش سازمان ملل از تشدید نقض حقوق کودکان در مناطق درگیر

گفتگو با هوش مصنوعی